GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

KADINLAR UNUTULMADI

KADINLAR UNUTULMADI

Dünya Kadın Çiftçiler Gününde Anlamlı Ziyaret

Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlamaları kapsamında; Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Lütfi Kaymak, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, konu sorumlusu mühendislerden oluşan heyet, Mecidiye Mahallesinde zeytin toplayan kadın çiftçiler tarlada ziyaret edildi.

Ülkemizde tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kadınlar üstleniyor. Kadınların tarımsal üretimde, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve gıda güvenliğinde bulundukları önemli konum nedeniyle 1997 yılından beri her 15 Ekim, ülkemizde Dünya Kadın Çiftçiler Günü olarak kutlanıyor.

Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya ve Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, kadın çiftçiler ile sohbet edip onların sorunlarını dinlediler. Dünya Kadın Çiftçiler Günü vesilesiyle zeytin hasadı yapan kadınları çalışırken ziyaret ederek, bu özel günü onlarla birlikte kutlamaktan duyulan memnuniyet ve mutluluk dile getirildi. Etkinlik heyetinde bulunan protokol üyeleri, ziyaret esnasında kadın çiftçilere yelek, bere ve çiçek hediye ettiler; bu özel günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.


Haber Kaynak : haber merkezi


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ