MEVSİMİN İLK ÇİLEK HASADI YAPILDI

MEVSİMİN İLK ÇİLEK HASADI YAPILDI

Manisa ve çevresinin en fazla çilek üretimi yapılan bölgelerinden Köprübaşı ilçesinde, mevsimin ilk çilek hasadı yapıldı.

Manisa ve çevresinin en fazla çilek üretimi yapılan bölgelerinden Köprübaşı ilçesinde, mevsimin ilk çilek hasadı yapıldı. Üretici Rahim Özcan (43), kışlık örtü altı çileğin ilk hasadında 1500 kilogram ürün aldıklarını belirterek, çileğin kilosunun 10 TL´ye İzmir Hali´nde satıldığını söyledi. Çileğin geçen yıl kilosu 7 TL, önceki yıl ise 12 TL´den satıldığını aktaran Rahim Özcan, fiyatların böyle gitmesi halinde üreticinin bayram edeceğini aktardı.

Mevsimin İlk Çileği

Üretici Rahim Özcan, havaların iyi gitmesi ve tüplü fide kullanımı dolayısıyla normalde Mart ayı sonunda yapılması gereken hasadın erken yapıldığını da kaydetti.Manisa Köprübaşı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alptekin Sağıroğlu, ? toplam 3 bin 500 dekarda 150 üreticimiz çilek yetiştiriyor.Yıllık 10 bin 500 ton çilek hasadı yapılıyor.İlçe ekonomisine büyük girdiler sağlanıyor, çileğin tadı, aroması çok güzel. İlaç ve gübre kullanılmıyor çileklerimiz organik. Allah kazancımızı bereketlendirsin. Örtü altı çileğinden sonra tarla çileklerimiz de yetişiyor.Önümüzdeki günlerde tarla çileğimizin de hasadına başlayacağız? dedi.


Haber Kaynak : erhan çelik


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM