Öğrencilere Gıda Güvenliği Ve Sağlıklı Beslenme Eğitimi Verildi

Öğrencilere Gıda Güvenliği Ve Sağlıklı Beslenme Eğitimi Verildi

Akhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Dünya Gıda Gününde ilgili konulara dikkat çekmek amacıyla Dere Köy Ortaokulu´nda ?Gıda Güvenliği Ve Sağlıklı Beslenme? konusu başlığı altında öğrencilere eğitim verildi.

1945 yılında kurulan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) kuruluş günü olarak sayılan Dünya Gıda günü, dünyadaki açlık ve yoksulluk konularına dikkat çekmek, tüketicilerin gıda güvenliği ve beslenme konularında bilinçlenmesine yardımcı olmak amacıyla her yıl 16 Ekim tarihinde kutlanıyor. Dünya Gıda Gününde, Türkiye´nin de içinde bulunduğu FAO ülkeleri ile birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Akhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Dünya Gıda Gününde ilgili konulara dikkat çekmek amacıyla Dere Köy Ortaokulu´nda ?Gıda Güvenliği Ve Sağlıklı Beslenme? konusu başlığı altında öğrencilere eğitim verildi. Bu kapsamda sağlıklı beslenme için dikkat edilmesi gereken kurallara, yetersiz ve dengesiz beslenme sonucunda karşılaşılacak sağlık sorunlarına, güvenilir gıdanın tanımlanmasına, güvenilir gıdalara ulaşabilmek için dikkat etmemiz gereken hususlara, gıda israfının azaltılmasında tüketicilerin yapabileceği davranışlara değinildi. Etkinlik süresince, ilgili konularda öğrenciler açısından farkındalık oluştuğu gözlendi. Güvenilir gıdaya ulaşmak ve israfın azaltılması, artan tüketici bilinciyle mümkün. Bu nedenle Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim ile Dünya Gıda Günü´nün önemi pekiştirildi. Ayrıca okullarda güvenilir gıda ve beslenme konusunda eğitimler devam edecek.          




ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”