MÜFTÜ YUSUF EVİŞ AKHİSAR İLE VEDALAŞTI

MÜFTÜ YUSUF EVİŞ AKHİSAR İLE VEDALAŞTI

Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş´in Kars´a tayin olması nedeni ile İnciler camiinde veda programı düzenlendi.

Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş´in Kars´a tayin olması nedeni ile İnciler camiinde veda programı düzenlendi. Akhisar İlçe Müftülüğünü 15 Ağustos´tan bu yana devam ettiren Yusuf Eviş Kars´a il müftüsü olarak tayini çıkması ve yine 2007  yılından bu yana İlçe müftülüğünde başarılı bir şekilde şube müdürü olan Ahmet Şentürk´ün Düzce İl Müftülüğü şube müdürlüğüne tayin olması nedeni ile İnciler camiinde din görevlileri ile vedalaşma programı düzenlendi. Akhisar Kantarcıoğlu Cami din görevlisi Bekir Eren´in okuduğu Kuran´ı Kerim Tilaveti    ile başlayan program müftü Yusuf Eviş ve Şube Müdürü Ahmet Şentürk´e plaket verilmesi ile devam etti. İlçe Müftüsü Yusuf yaptığı konuşmasında şöyle dedi.

?İnsan bir yolcudur! Çocukluktan gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebediyet alemine kadar yolculuğu devam eder.?
25 Haziran 2018 tarihinde açıklanan il müftüleri kararnamesi sonucunda büyük bir aşkla çalışmaktan onur duyduğum çok güzel günlerimin geçtiği ve arkamızda hayırla yad edecek samimi dostlarımızın bulunduğu güzel ilçemiz Akhisar´dan Serhad şehrimiz Kars´a il müftüsü olarak atanmış bulunuyoruz. Yükümüz ve sorumluluğumuzun daha da arttığı bilinciyle bu kutsal emaneti bizlere tevdi eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanımıza, Sayın Diyanet İşleri Başkanımıza ve Başkan yardımcılarımıza emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Allah mahcup etmesin, Uhdemize tevdi edilen yeni bir vazifeye başlamak suretiyle göreve devam etmek durumundayız. Konuşma yapmak zordur, veda konuşması yapmak biraz daha zordur, beni anlamanızı istirham ediyorum.
Bilindiği gibi Müftülerin; cami hizmetleri, Kur´an kursu hizmetleri, eğitim hizmetleri, irşat hizmetleri, idari hizmetleri gibi görevleri vardır.
Genel anlamda cami hizmetlerindeki duyarlılığımızı, Kur´an kursu ve eğitim hizmetlerindeki aşkımızı, İrşat hizmetlerindeki şevkimizi, idari konulardaki hassasiyetimizi, personelimize olan yakınlık ve merhamet duygularımızı ve halkımız karşısındaki hassasiyetimizi ifade etmek hususunda daha bir kısa yol almadan ayrılmak durumunda kaldığımızdan dolayı duyduğumuz üzüntüyü de ayrıca ifade etmek isterim. Bir oyun ve eğlence ve geçici bir aldanma, oyalanma hükmünde olan bu dünya hayatında yine fani bir varlık olan biz insanlar için ?Din Hizmetleri´nden daha büyük bir mutluluk ve sermaye olamaz diye düşünüyorum. Onun için bizler ?ah keşke? dememek için çok çalışılmalı, özveriyle çalışmalı, yılmadan ve yorulmadan dinimize hizmeti gaye edinmeliyiz.
En güzel din Müslümanlıktır. Her namaz kılışında huzuru bulur insan, yeter ki, yüceler yücesi Rabbine sığınsın. Allah´ın rahmetiyle cennete nail olmak lütfuna mazhar olsun inşallah. İbadetlerin lezzetini alıp nafilelerle destekleyip hayatımızı ilim kapısı Hz. Ali (r.a) gibi geçirmeyi Allah nasip eylesin.
Ben yaşantım boyunca pişman olmayacağım şeyleri yapmaya çalıştım ve de yaptım. Sadece yapmak da yetmiyor, zamanlama da çok önemli. Zaman kutsaldır ve ben bunu iyi değerlendirmeye çalıştım,sizlerle beraber. Bir şeyi geç olmadan yapmak, yapabilmek. Galiba bu; o işi yapmaktan, o kararı uygulayabilmekten daha zor. İşte bizler de yeni başlangıçlara yer açabilmek, yeni yolculuklara çıkmak,yeni yerler, yeni yolcular tanıyabilmek , sadece kendimize değil başkalarına da bu imkanı verebilmek için veda zamanını, hüzünle ve aynı zamanda da sevinçle yaşayabilme cesaretini göstermeliyiz. Bizim üstlendiğimiz üstlendiğimiz mukaddes vazifeyi üstlenen ve kendilerini ?görevli´ olarak telakki eden hizmet tutkunu her bir kardeşimiz omuzlarında taşıdıkları yüklerden hiç gocunmazlar, hiç yorulmazlar. ?Onlar, atanmış olmaları ile birlikte, adanmış din gönüllüsüdürler.? Üzerlerinde binlerce, yüzlerce yolcu, yük, hayal, sevinç, ayrılık, kazanç ve kayıp geçer durur. Her hava şartlarına birlikte karşı koyarlar. Ama hiç yılmazlar. Sonra bir kavşağa gelirler. İşte bu kavşak onları ayıran kavşaktır.Şerefli bir kurumun mensubu olarak 25 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Akhisar´da sürdürmeye devam ettiğim vazifemi bundan böyle  başka bir yerde aynı inanç, azim ve kararlılıkla sürdürmeye çalışacağım. Bizim mesleğimiz kutsaldır. Maddi ve manevi yönleri vardır. Bunlardan bazıları; insanları sevmek, insanlarla kaynaşmak, geride ?hoş bir seda? bırakmaktır. Yaklaşık 3 yıl gibi süre içinde bile olsa sizinle beraber sizin soluduğunuz havayı teneffüs ettim. Sevinçlerinize sevindim, acılarınızı acı bildim. Fıtratım icabı halkla kaynaşan bir insanım ben. Koltuğunda oturup gününü geçiren bir müftü değilim. Camileri ve Kuran kurslarını gezen, kursiyerlerle sohbet eden, kürsüde vaaz eden, mihrapta namaz kıldıran, minberde hutbe okuyan, insanlarla kaynaşan bir kimseyim.
Ama insanız; hata yapabiliriz, hata sahibiyiz. ?Hatasız dost arayan dostsuz kalır.? Felsefesini benimserim. Bilerek hata yapmamaya, bilerek birilerinin kalbini kırmamaya, bilerek insanların gönlünü kırmamaya çalıştım. Bizim inancımızda, ahlakımızda ve örfümüzdeki ?kırma insan kalbini yapacak ustası yok? görüşüne itibar ederim. Size alıştım, sizi sevdim, sizinle kaynaştım. Dinim nasıl emrediyorsa öyle sevdim, inancım size karşı nasıl muamele etmemi istiyorsa öyle davrandım,Peygamberimin bana öğrettiği öğretilerle size yaklaştım. Sizden de aynı karşılığı gördüm. Çünkü sevgiler karşılıklıdır. Kalpten kalbe ince bir yol bizleri buluşturur, bunu gördüm. Aykırı davrananlar olmayacak mı? Elbette olacaktır. Ama ben hepsini unuttum. Sizler dinde kardeşim, camide safdaşım, keder ve sevinçte ortağımsınız. Velhasıl-ı kelam; Akhisar benim için bereketli ve verimli bir yer oldu. Sevginizi ve duanızı kazandım. ?Yaratılanı severiz yaratandan ötürü? düsturunu kendime rehber edindim. Biz inançlıyız, Allah´a tevekkül ederiz. Gelir ve gideriz. Kısmetimiz, rızkımız,yaşantımız, hayatımız ve ölümümüz nerede olacaksa oraya gideriz. Allah´ın kaderinden Allah´ın kaderinin çizdiği noktaya gideriz. Aynı zamanda bizim görevimiz bir nöbettir ve bu gün gerçekleşen de nöbet değişimidir. ?Cevahir var iken pul neye yarar, aczini bilmeyen kul neye yarar, herkes bir yol tutturmuş gidiyor Mevla´ya varmayan yol neye yarar.? Önemli olan, yürüyüşümüzün şuurunda olabilmektir. Bana verdiğiniz destek ve güven için ayrıca teşekkür ederim. Yarın, hepimiz için yeni bir gün. Hava şartları ne olursa olsun yürümeye devam. Yolunuz, yolumuz hep açık olsun. Sevgiyle ve duayla kalın. Sözlerimi burada bitirirken, bütün Akhisarlı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Varsa haklarım can-u gönülden helal ediyor, sizlerden de helal etmenizi istirham ediyorum. Selam ve dualarla arz-ı veda ediyor, sizleri Allah´a emanet ediyorum? dedi.Akhisar  İlçe müftüsü  Yusuf Eviş´in veda programına Akhisar ilçe müftülüğü vaaizler, merkez ve mahallelerdeki camii din görevlileri katıldı.

 

 


Haber Kaynak : erhan çelik


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ