MEHMET KESKİNOĞLU ORTAOKULU “SU KAŞİFİ” FESTİVALİ DÜZENLEDİ

MEHMET KESKİNOĞLU ORTAOKULU  “SU KAŞİFİ” FESTİVALİ DÜZENLEDİ

FİNALE HAK KAZANDILAR

Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu Son Damla Ekibi’nin Uluslararası bir program olan “Su Kaşifi” yolculuğu, Şubat ayında 16 öğrenci, iki eğitmen; Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Mehtap Durmaz ve Hatice Akyol rehberliğinde başladı.

Proje sorumlusu eğitmenler tarafından yapılan açıklamada “10 yıl sonra dünyanın 3’te 2’sinin temiz içme suyuna erişmekte sıkıntı yaşayacak olması bizleri çok etkiledi. O zamandan bu güne kadar yaptığımız etkinliklerle okulumuzda ve çevremizde tek bir damla suyun boşa harcanmaması çağrısında bulunmak için 10 Haziran 2022 tarihinde su festivali düzenledik.” ifadeleri yer aldı.

Festival renkli görüntülere sahne olurken katılım gösteren misafirlerce de büyük ilgi gördü. Hacivat-Karagöz gösterimi, bir okul öğrencisinin yazdığı rap şarkıyı söylemesi gibi etkinlikler düzenlendi. Ayrıca Gölmarmara gezisi düzenlenip Marmara Gölü ile ilgili mahalle muhtarından ayrıntılı bilgiler aldılar.

Ayrıca son damla ekibinin hazırlamış olduğu stantlar ve geri dönüşüm malzemeleri ile yapılmış olan kıyafetler etkinliğinin en gözde eserleriydi.

Dünyanın dört bir yanından öğrencileri, okul ve toplumlarındaki su meselelerine karşı farkındalık oluşturmaları yönünde destekleyen, eğlenceli ve eğitici bir etkinlik olan su kaşifi programı kapsamında Türkiye genelinde ilk 5 finalist arasına girerek 16 Haziran 2022 tarihinde İzmir’de yapılacak olan finale hak kazandılar.


Haber Kaynak : haber merkezi


İL GENELİNDE OKUL PANSİYONLARINDA DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ UNUTULMAZ BİR KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ