OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulunun değerlendirmeleri doğrultusunda ve bilimsel veriler ışığında Milli Eğitim Bakanlığımızca alınan karar ile ülke genelinde okul öncesi ve 1. sınıflar eğitim öğretime 21 Eylül Pazartesi yani bugün başl

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulunun değerlendirmeleri doğrultusunda ve bilimsel veriler ışığında Milli Eğitim Bakanlığımızca alınan karar ile ülke genelinde okul öncesi ve 1. sınıflar eğitim öğretime 21 Eylül Pazartesi yani bugün başladı. Öğrencilerin okullara gönderilmesi hususunda herhangi bir zorlama yapılmazken bu süreç ?veli taahhütnamesi? ile velilerin onayına bırakıldı. Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinin okula gidebilmesi için ebeveynlerin ?veli taahhütnamesini onaylaması yani çocuğunun okula gitmesine onay verdiğini gösteren belgeyi imzalaması yeterli oluyor.

 ONLİNE EĞİTİM SİSTEMİ DEVAM EDECEK

 Bir yandan da online eğitim sistemi devam edecek. Geçtiğimiz günler gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı ardından yapılan basın açıklamasında HES uygulaması ile okullardaki eğitimin güvenliğinin arttırıldığına da dikkat çekildi. Bu bağlamda herhangi bir öğrencinin Covıd-19 salgınına yakalanan bir yakını olduğu takdirde HES uygulaması sayesinde direkt belirlenecek ve öğrenci gereken izolasyona alınıp öğretim gördüğü sınıfta online eğitime geçiş yapacak. Ayrıca yüz yüze eğitime onay vermeyen velilerin çocukları içinde online eğitim devam edecek. Geçtiğimiz günler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kamuoyuna duyurulan karar doğrultusunda okullar iki artı beş(2+5) sistemi ile açılacak ve okula uyum süreci yaşayan öğrenciler ilk hafta bir gün, ikinci haftadan itibaren ise 2´şer gün okula gidecek açıklaması yapıldı. Henüz üst sınıflar üzerine kesin bir karar alınıp kamuoyu ile paylaşılmasa da, Bakan Ziya Selçuk tarafından geçtiğimiz yıl yüz yüze eğitimlerini yarıda bırakıp şuan ikinci sınıfa geçen öğrenciler içinde bir çalışma içerisinde oldukları belirtildi. Bakan Ziya Selçuk´un 2020-2021 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitim üzerine yaptığı ve Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) sayfasında yer alan açıklamada ?Salgın sürecinin en başından bu yana dünyayı izliyoruz. Hepinizin bildiği gibi, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulunun değerlendirmeleri doğrultusunda ve bilimsel veriler ışığında kararlar alıyor, bu kararları en doğru şekilde uygulama yoluna gidiyoruz. 
Avrupa ülkelerinin tamamına yakınında okullar, tüm kademe ve sınıflarda yüz yüze eğitime başladı. Ancak biz, ülkemizde daha kontrollü ve aşamalı bir başlangıçtan yanayız.
Buna göre; 21 Eylül olarak belirlediğimiz başlangıç tarihinde, yüz yüze eğitim öğretime sadece -hâlihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle başlayacağız. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimiz uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde okullarımızda olacak. 21 Eylül´den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda süreci yeniden değerlendireceğiz.
Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir. Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır.
Bu kademeler de Sağlık Bakanlığı tavsiye kararları doğrultusunda, sınıf mevcudu yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak azaltılacaktır ve çocuklarımızın okulda kalış süreleri kısaltılacaktır. Eğitim, yüz yüze eğitime ek olarak uzaktan eğitim yolu ile devam edecektir. Böylece hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan eğitim imkânları bir arada kullanarak eğitim öğretime devam edilecektir. Sınıf mevcudunda sağlanan azalma, okul servislerine de aynı oranda yansıyacaktır.
Yüz yüze eğitimde temizlik ve hijyen konusunda, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulunun rehberliğinde her türlü tedbiri alıyoruz. Okul hayatını daha önce tecrübe etmemiş olan birinci sınıf öğrencilerimizi; seyreltilmiş sınıflarımız, eğitim programımız, sosyal mesafeye riayet ederek oynayacakları temassız oyunlarımız, titizlikle çalışılmış uyum haftası içeriklerimiz ve elbette ki bu süreci omuzlayacak öğretmenlerimizin gayretleriyle karşılayacağız.
Uzaktan eğitimle ilgili olarak da EBA Televizyonu ve EBA dijital platformu üzerinde çok yoğun ve sıkıntısız işleyen bir altyapımız var. Uzaktan eğitimde canlı derslere öncelik veriyoruz ve öğrenci ile öğretmene dijital ortamda eş zamanlı ve interaktif ders yapabilme imkânı sağlıyoruz. 1. sınıf öğrencilerimize uzaktan eğitimi sevdirebilmek için de oyun tabanlı dijital içerikler hazırladık.
Şu an tek gayemiz, evlatlarımızı sağlıkla okullarıyla buluşturabilmek ve 21 Eylül´de okula başlayacak çocuklarımızı güvenle karşılamak. Öğretmenlerimiz, okullarımız, tüm dikkatimiz ve özverimizle buna hazırız." ifadeleri yer aldı.

 OKULLARDA TADİLAT VAR

İlçemiz genelinde deprem sebepli yapı güçlendirme çalışmaları eğitim öğretim yuvaları okullarda da tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulunun değerlendirmeleri doğrultusunda ve bilimsel veriler ışığında Milli Eğitim Bakanlığımızca alınan karar ile ülke genelinde okul öncesi ve 1. sınıflarda veli onayı ile yüz yüze eğitime geçildi. Önümüzdeki süreçte vaka sayılarında azalma yahut salgınla ilgili büyük bir gelişme yaşanması halinde eğitim öğretimin kademeli olarak açılacağı sinyali de verilirken ilçemizdeki okulların büyük bir kısmının tadilat altında olması vatandaşı düşündürmeye başladı. İlerleyen günlerde vaka sayısında azalma meydana gelir ve kademeli olarak üst sınıflarda da eğitime devam etme kararı alınırsa ilçemizde eğitim yapılacak derslik hususunda sıkıntı yaşanabilir mi, soruları akla geldi. Vatandaş Mart ayından bu yana böyle bir girişime neden geçilmediği ve normal şartlarda okulların açılması gereken bir döneme çok yakın bir sürede bu çalışmaya başlandığını merak ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilerleyen günlerde konu üzerine bir açıklama yapması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günler bir televizyon programında ?Her ilde her şey aynı olacaktır, böyle bir katiyetle konuşamayız. Biz duruma bakarak esnek bir değerlendirme yapmak zorundayız.? ifadelerini kullanmış ve il hıfzıssıhha kurulları eğitimle ilgili tavsiyede bulunursa bunu dikkate alacaklarını belirtmişti. Ülke genelinde yüz yüze eğitime geçiş yaşanması halinde ilçemiz de bakım ve sağlamlaştırma çalışmaları bitmediği takdirde online eğitim devam mı edecek, bu gibi soruların ilerleyen süreçte netleşmesi bekleniyor. Salgının bir ilaç bulunup sona erdirilmesi noktasında okulların birden açılma kararı alınması durumunda öğretimin ilçemizde nasıl olacağı da henüz bir açıklama yapılmadığından dolayı belirsizliğini koruyor.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ