Kamu Emekçileri Sendikaları Dayanışma Yemeğine Destek Olmaya Davet Etti

Kamu Emekçileri Sendikaları Dayanışma Yemeğine Destek Olmaya Davet Etti

Akhisar Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Akhisar Temsilcileri ve DİSK Emekli Sen olarak, 06 Ekim 2017 tarihinde Dayanışma Yemeğine Destek Olmaya Davet Etti.

Akhisar Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Akhisar Temsilcileri ve DİSK Emekli Sen olarak, 06 Ekim 2017 tarihinde Dayanışma Yemeğine Destek Olmaya Davet Etti. Akhisar Paşa Mahallesi 13 sokak no  7 de  bulunan sendika binasında bir basın açıklamasoı yaparak dayanışma yemeğine davet eden Eğitim ?Sen Akhisar şube temsilcisi Engin Şengül yaptığı basın açıklamasında  şöyle dedi;

?Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Akhisar Temsilcileri ve DİSK Emekli Sen olarak, 06 Ekim 2017 tarihinde emekli üyelerimizi uğurlamak OHAL ve KHK lerle açığa alınan, ihraç edilen üyelerimizle dayanışma adına DAYANIŞMA YEMEĞİ organize etmiş bulunmaktayız.

Bilindiği üzere 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Olağanüstü Hal uygulamaları başlatılmış ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülkede Yasama ve Yargı Baypas edilerek, Yürütme Tek kişinin iki dudağı arasına terk edilmiştir. Bu dönemde On binlerce Kamu Emekçisi açığa alınmış, gözaltılar yaşanmış ve binlercesi tutuklanmıştır. Yaşanan süreçte İktidar ve Cemaat arasındaki çatışmanın hiçbir şekilde tarafı olmamasına rağmen KESK´e bağlı Emekçiler muhalif duruşlarından dolayı hedef tahtasına oturtulmuş ve ekmeklerinden edilmiştir. KESK ilk günden itibaren mağdur edilen tüm üyelerinin yanında yer almış. Meşru ve hukuki mücadelesini tüm üyeleri geri dönene kadar sürdürme kararı almıştır. Ayrıca ihraç edilen ve açığa alınan KESK üyelerinin ekonomik anlamda mağduriyetini engellemek için üyelerinin, ulusal ve uluslar arası sendika ve örgütlerin destekleri ile ilk günden beri mağdur edilen tüm üyelerine DAYANIŞMA ile desteğini sürdürmektedir.

Ülkemizde çalışma koşullarının giderek kuralsızlaştığı ve OHAL in çalışanların yasal haklarını ve taleplerini engellemek adına kullanıldığının en yetkili ağızlardan ifade edildiği bir dönemde dayanışmaya olan ihtiyacın daha da önemli hale geldiği tabiidir. Emekten, Demokrasiden, Laiklikten ve Çağdaşlıktan yana tutum alan KESK ve diğer örgütlerin üzerindeki baskı giderek artmaktadır. Halen çalışan üyelerimize SÜRGÜN ler dayatılmaktadır.

Bizler Akhisar Eğitim Sen temsilciliği, Akhisar Sağlık Emekçileri Temsilciliği, Akhisar Büro Emekçileri Temsilciliği ve Akhisar Emekli Sen temsilciliği olarak böyle bir dönemde Akhisar da ki tüm Emek ve Demokrasi güçlerini artan baskı ve hukuksuzluklara karşı 06 Ekim 2017 tarihinde düzenleyeceğimiz DAYANIŞMA YEMEĞİNE destek olmaya, birlikte olmaya çağırıyoruz? dedi. Eğitim ?Sen Akhisar şube temsilcisi Engin Şengül yaptığı basın açıklamasına Ses-Sen yönetim kurulu üyesi Banu Yılmaz, Bes-Sen Akhisar temsilcisi Kemalettin Pehlivan, Emekli Sen temsilcisi Mehmet Curaoğlu,ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Haber Kaynak : erhan çelik


AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ

“ATATÜRK ÇOCUKLARI UZAYDA”

06 ŞUBAT DEPREMİ SENEİDEVRİYESİNDE OKULLARDA ANILDI