IOF´DA GÜNÜN KAPAK FOTOĞRAFI AKHİSAR´DAN

IOF´DA GÜNÜN KAPAK FOTOĞRAFI AKHİSAR´DAN

IOF Dünya Oryantiring gününün kapak fotoğrafını , Akhisar´daki etkinlikten seçti.

IOF Dünya Oryantiring gününün kapak fotoğrafını ,  Akhisar´daki  etkinlikten seçti.

23 Mayıs 2018  Uluslararası Oryantiring Federasyonu (IOF) tarafından Dünya Oryantiring Günü (World OrienteeringDay  ?WOD?) ilan edilmişti.Etkinlik Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü , Spor Bakanlığı  Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Oryantiring Federasyonunun koordinesinde, Manisa ve İlçelerinde de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Oryantiring Manisa İl Temsilcisi Figen Taran;

?2016 yılında 49.408  kişi ve 2017 yılında 86.456 kişi ile rekor kırdığı2018 yılında 80.591  kişinin katılımı ile  bu faaliyete  2018 yılı için de  Milli Eğitim  Bakanlığımıza bağlı tüm resmi ve özel okulların katılımı gerçekleştirildi .

İlçemiz Kayhan Ergün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki faaliyette Oryantiring Hakemlerimiz  Ümit Yalçınkaya, Behlül Çam, Bilgin Akkuş ,Ulusal Hakem Fehmi Yaman ,İl Temsilcisi Figen Taran ve T.O.F Organizasyon Kurul Başkanı Özgür Morbel´in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte çekilen fotoğraf (İOF) Uluslar Arası Oryantiring Federasyonu´nun resmi internet sitesinde yayınlanmış olması camiamızda memnuniyet yaratmıştır.

Geçtiğimiz yılda Soma Necip Fazıl Kısakürek Orta Okulunda Oryantiring Hakemleri Turgay Çamyaran ve Cumhur Toka öğretmenlerimizin etkinliği ile dünya penceresine çıktığımız D.O.G Etkinliğinde üst üste iki yıl 61 ülke ve ülkemizde 81 ilde yapılan binlerce  etkinlik arasında farklı bir bakış açısı getirmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir? dedi.

Taran; ?Oryantiring,fiziksel bir etkinliğin yanı sıra , zihinsel gelişime de ciddi bir şekilde katkı sağlayan doğa ve strateji sporudur. Katılımcılar haritası çizilmiş bir alanda , haritayı yorumlayarak pusuladan faydalanıp.Araziye yerleştirilmiş hedefleri(bayrakları) en kısa sürede bulmayı amaçlamaktadırlar. Rakiplerinden çok kendileri ile yarışan sporcular iki boyutlu bir haritayı kullanarak üç boyutlu gerçek bir alanda hedeflerini arar iken analitik zekalarını kullanma becerilerini de geliştirmiş olmaktadırlar? dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ

“GELECEĞİMİZE DAİR MÜCADELEMİZ” PROJESİ