KURBAN BAĞIŞINDA AKHİSAR MANİSADA 1 SIRADA

KURBAN BAĞIŞINDA AKHİSAR MANİSADA 1 SIRADA

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği vekâleten kurban organizasyonunda artış oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği vekâleten kurban organizasyonunda artış oldu. Akhisarda da 2019 yılında 149 ülkede ve 425 bin hisse olarak kesilen kurbanlar bu sene covid-19 tedbirleri kapsamında 75 ülkede kesildi. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Diyanet İşleri Başkanlığı ile yürüttüğü "2020 Yılı Vekalet Yoluyla 560  bin Kurban 75 ülkede 300 bölgede vekalet yoluyla kurban Kesimi gerçekleştirdi. Akhisardan 2019 yılında 498 vekalet ile kurban bağışı yapılır iken bu sayı 2020 yılında artış yaparak 700 kurban bağış hissesi toplayarak Manisa´nın ilçeleri aarasında birinci oldu. Manisa merkez ve ilçelerinden toplam 5900  kurban hisse bağışlandı. Manisa  Türkiye genelinde sıralamada 4. Oldu. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Diyanet İşleri Başkanlığı ile yürüttüğü "2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı" kapsamında 74 bin 200´ü yurt içinde, 483 bin 111´i yurt dışında olmak üzere 557 bin 311 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ?Kurban sadece bir hayvanı boğazlamak olan bir ibadet değildir. Kurban, Rabbimize yakın olmaya, sevgisini ve rızasını kazanmaya, verilen nimetlere şükretmeye vesile bir ibadettir.  Akhisar ilçe müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının 2020 yılı vekâleten kurban organizasyonu tanıtım stantlarını 3 noktada açmıştık.

Allaha şükür geçtiğimiz yıl Akhisarımızdan 498 tane vekalet ile kurban bağışı sağlanır ike bu yıl bu rakam 700´e çıkı, tabi bu bizleri mutlu etti. Akhisar halkı bu konuda büyük bir duyarlılk gösterdi, Din görevlilerimizin rehberliğnde büyük bir bağış kampanyası oldu.buda tabiki büyük bir mutluluk, çünkü comertlik cennetlik olan insanların vasfıdır. Ayrıca bu yur içinde kesilen kurbanların yaklaşlık 8 tonluk et Akhisardaki yatılı kur´an kurslarında kullanılmak üzere Akhisar´a gelecek. Ben bu vesile Akhisar halkına  vekaletile kurban bağışına göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı ve bu yolda canla başla hizmet eden din görevlisi  hocalarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim yapılan ve yapılacak olan hayırları kabul etsin? dedi.


Haber Kaynak : erhan çelik


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM