MİLLETVEKİLİ AKÇAY DEPREM BÖLGELERİNDE

MİLLETVEKİLİ AKÇAY DEPREM BÖLGELERİNDE

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP Akhisar İlçe Teşkilat Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile depremde hasar gören Akhisar ve Kırkağaç Mahallelerini ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP Akhisar İlçe Teşkilat Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile depremde hasar gören Akhisar ve Kırkağaç Mahallelerini ziyaret etti. 1 Şubat Cumartesi günü öğle saatlerinde MHP Akhisar İlçe Teşkilatı´nda yönetim kurulu üyeleri ile buluşan vekil ardından Akhisar ve Kırkağaç´ta depremden etkilenen sırasıyla Gökçeahmet, Karakurt, Tütenli Mahallelerini gezip geçmiş olsun dileklerini ileterek son durum hakkında mahalle muhtarlarından bilgi aldı. Vekil´in ilk ziyaret ettiği mahalle Gökçeahmet oldu, vatandaşlarla görüşüp sıkıntılarını dinleyip depremde hasar almış ve yıkımı gerçekleştirilmiş binaları gezdi. Mahallede Kızılay ve AFAD ekiplerince vatandaşların mağduriyeti giderilmek amacıyla kurulan çadırları dolaşıp depremzedelerin sıkıntılarını dinledi. Köy halkı ve muhtar ile son durum üzerine konuşan Manisa Milletvekili Akçay ? Ülke olarak coğrafyamız, deprem gerçeği ile karşı karşıya. Zaman zaman Türkiye´de ve dünyanın değişik yerlerinde bu depremler olacak ve oluyor. Afet diyoruz ama aslında afet değil. Tabii hadise bu yani yeryüzünün milyonlarca yıllık tarihinde yer altında gerçekleştirdiği hareket. Şimdi bunlar önümüzdeki yüzyıllarda da devam edecek. İşte bu tabiatın yapısına göre yaşamak, ona göre barınmak, evimizi barınakları, iş yerlerini Bu deprem hakikatine göre yapmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok. Mesela kaplıcalara gidenleriniz vardır değil mi? Kaplıcalar, bu şifalı sular da depremler sayesinde çıkıyor. Hem şifalı su olsun hem deprem olmasın olmuyor. Bu sıcak olmasın, güneş olmasın ama üzümde bol olsun ifadesine benzer. Dolayısıyla tabiat gerçeğiyle ona uyumlu yaşamak zorundayız fakat bunu en iyi gerçekleştiren ülkelerden biri de Japonya. Bakıyorsunuz Elazığ depreminde görmüşsünüzdür. 250 sene evvel yapılan hükümet konağı dimdik ayakta bundan 5 sene önce yapılan bir bina olduğu gibi çökmüş. Demek ki bina yanlış yapılmış. Yaşanan her deprem bunu gösteriyor fakat gün geçtikçe her zaman daha iyi organize olmaya başladık. Bunu üç aşamada değerlendiriyor uzmanlar. 1- deprem öncesi yapılacaklar, evimizi yolumuzu, tesislerimizi deprem ihtimaline karşı inşa etme durumu, ilgili kurumlar depreme hazırlık çalışmalarını yapmak durumunda 2- deprem durumunda yapılacaklar, insanları deprem anında bilinçlendirmek, 3- deprem olduktan sonra yapılması gerekenler, hasar kaydı, yapı işler, kayıt işlemleri gibi alınacak tedbirler var. Türkiye Cumhuriyeti bu güne kadar kendi, o çağın imkânlarına göre elinden geleni yapmıştır, yapmaya da devam edecekler.? dedi.

GÖKÇE AHMET MUHTARI YAŞANAN DEPREMLE İLİGİLİ KONUŞTU

Mahalle Muhtarı Özdemir ise mahallede meydana gelen hasar ve deprem sonrası işlemler üzerine ?Öncelikle Sayın Vekilim hoş geldiniz diyorum, İlçe Başkanım, Teşkilatımız, hepiniz hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Mahallemizde 30 adet az hasarlı evimiz var, 20 tanede ağır hasarlı evimiz var. Bunların her birine çadır verildi. Gündüzleri çoğunluğu evlerine girip çıkıyorlar ancak geceleri çadırlarımız dolu oluyor. Allah´a şükür aşırı bir can kaybımız ya da aşırı bir yaralımız her hangi bir büyük sıkıntımız yok, çok şükür. Sağ olsun Allah razı olsun devletimizin tüm kurumları, Bakanlığımız, Vekillerimiz, Teşkilatlarımız, Belediyelerimiz, Allah razı olsun ellerinden geldiğince gece gündüz buradalar. Şu anlık başka bir sıkıntımız yok. Tekrardan hepiniz hoş geldiniz.? dedi.

İLÇE BAŞKANI ?VATANDAŞLARIMIZ ÇOK DUYARLI SAĞ OLSUNLAR?

Milliyetçi Hareket Partisi Akhisar İlçe Başkanı Ahmet Namal deprem de yaşananlar üzerine konuşmasını gerçekleştirdi. Namal sözlerinde Gökçeahmet mahallesinin duyarlılığına değinerek ?Gökçeahmet Mahallesi sakinlerini öncelikle tebrik etmek istiyorum. Kendileri henüz deprem risklerini atlatmamışken Elazığ´da geçekleşen can ve mal kaybına sebep olan depremin yaralarını sarmak adına depremzedelere göndermek için giyecek, yiyecek yardımları topladılar ve bunu en yakın zamanda oraya gönderecekler. Bu durumu şöyle ifade edebiliriz. Hasta yatağındasınız yanınızda bir kişi daha var oda hasta yatağında ama siz ilacınızı içmeyip ona veriyorsunuz. Bu durum takdir edilesidir.? dedi. Sözlerine bu duyarlılığın yanında evi hasar görmüş vatandaşların bahçelerine çadır kurmalarına sitem ettiğini dile getirerek devam etti. Namal ? Depremin yaşanmasının hemen ardından bizde siyasiler olarak deprem bölgesine geldik. Tüm Kızılay, AFAD ekipleri elinden gelenleri yaptılar. Vatandaşların evleri zaten hasar görmüş, yaşanan depremler de dönem dönem devam etmekte, Kızılay, AFAD gibi tüm ekipler çalışmalarını sürdürüp gerekli güven ortamını oluşturmak için çabalarken hasar görmüş evlerinin bahçesine çadır kurdurmak isteyen vatandaşlara anlam vermek mümkün değil. Bina yıkılırsa hemen yanında duran çadırda yaşayanların zarar görme ihtimalleri var.? diyerek konuya tepkisini dile getirdi.

 


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


ALKOLLÜ İÇKİ SATILAN MEKANLARDA DENETİM YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

BAŞKAN ZEYREK, İLK ENCÜMEN TOPLANTISINA KATILDI

POLİS MEMURLARINA SORUŞTURMA AÇILDI, MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNEYSE ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

HALİL MANDACI İLKOKULU MENDİL KAPMACADA İLÇE BİRİNCİSİ

MUHTARLAR MAZBATALARINI ALDI

ZEYTİN ÜRETİCİLERİ İLAÇLAMAYA KARŞI UYARILDI