İsmail Şahin´in Gözünden Akhisar

İsmail Şahin´in Gözünden Akhisar

CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin,16 Nisan referandum sonuçları, zeytindeki gelişmeler ve belediyecilik hizmetleri üzerinde değerlendirmede bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin ile 16 Nisan referandum sonuçları, zeytindeki son gelişmeler ve belediyecilik hizmetleri hakkındaki söyleşimizde ilk önce Akhisar´daki belediye hizmetlerini konuştuk. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük şehir yasasına karşı çıkmıştık. Bize göre bir kenti yönetirken o kentte ikamet edenler idari mekanizmanın başında bulunması gerekir. Büyükşehir yasası ile merkeziyetçilik artmıştır diyen İsmail Şahin sözlerine şöyle devam etti: ? Örneğin; Manisa büyükşehir belediyesi siyasi görüşüne yakın olan yerlere daha fazla yatırım yapıyor. Şöyle bir baktığımızda yerel seçimlerden 40 ay geçmiş olmasına rağmen büyükşehir ile Akhisar belediyesi arasında Akhisar´daki Tahir ün 1. ve 2.nakliye caddeleri mahkemelikti. Daha yeni anlaşmaya vardılar. Bu şehrin belediye başkanı var, belediye meclisi var. Fakat yetkilerinin çoğu büyükşehirde. Bu anormal bir durumdur. Bu sistem oy kaygısı ile yapılmış bir büyükşehir yasası ile güzel beldemiz bunun cezasını çekmektedir. Kamu yararına çalışan kurumlar birbirleriyle olgunluk içinde çalışması gerekiyor. İki belediyenin birbirleriyle anlaşamaması ve beceriksizlikleri şehrimizdeki caddelerin ve yolların tabirle rezilliğini gösteriyor. Esnaf ve vatandaşlarımız sıkıntı içerisindelerdir. Dükkânına müşteri uğramayan birçok esnaf arkadaşımız vardır. Bir sokak aylarca kazık bir şekilde duruyorsa bunun mazereti olamaz. Modern şehirlerde estetik güzellik önemlidir. Herkes istediği şeyi yapmamalıdır. Büyükşehir yasasını çıkaran AKP, Akhisar halkımızın şu anki sıkıntılı bir şekilde yaşamasının ana sorunudur.

Mühürsüz Oylar Seçim Sonuçlarını Etkiledi

16 Nisan referandumunda Manisa ili ve Akhisar ilçesi olarak hayır bileşenleri sonuç olarak başarılıdır. Türkiye geneline bakıldığı zamanda bu referandum sonuçları şaibelidir. Daha sandıklar açılmadan mühürsüz oyların geçerli sayılacağının söylenmesi 2 buçuk milyon mühürsüz oy seçim sonuçlarını etkilemiştir. Bu yasa kolay kolay uygulanamayacaktır. Bu referandum sürecinde iktidar baskısının Türkiye´nin her noktasında hissedildi ve devletin bütün imkânları kendi lehlerine kullanıldı. Tüm görsel ve yazılı basının %95´i iktidar yanlılarını desteklerken hayır bileşenlerine TV´lerde ve gazetelerde yer bile vermediler. Bu eşitsizlik içerisinde referandum yapıldı. Bize göre bu referandumda halkımız hayır demiştir. İlk genel veya yerel seçimde, Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkımızın hayır bileşenleri daha yürekli bir şekilde demokrasi mücadelesine devam edecektir. Hayır´ın yüzdesi sadece CHP´ye ait değildir. Bütün siyasi görüşler bunun içerisindedir.

?Zeytinime Dokunma?

Zeytin konusuna gelince; Cumhurbaşkanı itibarda tasarruf olmaz demiştir. Bizde diyoruz ki itibarı arttırmak için insan hakları, hukukun üstünlüğü bireyin hak ve hürriyetini korumaktır. Bugün dünyamızda sağlıklı beslenmenin zorlaştığı görülmektedir. GDO´lu tarım ürünleri yaşamımızın her alanına girmişken hükümet çıkarmak istedikleri yasa ile zeytinliklerimizi yok etmek istemektedir. Bugün zeytinlik içine kurulacak bir sanayi veya fabrikanın(bilimsel kanıtı var)ağır metal saçtığı görülmektedir. İnsan sağlığını tehlikeye ve kansere yol açan bu tesisler tarım arazilerinde olmamalıdır. Biz hükümetin bu yasayı çıkaracağına ülkemizde ve dünyada zeytin ve zeytinyağı üretim ve satışının arttırılması için çalışmalar yapılması gerektiğine inanıyorum. İnsan sağlığı için zeytin ve zeytinyağı ilaç kadar önemli bir unsurdur. İnsanların sağlıklı yaşaması için zeytin ve zeytinyağı gıda politikası olarak projelendirilmesi gerekmektedir. Zeytinin başkenti olarak biz Akhisarlılar ve CHP Akhisar İlçe Teşkilatı olarak bu yasanın yanlışlığını her platformda açıklayacağız ve bu yasanın çıkmaması için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Şöyle sesleniyorum: ?Zeytinime Dokunma??


Haber Kaynak : semih gürmen


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM