GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

KÖPRÜBAŞI ÇİLEĞİ MARKALAŞTI

KÖPRÜBAŞI ÇİLEĞİ MARKALAŞTI

Özellikle son yıllarda Türkiye´nin çilek ihtiyacını karşılayan illerin başında gelen Köprübaşı ilçesi Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen´in girişimleri ve öncülüğünde Köprübaşı çileğine patent alınarak markalaştı.

Özellikle son yıllarda Türkiye´nin çilek ihtiyacını karşılayan illerin başında gelen Köprübaşı ilçesi Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen´in girişimleri ve öncülüğünde Köprübaşı çileğine patent alınarak markalaştı. Köprübaşı Belediyesi alınan çileğin yanı sıra ayrıca Köprübaşı Ziraat Odası tarafından Çilekkent patentide alınarak konuyla ilgili ilçede yaşanan mutluluk ikiye katlandı.

 Köprübaşı Belediye Başkanlığı tarafından Köprübaşı Çileği, Köprübaşı Ziraat Odası tarafından da ilçeye Çilekkent patenti alındı. Her iki patentin alınmasıyla Köprübaşı çilek üretiminde ve tarımsal kentleşmede markalaşırken patentlerin alınmasının ardından açıklamada bulunan Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, patentleşmenin ardından artık çilekte kendi kasalarını oluşturacaklarını ve yaşanan mutlulukla, birlikteliği daha ileri götürmek amacıyla ilçede Kooperatif kuracaklarını kaydetti.

5 BİN DÖNÜM ALANDA ÇİLEK ÜRETİMİ SAĞLANIYOR

Köprübaşı ilçesinde 600 civarında çilek üreticisi olduğunu belirten Mergen, ?Çilekte bereketli bir sezon daha geçiriyoruz. Geçen sene yaklaşık 4 Bin dönüm alanda çilek üretimi gerçekleşirken bu yıl 5 Bin dönüm alanda çilek üretildi. Fiyat açısından da çilek üreticilerinin geçen seneki memnuniyetlerinin bu sene de artarak devam edeceğine inanıyoruz. Patentin alınması hem Köprübaşı çileğini markalaştırırken hem de üreticilerimiz ve çiftçilerimiz açısından daha çok kazanç elde etme imkanı sağlayacak. İlçemizde yetişen çilek ister pazaryerlerinde ister Manisa, İstanbul ve diğer hallerde Köprübaşı çileği adıyla satılmış olacak. Önümüzdeki süreçte de çileğin yanısıra salatalık, badem, ceviz, nar ve diğer mahsullerde de markalaşma çalışmalarımızı sürdüreceğiz? dedi.

ÇİFTÇİ VE ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

 Köprübaşı Belediyesi olarak her zaman çiftçi ve üreticilerin yanında olduklarını belirten Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, ?Son yaşanan kriz bir kez daha tarım ve hayvancılığın ne denli olduğunu ve destek verilmesi gerektiğini gösterdi. Devlet ve Hükümet yetkililerimizin de bu konuda çok önemli çalışmaları mevcut. Köprübaşı gibi kırsal yerleşim yerlerinde tarım ve hayvancılık modern ve en son teknolojiyle buluştuğunda az masrafla ne denli büyük işler başarılacağını ve üretimle pazarlamanın çok önemli olduğunu bir kez daha net bir şekilde görme imkanımız oldu. Gübre, mazot ve girdi fiyatlarından dolayı çiftçilerimizin ve üreticilerimizin morali bir hayli bozulmuştu. Patentin alınması ve az masrafla başarmış olduğumuz önemli işler çiftçimize ve üreticimize aynı zamanda moral oldu. Köprübaşı Belediyesi olarak başta tarım olmak üzere marka kent olma yolunda çalışmalarımıza aynı özveri ve kararlılıkla bundan sonra da devam edeceğiz. Hayırlı olsun? diye konuştu.


Haber Kaynak : haber merkezi


ALKOLLÜ İÇKİ SATILAN MEKANLARDA DENETİM YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

BAŞKAN ZEYREK, İLK ENCÜMEN TOPLANTISINA KATILDI

POLİS MEMURLARINA SORUŞTURMA AÇILDI, MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNEYSE ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

HALİL MANDACI İLKOKULU MENDİL KAPMACADA İLÇE BİRİNCİSİ

MUHTARLAR MAZBATALARINI ALDI

ZEYTİN ÜRETİCİLERİ İLAÇLAMAYA KARŞI UYARILDI