SAGLIK

SAGLIK Haberleri

KIRMIZI İL KALMADI

KIRMIZI İL KALMADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Covid-19 risk haritasında kırmızı il kalmadığını söyledi.

Koronavirüse karşı aşılama işlemi sürerken Bakan Koca'dan müjde geldi. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "SON DAKİKA MESAJI: Türkiye Kovid-19 risk haritasında kırmızı il kalmadı. İşi başlatmak kadar bitirmek de çok güzel. 80 ilden sana selamlar, sevgiler Şanlıurfa!" ifadelerini kullandı. Türkiye Covid-19 risk haritasında Şanlıurfa’nın da turuncu kategoriye geçmesiyle yüksek riskli şehir kalmadığını söyledi.
Türkiye'de 1. Doz Aşılama Oranı Ortalama Yüzde 76.12
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama oranı ortalama yüzde 76.12 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 58.23 olurken 1., 2. ve 3. doz aşısını yaptıran vatandaş sayısı toplamda 91 milyon 747 bin 545'e yükseldi.
Sağlık Bakanlığı, aşılama yapılan tekil kişi sayısını da paylaştı. Buna göre; Türkiye'de 47 milyon 247 bin 97 kişi ilk doz aşısını yaptırdı. İkinci doz aşı yaptıranların sayısı 36 milyon 145 bin 891 olarak kayıtlara geçerken, 3. doz uygulamasında 8 milyon 167 bin 707 kişiye aşı yapıldı.
Öğretmenler Arasında Birinci Doz Aşı Oranı %84,06
Öğretmenler arasında birinci doz aşı oranı hakkında paylaşım yapan Bakan Koca; “Öğretmenler arasında birinci doz aşı oranı %84,06. Tüm toplumda birinci doz aşı oranı %76,12. İkinci doz aşı oranı öğretmenler arasında %72,57. Tüm toplumda bu oran %58,23. Okullar açılıyor. Henüz aşı olmamış öğretmenler de yakında bizlere örnek olacaklar. Her zaman olmadılar mı?” dedi.

                                                                                                  


Haber Kaynak : haber merkezi


“HAMİLELİKTE KAFEİNDEN KAÇININ”

OSTEOPOROZ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

DOÇ. DR. İBRAHİM HALİL ÖZDEMİR KALP SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

KUT “SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURALIM”

INFLUENZA’DAN KORUNMANIN YOLLARI NELERDİR?

FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER