OKUMA YAZMA KURSLARINDA DERS BAŞI YAPILDI

OKUMA YAZMA KURSLARINDA DERS BAŞI YAPILDI

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ ın liderliğinde başlatılan okuma-yazma seferberliğine yoğun ilgi gösterildi. Tüm Türkiye genelinde İlk etapta 100 bin kişinin başvuruda bulunduğu seferberlik kapsamında toplamda 2,5 milyon kişiye eğitim verilmesi ama

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ ın liderliğinde başlatılan okuma-yazma seferberliğine yoğun ilgi gösterildi. Tüm Türkiye genelinde İlk etapta 100 bin kişinin başvuruda bulunduğu seferberlik kapsamında toplamda 2,5 milyon kişiye eğitim verilmesi amaçlanıyor. Okuma yazma seferberliğinde 5 Mart Pazartesi günü ders başı yapıldı.

Vatandaşlar Tarafından Yoğun İlgi

Akhisar genelindeki Okuma Yazma bilmeyen vatandaşlarımız da Seferberliğe büyük ilgi gösterdi. Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, Akhisar merkez ve mahallelerinde açılan okuma yazma kurslarına toplamda 580 kişi kayıt oldu.

34 Farklı Kurs Merkezi

Kurslar Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü başta olmak üzere, İlkokul Müdürlüklerinde vatandaşların evlerine en yakın yerlerde planlanarak faaliyete geçirildi. Bu kapsamda Akhisar Merkez ve Köy okulları dahil olmak üzere 34 (Otuz dört) farklı kurs merkezinde, toplamda 54 (elli dört) adet kurs açılmıştır. Bu kurslara 42 Erkek Kursiyer, 538 Bayan Kursiyer olmak üzere toplamda 580 kişi kayıt olmuş ve eğitimlerine başlamıştır.

Ücretsiz Kurs Kitapları Kursiyerlere Dağıtıldı

Ders başı yapılan kurslarda Kursiyerlere ücretsiz okuma yazma kitapları dağıtıldı. Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet ŞAHİN ve Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Özkan MUTLU tarafından İlçemiz Bekir Pehlivanoğlu İlkokulu ve Hüseyin Alhat İlkokullarında açılmış olan kurslar yerinde ziyaret edilerek kitap dağıtımı yapıldı. Kursiyerler ile de kısa bir sohbet gerçekleştiren yetkililer, vatandaşların bu uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Geç Kalmadınız

Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Özkan MUTLU, vatandaşlarımıza seslenerek ?geç kalmış sayılmazsınız, hala okuma yazma öğrenmek için vaktiniz var, hemen gelin kaydınızı yapalım. Sizleri Halk Eğitim Merkezimize bekliyoruz? şeklinde vatandaşları kurslara davet etti.

 


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM