GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

MECLİSTE GERGİN TOPLANTI

MECLİSTE GERGİN TOPLANTI

KORONA ŞEHİDİ DOKTORUN ADI AKHİSAR´DA YAŞAYACAK

Akhisar Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında gerçekleştirildi. 6 maddenin görüşüldüğü toplantıda, koronavirüs ile mücadele ederken hayatını kaybeden Akhisarlı Doktor Nihat Dayanıklı´nın isminin ilçede yaşatılması AK Parti ve MHP´nin ret oyuna rağmen Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti´nin oylarıyla meclisten geçti.

Komisyon toplantısında kararlara kabul oyu veren Akhisar Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Komisyon üyeleri, meclis toplantısı sırasında Cumhur İttifakı´nın meclis üyeleri, Dr. Nihat Dayanıklı´nın isminin yaşatılmasına bir itirazları olmadığını ancak Milliyetçi Hareket Partisi´nin komisyonda yer almamasından dolayı tepki gösterdiklerini beyan ederek ret oyu verdiler.  Millet İttifakı´ndan Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti´nin koltuk sayısındaki fazlalık dolayısıyla gündem maddeleri kabul edildi.  Meclis Başkanı Besim Dutlulu konu üzerine ?Ak Parti ve MHP´yi kendi vicdanları ile baş başa bırakıyoruz.? dedi. Komisyon kararlarının okunmasına yönelik olarak ise konuşmasına devam eden Dutlulu ?Hepsine hayır diyeceksiniz nasıl olsa. Kararları okumaya gerek yok.? diyerek komisyon kararları üzerine kabul edenler ve kabul etmeyenler oylaması yaptı.

Belediye Meclis Toplantısı açılış konuşmasında tüm Akhisarlıların ve tüm İslam âleminin geçmiş Kurban Bayramı´nı kutlayarak sözlerine başlayan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, belediye faaliyetlerinden kısaca bahsetti.

ASFALT SEFERBERLİĞİ SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Asfalt seferberliğinin son sürat devam ettiğini ifade eden Başkan Dutlulu, sathi kaplama tesisinin kurulması ve belediyeye alınan araçlar ile birlikte yol sorununun büyük ölçüde önüne geçtiklerini söyledi.

AKHİSAR´A YENİ BİR SOSYAL ALAN

Daha önceden pavyon olarak kullanılan ve ardından uzun yıllar atıl kalan Kayalıoğlu Mahallesi´ndeki belediyeye ait alanı restore ederek Akhisar halkına aileleri ile birlikte vakit geçirebilecekleri restoran tarzında sosyal bir alan oluşturduklarını müjdeleyen Başkan Dutlulu, ruhsat işlerinin bitmesinin ardından önümüzdeki hafta içerisinde Kayalıoğlu Sosyal Tesisleri´ni hizmete açacaklarını söyledi.

?İSTANBUL SÖZLEŞMESİ´Nİ SAVUNUYORUZ?

Kadın ve Aile Danışma Merkezi´nin 1 ay içerisinde 70´in üzerinde vatandaşa psikolojik danışmanlık hizmeti verdiğini belirten Başkan Dutlulu, ?Burada hem pandemiden, hem depremden, hem de aile içi problemlerden, aile içi şiddetten sıkıntı yaşayan kadınlarımıza ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor. Derneklerle bir arada çalışılıyor. Kadınlarımızın yanında olduğumuzu Akhisar Belediyesi olarak gösteriyor ve bu hizmetin kadınlarımız için çok önemli olduğunu düşünüyoruz.  Akhisar Belediye Başkanı olarak, kadına şiddetin her türlüsüne karşıyım ve harekete geçmek amacıyla da bu merkezin çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve ilk adımımızın da bu olduğunu düşünüyoruz. Aile ve Kadın Danışma Merkezimiz bir kadınımıza bile fayda sağlasa bu bizim için büyük bir başarıdır. Bu konuda da İstanbul Sözleşmesi´ni savunuyoruz. İstanbul Sözleşmesi´nin vazgeçilmez olduğunu düşünüyoruz. Tartışılmasının bile kadınlara yönelik bir sıkıntı yarattığını düşünüyoruz ve hızlı bir şekilde İstanbul Sözleşmesi´nin uygulanıp kanunların ona göre düzenlenmesini istiyoruz.? ifadelerini kullandı.

 

AKHİSAR BELEDİYESİ´NE YENİ LOGO ÇALIŞMASI

Akhisar Belediyesi´ne ait yeni logo ve tanıtıcı bayrağın tescil edilmesi ile ilgili Kanun, Nizam ve Kültür Komisyonu´nun aldığı oybirliği kararı mecliste görüşüldü. Madde hakkında söz isteyen AK Parti Grup Sözcüsü Cemal Gülmen, komisyonda oybirliğiyle karar verdikleri ilgili maddeye Cumhur İttifakı olarak ret oyu kullanma kararı aldıklarını belirtti. Ardından yapılan oylamada ilgili madde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti´nin oylarıyla meclisten geçti.

 

?AK PARTİ VE MHP GRUBUNU KENDİ VİCDANLARI İLE BAŞ BAŞA BIRAKIYORUZ?

Koronavirüs salgınına karşı mücadelede büyük emekleri olan ve hastalığa yakalanarak hayatını kaybeden sağlık kahramanlarımızdan Akhisarlı Dr. Nihat Dayanıklı´nın isminin Akhisar´da bir parka verilerek yaşatılması ile ilgili alınan komisyon kararı mecliste görüşüldü. AK Parti ve MHP Grubu maddeye ret oyu kullanırken, ilgili madde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti´nin oylarıyla meclisten geçti. Konu hakkında söz alan Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ?Sağlık kahramanlarımızdan Akhisarlı doktorumuz Nihat Dayanıklı´ya Allah´tan rahmet diliyorum. Korona virüsüne karşı mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık şehidimiz Nihat Hocamızın adını Akhisar´ımızda yaşatacağız. AK Parti ve MHP grubunu ise kendi vicdanları ile baş başa bırakıyoruz? dedi.

Konu hakkında söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Alper Ayan, ?Komisyon toplantılarımızda kararlarımızın hepsini oy birliği ile aldık. Bu konuyu arkadaşlarımızı uyararak önceden itiraz ederek karara varabilirdiniz. Hepsini bir kenara bırakıyorum, Dr. Nihat Dayanıklı´nın isminin Akhisar´da yaşatılmasına karşı olduğunuzu kendi tabanınıza nasıl açıklayacaksınız; bunu gerçekten merak ediyorum.? ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Cemal Gürmen, Cumhur ittifakı olarak aldıkları karar neticesinde böyle bir duruş sergilediklerini ifade etti.

Son olarak söz alan Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ahmet Tınazlı, belediye meclisinin siyasi çekişmelerin alanı olmadığını belirtti. Tınazlı sözlerine şöyle devam etti; ?AK Parti ve MHP grubunun bu davranışı ile belediye meclisi, siyaset sahnesine çevriliyor. Oysaki biz burada Akhisar´a, Akhisarlılara ve toplumumuzda yer edinmiş insanlarımıza olan vefa borcumuzu, hizmet borcumuzu yerine getirmek için bu koltuklardayız.? ifadelerini kullandı. 

Mecliste görüşülen tüm maddeler AK Parti ve MHP´nin ret, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi´nin kabul oy çokluğuyla meclisten geçti. Diğer meclis maddeleri şu şekilde; Mustafa Necati Bey isminin Akhisar´da yaşatılması ile ilgili Kanun Nizam Komisyon kararı, S.S. Konurca Tarım Kooperatifine ihtiyaç duyulan ekipman yardımı ile ilgili Tarım Komisyonu kararı, Çilek üretiminin geliştirilmesi için proje dahilinde çilek fidesi dağıtımı ile ilgili Tarım komisyonu kararı ve İmar evrakları.

Başkan Dutlulu, 1 Eylül Salı günü saat 16.00´da tekrar görüşmek üzere meclisi sonlandırdı.

Akhisar Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı, şeffaf belediyecilik anlayışı gereği sosyal medyadan canlı olarak yayınlandı.


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”