GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

MUHTARLAR DERTLİ

MUHTARLAR DERTLİ

Muhtarlar üreticilerin sıkıntıları dile getirmek amacıyla Muhtarlar Derneği binasında bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Muhtarlar üreticilerin sıkıntıları dile getirmek amacıyla Muhtarlar Derneği binasında bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Muhtarlar adına açıklama yapan Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş, Tarım Kooperatifleri abonelerinin enerji kullanımında ödeme kolaylığı isteyerek konuşmasına şu şekilde başladı.

Gümüş: ?´Değerli muhtar arkadaşlarım , değerli basın mensubu arkadaşlarım;

Bugün burada bir araya geliş sebebimiz, çiftçinin, köylünün yani üreticinin düşmüş olduğu duruma dikkat çekmek ve bizleri yönetenlerin üreticiyi görmesi içindir.

Bizler, ülkemizde üretim yaparak geçimini sağlayan insanlar grubuyuz ve bizlere üretici diyorlar. Yıllardan beri pahalı mazot, pahalı gübre ve yüksek işçilik ücretleri ile cebelleşip kendi yaşantımızı sağlayıp ülke ekonemisine katkı sağlamaya çalışıyoruz.

Bakanlardan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden almış olduğumuz kredileri ne yazık ki bu yıl yaşadığımız olumsuz hava şartlarından dolayı özellikle zeytinde ürün yokluğundan zararımız %80´lere varmaktadır.Bu durum tütün, üzüm ve domateste de böyledir.Yaşadığımız bu olumsuz hava şartlarından  ürünlerimiz için yaptırmış olduğumuz TARSİM sigortasında da karşılığı olmadığından tarım sigortasıda yaptırma şansımız yoktur.

Ülkemizde üreticinin hakkını arayanlara ve savunanlara hep olumsuz yorumlar yapılmış ve yapılmaya devam edeceklerdir.  Fakat her ne olursa olsun bizler yaşadığımız bu olumsuzlukları dile getirmek zorundayız. Bizler Şeyh Edebali´nin ´İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN.´ düsturu ve ´KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR.´ Diyen MUSTAFA KEMAL  ATATÜRK´ün yolunda giden insanlar grubuyuz ve ülkemiz için her türlü zorluğaa göğüs germiş üretici toplumuyuz.

Bizleri yöneten sayın büyüklerimizden biz üreticilerin sesini duymalarını, bankalara ve Tarım Kooperatiflerine olan kredi borçlarımızın faizsiz olarak ertelenmesini istiyoruz.

Muhtarlar ve üretiler olarak sevgi ve saygımızı sunuyoruz.´´ Dedi.

Yapılan basın açıklamasına katılanlar, Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Yakup Dikmen, Sindelli Mahallesi Muhtarı Tunay Aytan, Üçavlu Mahallesi Muhtarı Fatih Uyan, Rahmiye Mahallesi Muhtarı İdris Öz, Hasköy Mahallesi Muhtarı Metin Kocaağ, Bekirler Mahallesi Muhtarı Fuat Kabayel, Pekmezci Mahallesi Muhtarı Ramazan Eriş, Efendi Mahallesi Muhtarı Halil Ay, Medar Mahallesi Muhtarı Sırrı Başlamış, Dereköy Mahallesi Muhtarı Erhan Kaçar, Gökçe Ahmet Mahallesi Muhtarı Mustafa Özdemir  ve Doğan Kaya Mahallesi Muhtarı Fatih Demirel.


Haber Kaynak : haber merkezi


AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ

“GELECEĞİMİZE DAİR MÜCADELEMİZ” PROJESİ