KILIÇDAROĞLU;?ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ?

KILIÇDAROĞLU;?ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Akhisar´da yaklaşan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Akhisar´da yaklaşan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, seçimler için hem CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´ye hem de CHP´ye destek istedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu´nun konuşmasında; ?Bizim çıktığımız yol halkın çıkarlarının savunulduğu yoldur. Mücadelemiz Türkiye mücadelesidir. Demokrasi mücadelesidir. Herkesin eşit olduğu bir Türkiye mücadelesidir. Ülkeyi tek adama teslim etmek değil bizim mücadelemiz demokratik parlamenter sistemi kullanarak herkesin özgürce düşündüğü ve milletvekillerinin milletin seçtiği bir mücadeledir.

?MUTLAKA SANDIĞA GİDİN VE OYUNUZU KULLANIN?

Önümüzde seçimler var 24 Haziran´da sandığa gideceğiz. Mutlaka sandığa gidin ve oyunuzu kullanın.  Muharrem İnce´ye evet diyin. 81 milyona eşit uzaklıkta tek Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce´dir. Demokratik parlamenter sistemi inşa edeceğimizi, tek adam rejimine son vereceğiz. Demokratik parlamenter sistemi inşa edeceğimizi söylediğimiz zaman siz eski rejime mi dönmek mi istiyorsunuz diyorlar. Eski rejimi en sert eleştiren biziz.  Nasıl bir Demokratik parlamenter sistemi inşa edeceğiz; Cumhurbaşkanı tarafsız olacak.  İkincisi seçim yasasının değişmesi. Cinsiyet kotası yoktur, yurt dışı seçim yoktur adalet yoktur. Bu yasa lider suntası yaratıyor. Bakan geliyor, karşıda iktidar parti milletvekilleri oturuyor, kanunu okumamışlar. Hepsi bakıyor bakan el kaldırınca el kaldırıyor, indirince indiriyor. Ne olması lazım; lider suntasının kalkması lazım. Neden el kaldırıyor el kaldırmazsam bir dahaki seçimde beni milletvekili yapmaz. Bunun değiştirilmesi lazım, ön seçim olması lazım. Demokrasi bu kadar güzel bir şeydir. Yurt dışı seçim çevresi niye yok. Yurt dışındaki oy kullananların hiçbir milletvekili olamıyor, bizim istediğimiz demokrasi sistemde onlar da milletvekili olabilecek. Artı kadın erkek eşitliği diyoruz. Bir bakıyoruz erkekler var kadınlar yine yok.

?SEÇİM KANUNA CİNSİYET KOTASI GELMESİ LAZIM?

 Seçim kanuna cinsiyet kotası gelmesi lazım. Bizim tüzüğümüze var, ama partileri bağlamıyor. Seçim kanunun bu bağlamda değişirse demokrasi görüntümüz tüm dünyada yankı bulur. Eskiye değil daha güçlü parlamenter sistem inşa etmek istiyoruz.?dedi.

?EĞİTİM SİSTEMİNİ ALLAK BULLAK ETTİLER?
?Her annenin en büyük arzusu çocuklarının iyi eğitim alması, iyi beslenmesi, çocuğunun işe kavuşması ve elinin ekmek tutmasıdır. 16 yılın sonunda geldiğimiz nokta şu: Bizim çocuklarımızın yüzde 90´nı niteliksiz okullarda okuyor.

Hangi partiden olursa olsun seslenmek istiyorum. Her annenin boynunun borcu, gidecekler sandığa CHP´ye ve Muharrem İnce´ye oy verecekler.

 

Eğitim sistemini allak bullak ettiler. Anne çocuğunu hangi okula gönderecek, hangi sınava hazırlayacak belli değil.

Gelen bakan´a göre eğitim sistemi, model değişiyor. Bunları değiştireceğiz. Yüz binlerce çocuk sabah kahvaltısı yapmadan okula gidiyor. Babanın cebinde harçlık verecek para yok. Çocuklar,  sabah ve öğle yemeğini arkadaşlarıyla birlikte okulda yiyecek. Akşam servis bırakacak. Bizim çocuklarımız iyi bir eğitim alacak. Eğer öğretmenin saygınlığı varsa gelişmiş toplumdur orası. Diyeceğiz ki öğretmenler için ayrı kanun çıkarıyoruz. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş almayacak. 

 

Birleştirilmiş sınıf uygulamasına son vereceğiz. Aynı öğretmen hem 1. sınıfa hem de 3. sınıfa ders veriyor. Bunu değiştireceğiz.Taşımalı eğitime son vereceğiz. Eğitimde yeni hamle yapacağız çağdaş uygarlığa erişmek için. 16 yılda 14 kez eğitim sistemi değişti, akıl var mantık var. 

?ÇİFTÇİYE MAZOTU 3 LİRADAN VERECEĞİZ?

Tarımda verimin artırılması gerektiğini ve bunun için adımlar atacaklarını, mazotu da çiftçiye indirimli vereceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "İster gitsin ister gitmesin, ister çatlasınlar ister patlasınlar, vallahi de billahi de çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz" dedi.

 

´ÇİFTÇİ KAZANACAK´
?Buranın bereketli toprakları var. Bu kadar bereketli topraklar üzerinde emek gösteren insanlar, alın terinin karşılığını alamıyor. Sağlıklı ve tutarlı bir planlamayla çiftçi üretecek ve kazanacak. Mazotu çiftçiye 3 liradan vereceğiz. Sen elin oğluna dünyanın faiz indirimini veriyorsun. Biz çiftçiye verince zorlarına gidiyor. İster çatlasınlar ister patlasınlar vallahi 3 liradan vereceğiz. Konya´dan küçük Hollanda daha fazla üretiyor.

 

"ORTADOĞU BARIŞ TEŞKİLATI KURACAĞIZ?
Ortadoğu´da huzuru getireceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu´da kan akıyor, Müslümanlar birbirini öldürüyor Bazen Amerikalı bazen Rusların silahıyla. Ölenler Müslümanlar. Bizim akrabalarımız orada da. Kürtler var, ezidiler var burada da. Kız alıp veriyorlar. Akrabayız biz onlarla. Ortadoğu´da niye kavga? Biz ayın 24´ünde oy kullanır, Muharrem İnce´yi cumhurbaşkanlığına seçerseniz ilk yapacağımız ilk iş Ortadoğu´da barışı sağlamak. Ortadoğu Barış Teşkilatı´nı kuracağız. Ülkelerin devlet başkanlarını toplayacağız. Biz onları yaptığı gibi yalvarmayacağız. Beyefendi geliyor içeri faizci, tefeci diyor. Yurt dışından el pençe divan ne olursunuz para verin. 240 milyar dolar para verin diyor, sıkıştılar. Adam demokrasi yok diyor, faizi yükselt diyor. Faizi yükseltti lira değer kazandı, sonra kaybetti. Merkez Bankası sürekli faiz yükseltiyor. Londra´daki bir avuç tefeciye 151 milyar dolar ödediler. Bir de diyorlar ki faize karşıyız. Kimin parası, hepimizin parası. İçeriye ödedikleri faiz 687 milyar. Diyor ki ?Eyy Kılıçdaroğlu, ben de buyurun´ diyorum. Parayı nereden bulacaksın. Ben senin gibi savurmam, kul hakkı yemem. Ben her vatandaşın ödediği verginin hesabını vatandaşa veririm.?dedi.

Son 14 yılda 2 trilyon 94 milyar dolar harcandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu parayla ne yaptılar? Bir Keban mı Atatürk Barajı mı yaptılar. Bir Telekom mu kurdular. Her şeyi savurdular. Dünyada işsizlik bizde var, çiftçi memnun değil, emekli memnun değil, sanayici memnun değil. Tefecilere gitti, yandaşlara verdiler. Sandığa giderken bunları düşünün" diyerek sözlerini bitirdi.

 

 


Haber Kaynak : erhan çelik


BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI

ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ