KIŞ EGZERSİZLERİ HER ZAMAN RUHSAL VE FİZİKSEL FAYDA SAĞLAR

KIŞ EGZERSİZLERİ HER ZAMAN RUHSAL VE FİZİKSEL FAYDA SAĞLAR

Akhisar Belediyesi Zinde Yaşam Kulübü, her hafta sonu düzenli olarak yaptığı Trekking doğa yürüyüşü faaliyetlerinin 15´inci haftasında rota Muştular parkuru oldu.

Akhisar Belediyesi Zinde Yaşam Kulübü, her hafta sonu düzenli olarak yaptığı Trekking doğa yürüyüşü faaliyetlerinin 15´inci haftasında rota Muştular parkuru oldu. Akhisarlı sağlıklı yaşamı tercih edenlerin büyük ilgi gösterdiği kulüp bünyesinde sabah başlayan doğa yürüyüşü etkinliği yaklaşık 3 saat sürdü.

Yeni dönem onbeşinci hafta doğa yürüyüşü İsmet Uçar önderliğinde trekking etkinliği için dün Milli Egemenlik Meydanı Akhisar Belediye Hizmet Binası önünde saat 07.15´de toplanan grup üyeleri saat 07.30´de şehir merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Muştular Mahallesinde bulunan parkura hareket etti. Doğa yürüyüşü ile şehrin gürültüsünden uzak doğa ile içiçe spor yapmanın mutluluğunu yaşayan sporseverler Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı´ya etkinlikten dolayı teşekkürlerini sundu.

Her ne kadar soğuk havalar hastalığı artırır gibi bir düşünce olsa da bu aslında o kadar da doğru değil. Aksine kışın, özellikle de karlı havalarda çok daha temiz bir hava soluruz.

Ciğerlerimizi temizleyen bu havada trekking yapmak özellikle az hareket ettirdiğimiz bedenimizi daha dirençli hale getirir ve temiz havalar bağışıklık sistemimizi de kuvvetlendirir.

Birçok uzman soğukta evde oturmak yerine gerekli önlemleri alıp kısa süreli yürüyüşler yapmanın hem fiziksel hem de ruhsal olarak kişiyi daha güçlendirdiğini ve kışın yapılan egzersizin vücuda çok daha faydalı olduğunu söylüyor. Üstelik bunu kendi başınıza değil, çoluk çocuğunuzla birlikte yapmanın daha iyi olduğunu özellikle küçük çocukların bu tip havalarda kısa süreli de olsa yürüyüş yapınca daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olduğunu belirtiyor.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP