GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji 80 Yaşında

Meteoroloji 80 Yaşında

19 Kasım 1937 yılında Ulu Önder Atatürk´ün emriyle kurulan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 80 yıldan bu yana ülkemizdeki ve dünyadaki hava olaylarını yakından takip edip halkımızı bilinçlendiren yaşantımızın her alanında bize yol gösteren meteoroloji çalışan

Akhisar Meteoroloji Müdürlüğü, hava tahminlerini 24 saat aralıksız olarak yapıyor. Akhisar Meteoroloji Müdürlüğünce Pazartesi (bugün) günü yağış beklenirken Çarşamba gününden sonra gece soğuk, gündüz mevsim normallerinde olacağı tahmin edildiği belirtildi.

Akhisar Meteoroloji Müdürü Fehmi Şengün, ?biz burada 10 kişi nöbetleşe ve dönüşümlü olarak görev yapıyoruz. Akhisar havaalanında bir istasyonumuz daha var. Bizim Akhisar´daki istasyonumuz gibi tam donanımlı olarak bir de Manisa´da var. Türkiye´de 132 tane hava tahmin istasyonumuz var.  Akhisar Meteoroloji, Türkiye´de kurulan Meteoroloji Müdürlüklerinin ilk kurulanlarındandır. Bizler Akhisar Meteoroloji Müdürlüğü olarak okullara giderek okullarda meteorolojide hava tahminleri, haberleşme sistemleri deniz, tarım ve yol tahminleri hakkında seminer veriyoruz? dedi.

Hava Tahmin İstasyonu Türkiye´de ilk kez 19 Kasım 1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk´ün talimatı ile kurulan hava durumunu, yol, tarımda çiftçiler için toprak altı ısı kontrollerini ve rüzgâr, nem, yağış ve yağmurlu havada metrekareye ne kadar kaç kilogram yağmur düştüğünü ölçümü yapılıyor. Aynı zamanda 1962 yılında meteoroloji radyosu kurularak hizmete girerek halkımızı bilinçlendirmeye devam etti.


Haber Kaynak : erhan çelik


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU