M.Ali Erdayıoğlu;" Veremeyeceğimiz Hesabımız Yok ! "

M.Ali Erdayıoğlu;

8 Ekim 2017´de yapılacak olan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı seçimlerinde dördüncü aday Mehmet Ali Erdayıoğlu oldu.

8 Ekim 2017´de yapılacak olan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı seçimlerinde dördüncü aday Mehmet Ali Erdayıoğlu oldu.Daha önce Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanlığı organize sanayi bölgesi müteşebbis heyet ikinci başkanlığı ve yönetim kurul üyeliği TOBB konsey başkan yardımcılığını yapan, halen Akhisar Sarraflar ve Kuyumcular Derneği başkanlığı ve TOBB Türkiye Kuyumculuk Sanayi Sektör Meclis başkan yardımcılığı görevini yürüten Erdayıoğlu yerel basına gönderdiği açıklama ile aday olacağını belirtti.

 Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası üç dönem başkanlığını yapmış olduğum odamızda, her zaman belirleyici rol almışımdır.Siyasi partilerimizle millet vekillerimiz ve özellikle Akhisar milletvekilimizle, belediye başkanımız, protokolümüz, daire müdürlerimiz,oda başkanlarımız ve odamıza kayıtlı tüm üyelerimizle birlikte hareket ederek meclis başkan yönetim kurulu ve meclis üyesi arkadaşlarımızla en güzel şekilde yönetmişizdir. Her yaptığımızı da Akhisar´ımızın değerli basınıyla paylaşmışızdır.Hiçbir zaman tribüne oynamadık ve her dönem Akhisarımıza kalıcı işler yaptık.İlk olarak Ticaret Odası İlk Öğretim Okulunu hizmete açtık.Akhisar Diş Tedavi ve Rehabilitasyon merkezini 110 metre kareden 780 metre kareye taşıdık.Sonrasında diş hastanesine çevirdik.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Ambulans alımına, Emniyet Müdürlüğüne araç ve motosiklet alımına katkı sağladık.En önemlisi Akhisar Devlet Hastanemizdeki yoğun bakımındaki yatak sayısını iki katına şu an görevde olan başhekimimizle görüşerek çıkardık.Akhisar´ımıza sit alanı içinde olan eski bir Akhisar evi aldık.Restorasyon için gerekli olan parayı o günkü kültür bakanımız ve valimizden temin etmemize rağmen halen yapılmamıştır.Akhisar domat Akhisar uslu zeytinlerinin coğrafi işaretlerini Türk Patent Başkanlığından aldık.Ne yazık ki şu anki oda yönetimi Türk Patentte hazır olarak bekleyen uslu zeytinyağı, domat zeytinyağı Akhisar Köftesi ve Akhisar Gemlik zeytinlerinin coğrafi işaretlerini Türk Paten Enstitüsünün yönetiminde olmasına rağmen Başkan Abdurrahman Yılmaz tarafından alınmamıştır. 

En önemlisi Süleymanlı´daki Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nin oluşumunda görev aldık ve hizmet süremiz boyunca Akhisar´a değer katacak bu projenin takipçisi olduk. 

Odamızın tadilatı yapılmış ve odamıza araç satın alınmıştır. Ankara,Antalya,İstanbul,İzmir´de yapılacak fuarlara oda olarak katılınmış ve Akhisar´ın tanıtımı yapılmış ve her meslek grubu özellikle İstanbul´da ki yapılan fuarlara otobüs kaldırılarak üyelerimizle birlikte gidilmiştir. En yüksek vergi ödeyen üyelerimize plaket törenleri yapılmıştır. KOSGEB ile ilgili kurslar düzenlemiş ve katılımcılara sertifikaları teslim edilmiştir. Üniversitede okuyan 100 gencimize aylık 100 TL veriyorduk.Bu rakam şu an 125 kişi halen 100 TL´dir. Hiç bir zaman 3000 kişiye iftar yemeği vermedik.Üye sayımız 2000 kişi, iftar yemeğine gelen üye sayısı 200 kişiyi geçmemiştir.Halbuki her yıl iftar yemeğine verilen paralar yiyecek torbası yapılıp ihtiyaç sahiplerine verilseydi de 1000 kişiye değil de 2000 kişiye verilseydi.Hatta yiyecek torbaları odaya kayıtlı üyelerimizden bazılarına dağıtılsın diye verileceğine,biraz zahmetli olacaktı ama keşke ihtiyaç sahibi herkesin evine gönderilseydi.Herhalde daha iyi olurdu diye düşünüyorum.En önemlisi Akhisar Üniversitesinin yapımı içim var gücüyle çalışan Akhisar Milletvekilimize ve üniversite için ayrılan 230 dönümlük araziyi Akhisar´a kazandıran Sayın Milletvekilimiz Uğur Aydemir´e teşekkür ediyorum. 

Ne yazık ki 2 milyon 500 bin TL parası olan odamız 1 milyon TL vererek kampanya başlatıp 3 milyon TL yi bulamamıştır. Ve şu an üniversite beklemektedir. Ne yazık ki bacasız fabrika dediğimiz üniversite, Akhisar´a kazandırılmamıştır.Bizler Akhisar Kirazoğlu Devlet Hastanesine gerekli olan 900.000 TL´yi bundan 10 yıl önce 4 ayda toplamıştık. Demek ki çalışırsan oluyormuş.Bir önemli konuda odamızda avukatımız vardı.Fakat bu yönetim geldiğinde avukatın işine son verilmiştir.Evet Akhisar organize sanayi bölgesinde arsa kalmamıştır.Peki OSB´nin büyümesi için neden çalışmalar yapılmamıştır? OSBÜK yönetim kurulu üyesi iken o günün sanayi bakanı ile yaptığım görüşmede, büyüme için gerekli katkıyı yapacağını söylemesine rağmen 4 yıl boyunca acaba görüşülmüş müdür? Akhisar için organizenin büyümesi ve istihdamın artması için çok önemlidir. Niye derseniz Manisa ve İzmir´e otobüsler ile Akhisar´dan personel taşınmaktadır.Halbuki bir an önce OSB´nin büyümesi için çalışılması gerekirken odamız buna katkı sağlamamıştır.

 En önemli konulardan birisi de Ticaret ve Sanayi Odası´nın merkez çarşı soğuk tulumba mevkiinde üst kat otel,alt kat dükkanlar ve 1. , 2. katında 2 katlı otopark yapılması TOBB´ in 81 vilayetinde odalar birliğinin her İl´e 1 otel yapacak kadar parası olmasına rağmen yapmayıp Akhisar Ticaret Odasının 2 buçuk milyon TL parayla 10 milyon TL tutarındaki bu inşaatı yapması gerekli miydi? Şuan vakıflara Nisan ayından itibaren 7 bin 650 Tl kira ödemesi inşaat bitimine kadar ödenecektir. İnşaat bitiminden itibarende vakıflar müdürlüğüne aylık 23 binTL kira bedeli ödenecektir. Şimdi üyelerimize soruyorum, yapılan iş doğru mudur? Bence bunu Akhisar´daki otel işletmecileri veya şahıslar yapsaydı daha iyi olmaz mıydı?

1 yıldır yapılamıyor.İçindeki kiracılar çıkarıldı.Halbuki,oradaki dükkan kiracıları dursaydı da inşaat yapımına başlamadan 1 ay önce çıkarılsaydı oradaki bulunan kiracılar için daha iyi olmaz mıydı? Hiç olmazsa acele etmeden uygun yerlerde uygun fiyata kiralık dükkan bulurlar ve sıkıntı yaşamaz, mağdur olmazlardı.Demek istediğim buraya yapılacak olan otel inşaatı odanın işi değildir.Ankara´da dahil hiçbir yerde odaların oteli yoktur.Çünkü bunlar odaların görevi değildir.Odamızın, üyelerin çıkarları ve Akhisar´ın kalkınması için çalışması gerekmektedir. 

4 yıl öncesinde göreve gelindiğinde verilet vaatlerin hiçbiri yapılmamıştır.50 projemiz var diyerek görev alınmış bu projelerden hiç birisi yerine getirilmemiştir.Bundan sonrası için yapılacak projelerden bahsedilmektedir.Peki bunlara nasıl inanacağız ? Şimdi seçim geldi de acaba ATSO için verilen sözler yeni mi akıllara geldi.Ben ticaret yapıyorum.Vereceğin sözün arkasında durmayı öğrendim. Para çok zor kazanılır fakat parayı kolay kazanırsan çok rahat harcar ve konuşursun. Bu yüzden Allah herkese hayırlı, bereketli kazançlar versin. Kazanacağın parada alın terin olacak. Bu yüzden kazanırken ve harcar iken dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum.

 Bir insan parayı çok rahat harcarsa nereden buldun diye sorarlar. Bu yüzden çok para haramsız çok laf yalansız olmaz derler.Ben ve aday arkadaşlarım parayı zor kazanan ve zor harcayanlardanız.Bu yüzden odanın parasını hiçbir zaman boşa harcamayız.Hesabını da veririz. 

Ben ve arkadaşlarım inşallah, Allah´ın izniyle göreve geldiğimizde daha önceki başkanlığım döneminde olduğu gibi Akhisar´ımız ve üyelerimiz için ne gerekiyorsa yağacağımızdan emin olunuz.Çünkü yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.Her zaman olduğu gibi sokakta, caddede yürüyen,halkımızla iç içe olan ve ulaşılabilir, telefonu 24 saat açık ve cevap veren guruplarındaki aday arkadaşlarımızla hizmet vermek için adayız.Sizlerden desteklerinizi bekliyorum.Üyelerimiz ve Akhisarlılara saygılarımı sunuyor, bereketli bol kazançlı günler diliyorum.


Haber Kaynak : semih gürmen


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ