GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

KALDIRIMLARDA YENİ DÖNEM

KALDIRIMLARDA YENİ DÖNEM

Sıfır İşgal Uygulaması Başlıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi  Zabıta Dairesi Başkanlığı Sıfır İşgal uygulaması ile ilgili bilgilendirme yazısı dağıtarak esnafa 9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren uygulamanın faaliyete geçeceği konusunda bilgi verdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı´nın ilgili bilgilendirme yazısında halkın talebi doğrultusunda  01.01.2018 tarihinden itibaren Manisa merkez ilçelerde uygulamaya konulan sıfır işgal uygulamasının  9 temmuz 2018 tarihinden itibaren Akhisar´da uygulamaya konulacağı belirtildi.

Özellikle Akhisar merkezindeki  çarşı ve caddelerde , alışverişin yoğun olduğu sokak ve caddelerde  kaldırım işgalinden dolayı güzel olmayan görüntüler ortaya çıkmıştı. Araçların kaldırıma park edilmesi, yük ve malzeme indiren araçlar yüzünden kaldırımlar kullanılamamış, ödeme yapılan banka, gişe, ödeme noktaları önünde sayısız park edilen bisiklet ve motosiklet yüzünden yayalar hareket edemez hale gelmişti.

BÜYÜK- KÜÇÜK UYGULASIN

 Büyükşehir Belediyesi ile Akhisar Belediyesinin uygulamada eşzamanlı davranıp davranmayacağı merak konusu olurken, ?İşgaliye ücreti ödüyoruz´ diyerek bir çok kaldırıma masa sandalye atarak adeta iç mekana çeviren kahvehanelerin durumu da merakla bekleniyor. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar; uygulamanın özellikle engelliler açısından önemli olduğuna vurgu yaparken, ?kaldırım işgali yapan kahveler yüzünden ailemizle  kaldırımda yürüyemiyoruz. Uygulama sadece merkez çarşı ve ana caddelerle sınırlı kalmasın, şehrin tamamını kapsasın? diyerek uygulamayı beklediklerini ifade ettiler.

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPANSIN

Merkez çarşı esnafı ,kaldırım işgalinin yanı sıra trafikte yaşanan yoğunluğa vurgu yaparak  ve sokakların ulaşılamaz olduğunu dile getirdi. Merkez çarşı esnafı özellikle yoğun trafik dolayısı ile her gün çile çeken vatandaşların alışveriş için şehir dışına yöneldiğini belirterek, müşteri sıkışık trafikte hareketsiz kalan araçlar yüzünden dükkânlara girip çıkamaz oldu. Aslında kaldırımlara çeki düzen verilirken yollardaki bu çileye de son verilmeli. Günün belli saatlerinde bazı sokak ve caddeler araç trafiğine kapatılmalı. İnsanlar şehir merkezinde yaya yürümeye teşvik edilmeli. Toplu ulaşıma ve oto park problemine köklü bir çözüm bulunmalı. Birçok yönden merkez konumunda olan Akhisar, şehir ve fiziksel yapı olarak artık bu insan yükünü taşıyamıyor? eleştirisinde bulundular.




AKHİSAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

AKHİSAR’DA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

AKHİSAR’DA 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI

ASAYİŞ VE GÜVENLİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ