KURT, ÇİFTÇİNİN TOPRAĞINI VE SUYUNU ŞİRKETLERİN YAĞMASINA AÇIYOR

KURT, ÇİFTÇİNİN TOPRAĞINI VE SUYUNU ŞİRKETLERİN YAĞMASINA AÇIYOR

Akhisar ÖDP İlçe teşkilatı Şeker fabrikalarının satışının bundan başka bir anlamı yoktur dedi.

Akhisar ÖDP İlçe teşkilatı Şeker fabrikalarının satışının bundan başka bir anlamı yoktur dedi. Akhisar Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İlçe teşkilatı Ragıpbey Mahallesi 20 sokak no 14/A da bulunan parti binasındaki basın açıklamasını Özgürlük ve Dayanışma Partisi  (ÖDP) Akhisar İlçe Teşkilat başkanı Ekrem Kurt okudu. Ekrem Kurt okuduğu basın açıklamasında şöyle dedi  ?Geçtiğimiz hafta TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonunda görüşülmeye başlanan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile, çiftçinin ocağı söndürülüyor. AKP Hükümeti bu tasarı ile, ticarete konu edilemeyecek iki şeyi; çiftçinin toprağını ve suyunu şirketlerin yağmasına açıyor.

Çiftçilerin katılımıyla kurulmuş olan sulama birlikleri, sulama kooperatifleri demokratik bir işleyişle çiftçiler tarafından çalıştırılması mümkün iken, yönetim ve işletmesinin şirketlere devri ile ücretlendirme ve para tahsili tamamen şirket insafına bırakılıyor. Üstüne üstlük aynı tasarı ile kamusal varlık olan baraj, gölet ve su kanalları üzerine ve etrafına enerji şirketlerinin güneş enerjisi sistemleri kurmaları da sağlanıyor.

Aynı tasarı yasalaştığı takdirde çiftçinin toprağına da rızası dışında el konulabilecek. Arazi toplulaştırma işleri DSİ´ye devrediliyor ve daha önce toplulaştırma bölgesindeki çiftçilerin yarısından bir fazlasının onayının gerektiği düzenleme DSİ tarafından arazi sahiplerinin onayı aranmaksızın yapılabilir hale geliyor.

Yani çiftçiye; kendi suyunu sana para ile satacağız, istesen de istemesen de toplulaştırma adı altında toprağına el koyacağız deniyor.Toplumun bir varlığı, yaşamın, doğanın kaynağı olan su ticarileştirilemez. Çiftçiler küresel şirketlerin kar hırsına teslim edilemez, su şirketlerinin kölesi yapılamaz.

Çiftçinin geçim kaynağı olan, üretimini ve yaşamını bağladığı toprağına sorgusuz sualsiz el konulamaz. Mesele bir memleket meselesidir!  ?yerli ve milli´ lafını dilinden düşürmeyen AKP Cargill´in raporuyla tarımı emperyalist tekellere teslim etmektedir. AKP´nin saldırıları durmak bilmemektedir.

Şeker fabrikalarının satışının bundan başka bir anlamı yoktur. Bu on binlerce üreticinin artık ekemez-biçemez hale gelmesi,5 bin civarındaki çalışanın işinden olması demektir.Şeker fabrikalarının satışı aynı zamanda bir sağlık sorunudur; bir süre sonra, tüketimi Fransa, Hollanda, Avusturya, İrlanda, İsveç, Yunanistan, Portekiz, Slovenya, Danimarka ve İngiltere?de yasaklanan "CANAVAR ŞEKER"   olarak bilinen ve insan vücudunun hiçbir şekilde kabul edemediği, kronik hastalıkları salgına dönüştüren nişasta bazlı şeker/mısır şurubu tüketmeye zorlanacağız.

Memleketimize ve geleceğimize birlikte sahip çıkalım.

ŞEKER FABRİKALARININ SATIŞI:     

CARGİLL´İN EMPERYALİST TALANININ  ADIDIR,

TOPRAĞIMIZI, İŞİMİZİ VE SAĞLIĞIMIZI KAYBETMEKTİR,

KALKINMACI YERLİ ÜRETİM POLİTİKALARININ TERK EDİLMESİDİR,

ÜLKE TARIMI VE SANAYİSİNİN YERLİ VE MİLLİ OLMAYAN KÜRESEL ŞİRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİDİR,

ÖZ KAYNAKLARIMIZIN AKP ELİYLE YOK EDİLMESİDİR.

                                                            

           


Haber Kaynak : erhan çelik


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM