MİNİK ÖĞRENCİLERDEN KIZILAY ZİYARETİ

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN KIZILAY ZİYARETİ

Akhisar Kızılay Şubesini, Bekir Pehlivanoğlu anasınıfı öğrencileri ziyaret etti.

Akhisar Kızılay Şubesini, Bekir Pehlivanoğlu anasınıfı öğrencileri ziyaret etti.

Akhisar Bekir Pehlivanoğlu Dâhiler anasınıfında eğitim gören 15 öğrenci ve öğretmenleri Meral Barışık, yardımcısı Ceyda Turhan ve sınıf annesi Hacer Örtün ile birlikte Kızılay haftası nedeniyle Akhisar Kızılay şubesini ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak Türk Kızılay´ının görevleri hakkında bilgi veren Akhisar Kızılay Başkanı Cavit Gümüş, ?Değerli öğretmenlerim ve sevgili arkadaşlar Her yıl 29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası´nı kutluyoruz. Kızılay ülkemizin en önemli ve en büyük yardım kuruludur. Kızılay´ın verdiği birçok hizmet vardır, başlıca şunlardır.

Savaşta, barışta ve doğal afetlerde afete hazırlık yapar ve müdahale eder, para, yiyecek, giyecek gibi yardımlar yapar, tıp merkezleri, sosyal destek hizmetleri ve ilk yardım kursları hizmetleri verir. Gençlik kampları ve yurtlar açar, Öğrencilere burs verir. Gönüllülük hizmetleri verir, kan yardımı yapar. Türk Kızılay´ı 1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği adıyla kurulan 1877 yılında kırmızı ay anlamına gelen Hilal-i Ahmer adını alan ve Cumhuriyet Dönemi´nde Türk Kızılay Derneği ismini alan bu dernek deprem, sel, yangın, toprak kayması, kuraklık gibi her türlü felakette yardıma koşar. Felaketzedelere yiyecek, giyecek ve ilaç sağlar. Evsiz kalanlara çadır, battaniye verir. Geçici barınaklar yapar. Felaket yerine doktor, hemşire, hasta bakıcı gönderir.

Kızılay başka ülkelerde meydana gelen felaketlerde de yardım elini uzatır. Böylece Türk halkının ne kadar yardımsever olduğunu bütün dünyaya göstermiştir.

Kızılay bütün bu yardımları, halktan topladığı bağışlarla ve kendi gelirleriyle yapmaktadır. Kısaca iyi günümüzde Kızılay´a yaptığımız yardımlar kötü günümüzde yardım olarak bizlere dönmektedir. Bizler de Kızılay´a destek olmayı unutmayalım.   Hepimize sağlıklı bir gelecek dilerim.? dedi Kızılay Başkanı Cavit Gümüş´ün konuşmasından sonra anasınıfı öğretmenli Meral Barışık kısa bir konuşma yaparak ?Bizler Kızılay haftası nedeni ile sizleri ziyaret edere hem haftanızı kutlamak hem de öğrencilerimizin Türk Kızılay´ını yakından tanımak ve görevlerini öğrenmelerini istedik. Bizlere göstermiş olduğunuz misafirperverlikten ve vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı sizlere teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.? dedi. Daha sonra Akhisar Türk Kızılay Başkanı Cavit Gümüş Kızılay haftası nedeniyle ziyarete gelen öğrencilere Kızılay´ın kumbaralarını teslim etti.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU

NORM ENDER’DEN MANİSA’DA MUHTEŞEM KONSER

MİNİKLER BELEDİYE BAŞKANI OLDU

23 NİSAN’DA ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ