GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN

KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN

“Ramazan Ayının zirvesi Kadir gecesidir. Aslında kadir gecesi kader gecesidir.”

Akhisar İlçe Müftüsü Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Akhisarlı vatandaşların Kadir gecesini kutlayan İlçe Müftüsü Mahmut Sami TÜRKMENOĞLU “Ramazan ayının zirvesi Kadir gecesidir. Aslında kadir gecesi kader gecesidir.”  İfadelerini kullandı. İlçe Müftüsü TÜRKMENOĞLU Sözlerine şöyle devam etti.

“ Değerli Dostlar

Ramazan bize rahmetiyle geldi bereketiyle geldi bizleri eğitti bizleri Ramazan mektebinden mezun etti. Şöyle geriye dönüp baktığımız zaman üç aylar denilen takvim asılında yavaş yavaş bizleri bir eğitimden geçirdi. Regaip Gecesiyle biz rağbetimizin neye olacağını neye olması gerektiğini ve neye olmaması gerektiğini aslında öğrenmiş olduk.

فَارْغَبْ رَبِّكَ وَإِلَىٰ   ayetinde “ Rağbetini Allaha yönelt”  (İnşirah Suresi 8. Ayet)  düsturuyla öğrenmiş olduk. Miraç gecesini yaşadık faniden baki olana dönüşün namazla rahatlamayı huzura ermeyi öğrendik. Berat gecesini idrak ettik miracımıza engel olan ve miraca ulaşmamıza sıkıntı çıkaran günahlardan arınmayı berat gecesi bize temin etti. En sonunda Ramazan bereketiyle yeniden buluştuk. Evveli rahmet ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş diye Peygamber Efendimiz Aleyhisselatu vesselamın verdiği müjdeyi bu yılda yaşadık. Rabbimiz tekrar tekrar Ramazanlara ulaştırsın sağlıkla afiyetle.

Ramazan ayının zirvesi Kadir gecesidir. Aslında kadir gecesi kadir gecesidir.

إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ

“ Doğrusu Biz, onu (Kurân'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadr gecesinin ne olduğunu bilir misin sen?  Kadr (Kadir) gecesi; bin aydan daha hayırlıdır.  O gece Rabi’lerinin izniyle Ruh ve melekler, her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

Değerli Dostlar! Kadir Gecesi bize üç mesajla gelir.

Birinci mesaj Kadir gecesinin bereketini gecede değil o gecede meydana gelen olayda yani Kur’an’ın yeryüzünü şereflendirmesinde aramak, Kur’an ile yeniden hayat bulmak, Kur’an ile yeniden dirilmekte aramak.

İkincisi Bin aydan daha hayırlı yani yaklaşık 83 yıllık bir ömrü telafi edebilme imkânını rabbimiz bizlere sunuyor. Bu imkânı güzel değerlendirebilmek,  hayat muhasebemizi yapabilmek ve günahlarımızın altında ezilmeden rabbimize yönelebilmenin mesajını veriyor  kadir gecesi

Üçüncü olarak da Meleklerin ve Cebrail’in yeryüzüne inmesi duaların kabulü bizlere rabbimizin yakınlığını ve rabbimizin bizlerin duasına icabetini ifade ediyor.Değerli kardeşlerim belki bir daha Ramazana veya Kadir gecesine ulaşamaya biliriz. Belki bu ömrümüzün son kadir gecesi olacak bunun için Ramazanda kazandığımız güzel hasletleri ramazandan sonrada devam ettirerek ve hayatımızı ramazan kılarak her geceyi kadir bilerek hayatımızı yeniden oluşturalım, yeniden hayata merhaba diyelim.

Kadir Gecemiz Mübarek olsun. Kadrimiz ali olsun Allaha emanet olun.”


Haber Kaynak : haber merkezi


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ