Minik TEMA oldular toprağı korudular

Minik TEMA oldular toprağı korudular

Okul öncesi eğitimde nitelikli ve farkındalık oluşturan etkinliklerle hem gönülleri hem bilinçleri aydınlatan Yırcalı Anaokulu, 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında Akhisar´da Minik TEMA programını uygulayan tek kurum oldu.

Okul öncesi eğitimde nitelikli ve farkındalık oluşturan etkinliklerle hem gönülleri hem bilinçleri aydınlatan Yırcalı Anaokulu, 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında Akhisar´da Minik TEMA programını uygulayan tek kurum oldu. Program sonunda öğretmenler yılsonu belgelerini, öğrenciler ise Minik TEMA rozetlerini aldı.

Çocukları doğaya çıkmaya teşvik ediyor

Yırcalı Anaokulu öğretmenlerinden Halime Tanrıverdi, ?Saliha Hörmen ve Zahide Yıldız öğretmenlerimiz ile birlikte 5 yaş öğle grupları için Minik TEMA programına başvuru yaptık.Kabul edildiğimiz andan itibaren Minik TEMA eğitim programında bulunan 31 etkinliği günlük eğitim akışının içerisine ve veli katılımı etkinliklerine uyarlayarak gerçekleştirdik. Minik TEMA için  okul idaresinin ve velilerin desteğini en başından beri alıyoruz. Böylece programın genel amaçlarından olan okulda çocukları sınıflardan çıkararak, evde ise bilgisayar ve TV başından kaldırarak doğal alanları keşfetmeyi, doğayla anlamlı bir bağ kurmalarını ve duyularını kullanarak doğayı keşfetmelerini sağlamayı el birliğiyle gerçekleştirdik. Proje sayesinde çocuklarımızın, doğada hissederek, dokunarak, koklayarak ve duyarak, farklı deneyimler yaşama fırsatı bulması, böylece hem bedensel, hem de zihinsel gelişimlerinin olumlu yönde desteklenmesi hedefine adım adım ulaştık. Ayrıca proje okulda uygulanmaya başlayınca okuldaki tüm öğretmenlerin ve okul personelinin katılımıyla gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak üzere TEMA Vakfı´na 194 adet  fidan bağışı yapıldı. Bu başarıya ulaşmamızda emeği geçen, başta Okul Müdürü Yusuf Dindar olmak üzere, istekle etkinliklere katılan ailelere, aynı heyecanı paylaşan meraklı öğrencilerimize, Manisa İl Temsilcisi Sezgin Süner´e, Program Koordinatörü Hevdan Sönmez´e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

Daha fazla öğretmen ve öğrencinin katılımına ihtiyaç var

Konuyla ilgili konuşan TEMA Vakfı Manisa İl Temsilcisi Sezgin Süner, ?Minik TEMA programı gönüllü öğretmenlerimiz sayesinde uygulanıyor.Öğretmenler gerçekleştirdikleri uygulamalarla çocukların toprak, erozyon ve doğa konularında farkındalık kazanmasını sağlıyor.Zeytinin anavatanı Akhisar´dan ?Toprağı Seviyorum? diyen ve toprakla etkinliklerden sanal oyunlara göre daha çok zevk alan, yaşamın içinden, anne babalarıyla, dedeleri anneanneleriyle etkinlik yapan bir akımı, Minik TEMA eğitim programının verimli uygulanmasıyla elde ettiler. Daha çok öğretmenimizi ve öğrencimizi TEMA Vakfı Doğa Eğitim Programları´na katılmaya davet ediyorum? dedi.

Okul Müdürü Yusuf Dindar ise Akhisar Yırcalı Anaokulu´nun Minik TEMA projesini gelecek yıl daha çok sınıfla yapmak istediğini belirtti.Yusuf Dinar; öğretmen, öğrenci ve velilere toprağına sahip çıkıp, doğa kaşifi olma yolundaki emin adımları için yürekten teşekkür etti.


Haber Kaynak : haber merkezi


SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK