ÖĞRETMENLERİN SEMİNER KONUSU; ?AKHİSAR MÜZESİ?

ÖĞRETMENLERİN SEMİNER KONUSU; ?AKHİSAR MÜZESİ?

Yaz tatili öncesi seminer faaliyetlerine devam eden öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim 2023 Vizyonu doğrultusunda hazırlanan mesleki alan gelişimlerinin desteklenmesi programında, çevreyi ve kültürünü tanımak için ?müzede öğrenelim? başlığında

Yaz tatili öncesi seminer faaliyetlerine devam eden öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim 2023 Vizyonu doğrultusunda hazırlanan mesleki alan gelişimlerinin desteklenmesi  programında, çevreyi ve kültürünü tanımak için ?müzede öğrenelim? başlığında  Akhisar şehir müzesini ziyaret etti.

 

Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim 2023 Vizyonu doğrultusunda hazırlanan mesleki gelişim programın-da, öğretmenlerin alan gelişimlerinin desteklenmesi için etkinlik temelli uygulamalar yapılıyor. Bakanlık, "haydi etkinlik üretelim", "doğada öğrenelim", "eğitimde zeka oyunları", "STEM uygulamaları", "masal anlatıcılığı", "müzede öğrenelim" gibi başlıklarda belirlediği mesleki gelişim programını, Türkiye genelinde kademe kademe hayata geçiriyor.

 

Akhisar´da eğitim öğretim  faaliyeti veren ve yoğun bir yılın ardından seminer programında  kişisel gelişimlerine katkı sağlayan çalışmalar yapan öğretmenler, şehir müzesini gezerek müzede sergilenen arkeolojik ve etnografik eserler hakkında bilgiler aldılar. Guruplar halinde ve rehberler eşliğinde gerçekleşen ziyaretlerin çok verimli olduğunu belirten öğretmenler bu tür faaliyetlerin kendi gelişimlerini de olumlu etkileyeceğini, müze ziyaretinden zevk aldıklarını belirttiler. Kendilerine müzedeki eserler ve çevre tarihi ile kültürel gelişimi hakkında rehberlik edenlere de ayrıca teşekkür ettiler.

Akhisar Müzesi Hakkında Neler Biliyoruz?

1933 yılında Ali Şefik Hastanesi olarak yapılan bina, aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı´na devredilerek 1992 yılına kadar Ali Şefik Ortaokulu olarak hizmet vermiştir. 1994-2007 yılları arasında Öğretmen Evi olarak kullanılmıştır. 4 Eylül 2006 tarihinde Akhisar Müzesi yeri olarak karar verilen, 2007 yılında onarımına başlanan müze, 2011 yılında bitirilmiş, 2012 yılının Ağustos ayında açılmıştır. Akhisar Müzesi 11 bölümde 1451 eserin sergilendiği arkeoloji ve etnografik eserlerden oluşmaktadır. Arkeolojik seksiyonda, 18-11 milyon yaşlarında fosiller, idoller, el aletleri, M.Ö. 6000-3000 yıllarına tarihlenen Yortan seramikleri, M.Ö. 700-500 yıllarına ait seramik, gümüş kap ve altın buzağı, Hellenistik Dönem seramikleri, M.Ö. 500 - M.S. 200 tarihleri arasına ait figürinler, yağ kandilleri, mezar stelleri ve cam eserler sergilenmektedir. M.Ö. 500´lere tarihlenen lir çalan Eros, aslan başlı küpe, Herakles mührü, altın yüzük, kolye, iğne, Hıristiyanlık Dönemi´ne ait günlük alet ve eşyalar da bu bölümde yerini almıştır.

Müzenin etnografya bölümünde ise cam kase, tabak sürahi gibi günlük  gereçler, Osmanlı Dönemi´nde kullanılmış gaz lambaları ile ve diğer günlük kullanım eşyaları, tabanca ve tüfekler ile çeşitli büyüklükte kılıçlar bulunmaktadır. Ayrıca yöresel kıyafetler ve bölgeye ait el işi halılar da sergilenmektedir. Etnografya bölümünün bir kısmı da zaman içinde önemini yitiren mesleklere ayrılmış ve yaşadıkları dönemdeki görünüşleriyle bu mesleklere ait dükkanlar yeniden canlandırılmıştır.

Müzeyi Ne Zaman Ziyaret Edebiliriz?

Akhisar Müzesi  Yaz döneminde (Nisan ayından itibaren)  08:00-19:00   saatleri arsında , Kış döneminde ise (Nisan ayına kadar)  08:00-17:00  saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor. Pazartesi günü ise kapalı.

 


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


İL GENELİNDE OKUL PANSİYONLARINDA DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ UNUTULMAZ BİR KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ