İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TEŞVİKLERİ TANITIM SEMİNERİ YAPILDI

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TEŞVİKLERİ TANITIM SEMİNERİ YAPILDI

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Akhisar Borsası,ortaklaşa SGK il Müdürü Yavuz Kurt´un anlatımıyla İstihdam Seferberliği Teşvikleri konulu sunum yaptı.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile  Akhisar Borsası,ortaklaşa SGK il Müdürü Yavuz Kurt´un anlatımıyla İstihdam Seferberliği Teşvikleri konulu sunum yaptı.Sunum öncesi açıklama yapan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy; ?İş verenlerin sıkıntılarını dinlemek, bu sıkıntılı dönemde onların isteklerine  cevap vermek, bir takım teşvikler oluşturmak, bu amaçla da çok güzel bir istihdam seferberliği ülkemizde başlatıldı. 1 Şubat itibari ile başladı ve 30 Nisan tarihine kadar devam edecek. Teşvikleri anlattığımız her firma bunların kendileri için son derece cazip olduğunu dile getirdiler ve son derece memnunlar. Bu iş veren için müthiş teşvik. İstihdam edilen bir çalışanın maaşını devlet verecek. Bunları üyelerimize anlatmamız lazım. Devlet çalışanın 3 aylık maaşını verecek. Beklenen bir teşvik programı olduğunu fark ettik ve sizleri bilgilendirmek için buradayız.?dedi.  Akhisar Borsası Başkanı Alper Alhat; ?Bu desteklere ihtiyacımız vardı. İnsanlara bu konuları çok iyi aktarmak zorundayız. Bu destekleri çıkartmak için çok uğraşıyoruz. Akhisar´ın iki yıl önce çıkan teşvikten yararlanma oranı çok düşük. Bu sayıyı arttırmak istiyoruz.?dedi.  
SGK il Müdürü Yavuz Kurt; ?Hepiniz şahsım ve kurumum adına saygı ile selamlıyorum. Geçtiğimiz ay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde istihdam seferberliği tanıtım toplantısı düzenlendi ?Burası Türkiye Burada İş Var´ sloganıyla.  İstihdamın arttırabilmesi amacıyla izlenilecek strateji, uygulamaya konulan ve konulmuş olan bazı düzenlemeler ilan edildi. Hepiniz hatırlayacaksınız aslında şu an biz ikinci istihdam seferberliğini yaşıyoruz. TÜİK verilerine göre işsizlik 2018 Aralık rakamlarına ile %13,5 seviyesinde, genç işsizlik yani 15 ila 24 yaş arası işsizlik  %24,5 olarak açıklandı.% 13,5 işsizlik resmi kayıtlara göre 4 milyon üç yüz bin, genç işsizlik ise 7 milyon  sekiz yüz bin ediyor. İlk istihdamda başarılı olduysak bunda da başarılı olabiliriz.?dedi. Sunum sonunda soru cevap şeklinde fikir alışverişinde bulunuldu.     


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


ZEYTİN ÜRETİCİLERİ İLAÇLAMAYA KARŞI UYARILDI

HASAN ACAR ORTAOKULU’NDAN BOCCE İL BİRİNCİLİĞİ

MÜFTÜLÜKTEN POLİS HAFTASI KUTLAMASI

ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

İLÇE TARIM SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

ATSO'DAN BAŞKAN DUTLULU'YA TEBRİK ZİYARETİ

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ