MECLİSTE GÜNDEM HAYVANLAR İÇİN DOĞAL YAŞAM ALANI OLDU

MECLİSTE GÜNDEM HAYVANLAR İÇİN DOĞAL YAŞAM ALANI OLDU

Akhisar Belediyesi 2019 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında meclis salonunda yapıldı.

Akhisar Belediyesi 2019 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında meclis salonunda yapıldı. Akhisar Belediyesi olağan meclis toplantısının gündem maddelerine geçilmeden önce AK Parti grubunun sunduğu Akhisar Belediye Stadı´nın 3 yıllık kiraya verilmesi gündeme alınması oy çokluğu ile kabul edilmedi.

Gündemin birinci maddesinde Belediye Emir ve Yasakları Uygulama yönetmeliği ile ilgili komisyon kararı ve ikinci gündem maddesindeki Sosyal Yardım İşleri Yönetmeliği ile ilgili komisyon kararı Başkan Besim Dutlulu´nun sunduğu komisyonda kalma kararı teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Bu projede herkesin eli olması gerekiyor

Üçüncü gündem maddesinde ise İlçemizde bulunan başıboş köpekler ile ilgili komisyon kararı üzerine görüşler bildirildi. Oy birliği Kanun ve Nizam Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu´nun da kabul edilen sokak köpeklerine doğal yaşam alanı yapılması kararı meclise sunuldu.

Akhisar´da sokak köpekleri ile ilgili ciddi bir sıkıntı olduğunu, orta yollu güzel bir çözüm bulmak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ?komisyonlarımız bu konuda toplantı yaptılar ve bu toplantılara katılma şansına sahip oldum. Kolay bir iş değil, köpek bakım evinin yapılması ve problemli olan köpeklerin burada misafir edilmesi kolay bir proje değil. Biz bunun altından kalkabileceğimizi düşünüyoruz. Bu proje üzerinde gerçekten ortak hareket etmemiz gereken ve gerçekten kolay olmayan bir proje üzerinde çalışıyoruz? dedi. Ardından MHP Grubu Meclis Üyesi Fikret Türk projenin çok başarılı olduğunu ve bu projeyi başlatan Belediye Başkanı Besim Dutlulu´ya teşekkürlerini iletti. Bu projenin halk ile birlikte yürütülmesi gerektiğine vurgu yapan MHP Grubu üyesi Doğan Ensivri ise buradaki sahiplenme duygusunun çocuklara da yansıtılması gerektiğini savundu. Projenin sağlam temellere atıldığına dikkat çeken CHP Grup üyesi Lütfi Akdağ, bu çalışmanın sadece hayvan severlerin değil hayvanları koruma derneklerinin tüm üyeleri ile birlikte profesyonel ve başarılı bir çalışma olacağını ifade etti. Güzel bir proje olduğunu ifade eden AK Parti Grubu Meclis üyesi Oya Küçük Nalbant, projede etaplama yapmak gerektiğini, şuanda birinci etabın hayata geçirildiğini doğal yaşam alanının daha büyük olması gerektiğini savundu. Başkan Besim Dutlulu ise projeye önce 5 bin metrekarelik mera alanda başlayacaklarını daha sonra ki etaplarda çalışmalara yapılabileceğine dikkat çekti. Öte yandan MHP Grubu meclis üyesi Halil Öksüz ise bu proje için Avrupa Birliği desteklemelerinin de proje araştırma grubu oluşturularak takibi yapılması gerektiğini savundu. Görüşlerin ardından ortak iki komisyondan gelen Doğal Yaşam Alanı kurulması projesi oy birliği ile kabul edildi.

Akhisarspor´a stadyum maç başına 8 bin 800 TL´den sembolik rakam Bin TL´ye indirildi

Dördüncü gündem maddesinde ise 2019 yılı gelir tarifesi değişikliği ele alındı. Kira ücretlerinde yapılan değişikliğin ardından Akhisarspor´un birinci ligde yer almasından dolayı yeni bir gelir tarifesi belirlendi. Geçen yıl Süper Lig takımları için maç başına 10 Bin TL olan ücretin bu sene Akhisarspor´un Süper Lig´de olmadığı için 20 Bin TL´ye yükseldiği, sezonluk olarak ise 35 Bin TL´den 50 Bin TL´ye yükseltildiği bildirildi. Birinci ve İkinci ligde yer alan takımlar için alınacak ücretleri açıklayan Başkan Besim Dutlulu ?Akhisarspor´u kapsayan ücret tarifesini aslında ücretsiz vermeyi planlıyorduk ama ne yazık ki kamu yararına bir kurum olmadığı için ücretsiz vermemiz çok mümkün değil. Bu sebepten dolayı 8 bin 800 TL imiş geçen sene sezonluk ücreti biz cüzi bir miktar sadece Bin TL olarak belirledik bunu. Yani Akhisarspor Bin TL karşılığında maç başına kiralamış olacak stadı. Sezonluk olarak sadece Akhisarspor´a kiraya verilebilecek diğer tüm takımlar maç başına geçen sene ki 22 Bin TL ücret bu sene 30 Bin TL olarak yükseltildi. Üçüncü ligden gelecek takımlar da 5 bin 500 TL´den 7 Bin TL´ye, sezonluklarda ise 11 Bin TL´den 15 Bin TL´ye çıkarıldı. Burada fiyatlar söz konusu ancak Akhisarspor´dan başka bir takıma sezonluk olarak kira verilmeyecektir? dedi. Ardından yeni gelir tarifesi oy birliği ile kabul edildi.

Beşinci gündem maddesinde yer alan 2020-2024 stratejik planların görüşülmesi yer aldı. Stratejik planının ana taslağının hazır olduğunu ifade eden Başkan Dutlulu, taslağın da tüm meclis üyelerine iletildiğini ve isteyen sivil toplum örgütlerine de gönderileceğine vurgu yapıp bunlarla ilgili değişiklik haklarının olduğunu ifade etti. Stratejik planın Hukuk Komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edilirken gelecek hafta mecliste son halinin kabul edilerek bakanlığa gönderilmesi bekleniyor.

Akhisarspor´a 2 tesis sembolik rakam yıllık Bin TL´ye verildi

Altıncı gündem maddesin mülkiyeti Akhisar Belediyesi´ne ait Atatürk Mahallesi 167 sokak no:118/3 adresinde bulunan Karabulut Spor Tesisleri ile Atatürk Mahallesi 424 ada, 56 parselde kayıtlı 1/34 metrekare kullanım alanına sahip 2 katlı bina ve önündeki bulunan çim sahanın tahsis edilmesi hususunda Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Derneği´nin talepleri meclise sunuldu. Bu tesislerin daha önceden Akhisarspor´a bedelsiz bir şekilde teklif ettiklerini ifade eden Başkan Dutlulu, ?Akhisarspor bizim markamız, bizim kulübümüz. Bizim çocukluğumuzun çok önemli anılarına sahip bir kulüp. Hepimizin de çok ciddi bir gönül bağı mevcut. Bu kulübe bizim belediye olarak elimizden gelen desteği yapmamız ve göstermemiz lazım. Malum eskisi kadar destek olamıyoruz belediyenin mali durumlarından dolayı ama en azından tesisleri, şuanda kullandıkları antrenman yaptıkları ve futbolcuların kaldıkları tesisleri ve stadın yanında bulunan Karabulut sahasını ki burada alt yapı maçları oynanıyor. Bu iki tesisi bizim ücretsiz tahsis etme taahhüdümüz vardı. Tabiki bu da bize yasal olarak mümkün olmadığı söylendi. Bu yüzden biz de yine sembolik bir ücret olarak 2 tesisi yıllık Bin TL´lik kira karşılığı bir senelik tahsis etme konusunda hemfikir olmuştuk? dedi. Ardından tesislerin 1 yıllığına Akhisarspor´a sembobik Bin TL´ye kiralanması oy birliği ile kabul edildi.

Meclisten başkana araç alım onayı

Yedinci gündem maddesinde Çevre Sağlık Komisyonu kararı sonucu 3 tane belirlenen katı atık getirme merkezine ek olarak bir noktanın daha durumu görüşülmek üzere tekrar aynı komisyona gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi. Sekizinci gündem maddesinde çöp taşıma araçlarının 36 ay süre ile ihale suretiyle kiralanması için belediye başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Dokuzuncu gündem maddesinde ise yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmet araçlarının 36 ay süre ile ihale suretiyle kiralanması için belediye başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Dutlulu, Sivas katliamının 26.yılında hayatını kaybedenleri andı

Sivas katliamının 26 yılı nedeniyle gündem maddeleri ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ?gerçekten ne yazık ki tarihimiz için acı bir leke. İnşallah bir daha böyle günler yaşamamak dileğiyle, çok daha aydınlık güzel günler yaşamamız dileğiyle Sivas katliamının 26.yılında orada katledilen aydınlarımızı saygı ve hasretle anıyoruz. Hepsinin ruhu şad olsun? dedi.


Haber Kaynak : haber merkezi


EKONOMİST İSLAM MEMİŞ AKHİSARLILARLA BULUŞACAK

BELEDİYE BAŞKANI DUTLULU GAZETEMİZE KONUŞTU

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

YENİ DÖNEMİN İLK MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İLÇE PROTOKOLÜ BAYRAMLAŞTI

AKHİSAR’DA YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ATSO’DAN BAYRAM MESAJI