İZMİR OLİVTECH ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI, SÜT ÜRÜNLERİ FUARI KAPILARINI AÇTI

İZMİR OLİVTECH ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI, SÜT ÜRÜNLERİ FUARI KAPILARINI AÇTI

İZFAŞ İzmir Fuarcılık Hizmet. Kültür ve Sanat İşleri. Tic. A.Ş tarafından düzenlenen İzmir Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı 26-29 Mayıs tarihleri arasında törenle açıldı.

İzmir Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri Fuarın açılış kurdelesini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, İzmir oda başkanları ile birlikte kestiler.
 Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer;” 2020 yılında sanal ortamda gerçekleştirdiğimiz Olivtech ve Ekoloji fuarımızı bu sene yüz yüze yapmanın heyecanı içindeyiz. Her iki fuarı birleştirme sebebimiz ise her ikisinin birbirine bağlı olduğunu pandemi dönemi bize gösterdi. Gıda güvenliği, sağlık, sağlıklı gıda ve tarım iç içe geçiyor. Bunların her birinin birbiriyle bağlı olduğu anlaşıldı. Ekolojinin tarımla olan bağlantısının da gün ışığına çıkarmak istiyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri başka bir tarım mümkün diyerek görev yaptık. Bunun altında yatan da küçük üreticinin doğduğu yerde doymasını sağlayacak tarım politikalarını hayata geçirmekti. Küçük üretici toprağından uzaklaştığı zaman, üretimden vazgeçtiği zaman ülke yoksullaşmaya başlıyor. Küçük üreticiyi doğduğu yerde doyurmak için çarenin ihracatçı yapmaktan geçtiğini gördük.Yaptığımız uluslararası çalışmaların en temel gerekçesi küçük üreticimizin ihracatçı hale getirilmesidir. Bizim Ege bölgesi ve İzmir’de kadim kültürümüzden beri taşıdığımız 5 temel ürün var. Bunlar; zeytin, üzüm ve su ihtiyacı az olan meyve ağaçları, tahıl, mera hayvancılığı ve kıyı balıkçılığıdır. Bu 5 başlık doğayla uyumun da göstergesidir. Bu ürünler üzerine yoğunlaşırsanız yeraltı su kaynaklarınızı çok daha tasarruflu kullanıyorsunuz. Hem de dünyada çok daha lezzetli ve sağlıklı ürünler sergilemiş oluyorsunuz. Üreticimizin ölümsüz ağaçtan çıkardığı zeytinyağının ve diğer ürünlerinin eşi benzeri yok. Hak ettiği değeri şu an karşılamıyor diyerek sözlerini tamamladı.

Akhisar’ın zeytin ve Zeytinyağı sektörünün önde gelen markası olduğu dikkat çeken ATSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu ve Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat;” Tüm sektör yenilikleri yine her zaman olduğu gibi Akhisar’dan takip ediyor. Bizde sektörümüzle bilgi havuzumuzu paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Standımıza geleneksel olarak Sahrat Soysal’da katılarak bizleri yalnız bırakmadı. Zeytinyağlı yaptığı yemekleriyle Fuarımıza renk kattı” dediler.

İzmir Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri Fuarına Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, Meclis başkanı Feride Sakarya, yönetim kurulu üyeleri, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Meclis Başkanı Bahattin Alkın ve yönetim kurulu üyeleriyle Akhisarlı iş insanları katıldı.

İzmir Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı 26-29 Mayıs tarihleri arasında katılımcılarını bekliyor.
 


Haber Kaynak : haber merkezi


AKHİSAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

AKHİSAR’DA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

AKHİSAR’DA 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI

ASAYİŞ VE GÜVENLİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ