Kirazoğlu Hastanesinde Yürekleri Ağızlara getiren Tatbikat

Kirazoğlu Hastanesinde Yürekleri Ağızlara getiren Tatbikat

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde gerçeğini aratmayan yangın ve Deprem tatbikatı yürekleri ağıza getirdi.

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde gerçeğini aratmayan Yangın ve Deprem tatbikatı yürekleri ağıza getirdi.

Akhisar Mustafa Krazoğlu Devlet Hatanesinde Manisa İl Sağlık Afet Şube Müdürlüğü ekipleri gözetiminde hastanenin bahçesinde tatbikat yapıldı. Hastanenin acil bölümünde bulunan otoparkta yapılan tatbikata İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Abdullah Kırlı´da katıldı. Hastane bahçesinde bulunan araçların geceden itibaren boşaltılarak yapılan tatbikat Cuma günü saat 10..0 da başladı. İlk olarak hastane bahçesinda hazırlanan tatbikat Hastane sivil savunma amiri olarak Savaş Çapkın´ın yönlerdirmesi ve organizasyonu ile başladı.

Mustafa Kirazoğlu Devlet hastanesi Başhekimi Erol Karaca amirliğinde ilk olarak  Akhisar merkez üstü  deprem meydana geldiğini ve depremin Manisa Soma ve Kırkağaçta hissedildiği ancak hastanede her hangi bir yıkılma olmadığı ancak duvarlarda çatlamalar olduğunu ancahk hastanede  elektrik, su, doğalgaz ve telefonların çalışmadığı, depremde Akhisar,  Kırkağaç  ve Soma da göçükler olduğunu bu göçüklerde yaralıların hastaneye gelebileceği anonsu yapıldı. 112 Komuta Merkezi tarafından hastaneye yaralılar geleceği bilgisi üzerine acil durum ilan edilerek görev başına toplanana sağlık çalışanları dışarıdan gelen yaralıları beklemeye başladı. 112 sağlık ekipleri ve vatandaşın kendi araçları ile yüzlerine makyaj yapılarak yaralı rolü verilen yaralılar hastaneye geldi.

Gerekli önlemlerin sıkı bir şekilde alınması ile yine hastaneye akın eden yaralıların yakınları ve basın mensupları güvenlik güçleri tarabından engellenmek ister. Ancak basın mensupları hastanenin bahçesinde kurulan basın bilgilendirme masasına alınır.  Basın ara ara yetkililerce bilgilendirilir. Tatbikata yapılan anons ile depremin 2. Günü saat 10.00  hastanenin 2. katında yangın çıktığı ve içeride mahsurların olduğu ihbarı üzerine Manisa Büyükşehir İtfaiyesi Akhisar İtfaiye amirdiği ve 112 sağlık ekiplerine ihbar verilmesi üzerine yangın yerine itfaiye ve 112 sağlık ekipleri yönlendirildi.  Yangın yerine gelen itfaiye ekipleri hastanenin 2. Katında  yangına müdahale ederek yangında mahsur kalanları merdiven ile başarılı bir şekilde kurtarıp olay yerinde bekleyen 112 sağlık ekiplerine teslim ettiler.

 Tatbikat esnasında basını ve kamu oyunu bilgilendirmek için yapılan basın açıklamasında ?İlçemizde  meydene gelen  deprem vakası ile ilgili olarak hastanemize toplam 25 yaralı gelmiş olup 15 yaralı ayakta tedavi olmaları için yeşil alana, 6 yaralı sarı alana, 3 yaralı kırmızı alana alınarak tedavileri devam etmektedir. 1 yaralı ise siyah alana alınmıştır. Ayrıca depremin 2. Gününde hastanemiz 2. Katında dahiliye servisimizde meydana gelen yangın sonucu servis içerisinde mahsur kalan 5 kişi İtfaiye ve UMKE  ekiplerince kurtarılarak 3´ü sarı alana 2 kişi da kırmızı alana alınarak tedavi leri devam etmektedir. 3. Derece yanığı  olan kırmızı alana alınan 2 kişi daha sonra yanık ünitesi oln Merkez Efendi  Devlet hastanesine sevk edilmiştir? denildi.

 Temsili basın açıklamasından sonra tatbikatın sona ermesi ile başarılı bir şekilde gerçekleştirilen tatbikata katılan tüm personele Hastane Başhekimi Erol Karaca ve Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Abdullah kırlı teşekkür konuşması yaptılar.  Tatbikatı  gerçeği aratmadığından dolayı hastane etrafında bulunan apartımanlardan ve yoldan geçen yaya ve araç sürücüleri de burada ne oluyor gibi merakla izledikleri gözlendi.

               


Haber Kaynak : erhan çelik


FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER

ÖZEL MEDİGÜN HASTANESİ’NDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİNE ZİYARET

ÖZEL MEDİGÜN’DEN YAŞLILARA SAYGI HAFTASINDA ANLAMLI ZİYARET

“RAMAZANDA ORUÇ TUTANLAR İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ”

DERMATOLOJİ UZMANI DR. HAROVA MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

"AYAKTAN KEMOTERAPİ ÜNİTESİ” HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER