MADIMAK ŞEHİTLERİ AKHİSAR´DA ANILDI

MADIMAK ŞEHİTLERİ AKHİSAR´DA ANILDI

Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu ile Akhisar Belediyesi´nin organize ettiği 2 Temmuz 1993 yılında Sivas´taki Madımak Otel´de yakılarak katledilen 35 kişi Cem Evi hizmet binası önünde düzenlenen tören ile anıldı.

Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu ile Akhisar Belediyesi´nin organize ettiği 2 Temmuz 1993 yılında Sivas´taki Madımak Otel´de yakılarak katledilen 35 kişi Cem Evi hizmet binası önünde düzenlenen tören ile anıldı. Tören, Sivas katliamında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Programın devamında Mehmet Ali Birand tarafından 32. Gün programı için hazırlanan ´Sivas Katliamı Gerçekleri´ isimli belgesel sinevizyon eşliğinde sunuldu. 25 yıl önce yaşanan olayları unutmadıklarını ifade eden Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Ali Şat, ?Bundan tam 25 yıl önce 35 canımız Sivas´ın ortasında tekbirler eşliğinde devlet güçlerinin gözü önünde yakılarak katledildi. İçlerinde aydınlarımız vardı, içlerinde yazarlarımız vardı, içlerinde şairlerimiz vardı, içlerinde sanatçılarımız vardı, içlerinde semahçılarımız vardı, içlerinde kadınlarımız vardı, içlerinde gençlerimiz vardı, içlerinde çocuklarımız vardı? dedi.

Daha sonra Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği´nin Cem Evi Gençlik Kolları ile yerel sanatçı ve solistler türküler söyleyerek törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Geceye Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Fikirli ve bir çok sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Gece sonunda konuşan Belediye Başkanı Dutlulu, ?Akhisar Belediye´miz ve Alevi Kültür Dernekleri Akhisar Cemevi yönetimi tarafından organize edilen,  2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas´ta yaşanan katliamda hayatını kaybeden 35 canı andık. Madımak´ın ateşi hala yüreğimizi yakıyor? dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”