MATYEB BAŞKANI KIRLI, ?ÜRETİMİ DURDURMA KARARI ALDIK?

MATYEB BAŞKANI KIRLI, ?ÜRETİMİ DURDURMA KARARI ALDIK?

Manisa Tavuk Yetiştiriciler Birliği, Akhisar´da bulunan hizmet binasının önünde (PTT Ara Sokağı- Türk Telekom Binası Karşısında) MATYEB Başkanı İsmail Hakkı Kırlı ve Birliğin üyelerinin katılımı ile Basın açıklaması düzenledi.

Manisa Tavuk Yetiştiriciler Birliği, Akhisar´da bulunan hizmet binasının önünde (PTT Ara Sokağı- Türk Telekom Binası Karşısında) MATYEB Başkanı İsmail Hakkı Kırlı ve Birliğin üyelerinin katılımı ile Broiler tavuk üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları ve girmiş olduğu çıkmazı kamuoyuna duyurmak ve yetkililere seslenmek üzere basın açıklaması düzenledi.Düzenlenen basın açıklaması metninin okunmasından önce konuşma yapan Manisa Tavuk Yetiştiriciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Kırlı, ?Buradan devlete ve entegrelere sesleniyoruz. Arkadaşlar ne olursa olsun hepimiz birlikte olalım. Birlikte yürüyelim ve bunun bir çaresini bulalım. Bakanlıklara, hepsine tek tek teklif gönderdik. Bize randevu çıktı. Önümüzdeki hafta oraya gidip bakanlarımızla ve milletvekillerimizle görüşme yapacağız. Bunu için sizlerin de desteklerinizi almak için burada hepimizi bir araya topladık. Yapabileceğimiz her şeyi yapmak için çapa sarf ediyoruz. Entegreler bize yaklaşmazsa önümüzdeki günlerde biz, Manisa bölgesi Tavukçular Birliği olarak üretimi durdurma kararı aldık ve kararımız kesindir? dedi.

BROİLER TAVUK YETİŞTİRİCİLERİ ÜRETİM YAPAMAYACAK NOKTAYA GELDİ

Basın Metnini Manisa Tavuk Yetiştiriciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Şakrak okudu. Şakrak, ?Değerli üretici arkadaşlar, Sayın basın mensupları; bugün burada Broiler tavuk üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları ve girmiş olduğu çıkmazı kamuoyuna duyurmak ve yetkililere seslenmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği (MATYEB) olarak Manisa ilinde Broiler tavuk popülasyonu bakımından yıllık 260 milyonu aşan üretimi 1500 e yakın üreticisi ve 2 milyon m2lik üretim alanıyla adeta tavukçuluğun başkenti olan Manisa´yı temsil etmekteyiz. Broiler tavuk yetiştiricilerinin temel gider kalemlerine gelen büyük zamlar üreticileri zor duruma düşürmüş, neredeyse üretim yapamaz hale getirmiştir.

2018 yılı başı itibariyle elektriğe %10 işçiliğe %15 kömüre %50 ve çeltiğe(kavuz)%100 zam gelmiştir. Broiler tavuk üreticisi bu şartlar altında üretim yapamaz duruma düşmüş, bankaların ve entegrelerin oyuncağı haline gelmiştir. Entegrelerin ödeme dönemlerini ve üretim ücretlerini istedikleri gibi değiştirmeleri ve hükümetin temel girdilerde yaptığı orantısız zamlardan dolayı üreticimiz finansman sıkıntısı çekmekte ve bankalara mecbur hale gelmektedir. Buradan Sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımıza ve entegrelere sesleniyoruz.

1-Üretim girdilerine yapılan zamlar geri çekilmeli ya da makul hale getirilmelidir.

2-Üreticiler, elektrik borcunu tıpkı diğer çiftçiler gibi üretim dönemlerine göre vadeli yapabilmelidir.

3-Entegreler girdi maliyetlerini göz önünde bulundurarak yeni üretim fiyatları belirlemeli ve üreticilerin hakedişleri zamanında ödenmelidir.

Bu haklı taleplerimizin karşılanması için bu hafta içinde hükümet nezdinde bakanlarımızla ve entegrelerin yöneticileriyle bir araya gelip sorunlarımıza çare bulmaya çalışacağız. Entegreler ve Ankara ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamazsa üretimi; maliyetleri karşılayamadığımız için üzülerek durdurmak zorunda kalacağımızın bilinmesini istiyoruz? açıklaması yaptı.




ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”