ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ MUAYENESİ 28 ŞUBAT´TA SONA ERİYOR

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ MUAYENESİ 28 ŞUBAT´TA SONA ERİYOR

Akhisar Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin kamu yararına uygun olarak kullanımının sağlanılması, muayenesi ve damgalanması işlemleri çerçevesinde

Akhisar Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin kamu yararına uygun olarak kullanımının sağlanılması, muayenesi ve damgalanması işlemleri çerçevesinde, 28 Şubat 2019 Çarşamba gününe kadar periyodik muayene müracaatında bulunmayanlara 2.600,00 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

GRUP MERKEZİ BELEDİYE ÖLÇÜ AYAR MEMURLARINCA MUAYENE EDİLECEK TARTI ALETLERİ ŞUNLARDIR;

a) Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan, III ve IV üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletler

b) Yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden;

1- Masa terazileri

2- Asma teraziler

3- Tek kollu kantarlar

4- İbreli teraziler

5- Uzunluk ölçüleri (tek parçalı ağaç metreler)

6- Akıcı maddeler için hacim ölçüleri, kuru taneli maddeler için hacim ölçüleri

7- 5 kilograma kadar (5 kg dahil) hassas olmayan kütle ölçüleri

c) İl müdürlükleri ve grup merkezi belediye ölçüler ve ayar memurluklarına yapılan müracaatlarda, muayene ve damga ücretlerinin ilgili hesap numaralarına yatırıldığına dair makbuz veya banka dekontu dilekçe ekinde yer alır. Yetkili muayene servislerince yapılan muayeneler için muayene ücreti muayene sonrasında tahsil edilir.?

 Tartı aleti kullanıcıları tarafından periyodik muayene için; tartı aletininmarkası, modeli seri numarası, kapasitesi ve fabrika üretim tarihinin yer aldığı ve Belediyemiz internet sitesinde yayımlanan tartı aleti muayene başvuru formuyla; yetkili muayene servislerine ve grup merkezi belediye ölçüler ve ayar memurluklarına müracaat edilir. Yapılan başvuru sonrası müracaat edildiğini gösteren bir belge alınması ve söz konusu belgenin, tartı aletinin muayenesi yapılıncaya kadar muhafaza edilmesi ve talep edilmesi halinde ilgililere ibraz edilmesi gerekmektedir.

İki yıllık damga süresini doldurmuş ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin yaptırılmadan kullanılması yasaktır. Damgalanmamış, damga süresini geçirmiş ve damgaları iptal edilmiş, damgası kopmuş, bozulmuş ölçü ve ölçü aletlerini kullananlara 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre 2 bin 600 TL.( iki bin altıyüz) idari para cezası verilir.

İdari para cezası uygulanan ve tutanakla tespit edilen uygunsuzluğun tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde ortadan kaldırılmaması halinde bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir.

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun adli cezalar ile ilgili 16´ncı maddesi hükümlerine göre damgalanmamış ölçü aletlerini satan, satışa arz eden veya ticari ilişkide kullanan kişi bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Ayarının doğru olmadığını bildiği aletle ölçü yapan ve bu suretle haksız menfaat temin eden kişi, Türk Ceza Kanununun dolandırıcılık suçuna ilişkin hükümlerine göre cezalandırılır."

BELEDİYEMİZDE ;

MESLEK GRUPLARINDAN PAZARCI ESNAFININ VE ÜRETİCİLERİN ( müstahsil çiftçilerin ) ELEKTRONİK VE MEKANİK TERAZİLERİ MUAYENE EDİLMEKTEDİR.

AYRICA İŞYERİNDE 2000 KG KADAR ÇEKERİ OLAN MEKANİK KANTARKULLANAN;  DEĞİŞİK MESLEK GRUPLARINDAN ESNAFLARIN TERAZİ MUAYENESİ YAPILMAKTADIR.

DİĞER MESLEK GRUPLARINDAN OLAN ESNAFLARIMIZIN ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNİN MUAYENESİNİ YAPTIRMALARI İÇİN; AŞAĞIDAKİ ÖZEL DAMGA ŞİRKETLERİYLE İRTİBATA GEÇEREK, RANDEVU ALMALARI RİCA OLUNUR.

YETKİLİ MUAYENE SERVİSLERİ

FİRMA ADI

ADRESİ

TELEFONU

NEOMET KALİBRASYON VE MUAYENE SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ -MANİSA ŞUBESİ

ÇARŞI MAH. 1802 SK. NO:50/D ŞEHZADELER/MANİSA

0 (553) 949 44 93

ESEN OTOMOTİV SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ

Fatih San. Sit. 1824 Ada 117 Sok. No:30-32 Turgutlu / MANİSA

0 236 313 49 82

EGE NORM KALİBRASYON

Gazi Osmanpaşa Bulvr. No: 84 A 107 Tezcan İşMerkezi Çankaya/İZMİR

0 232 484 63 23

İTİMAT ELEKTRONİK SİSTEMLERİ Süleyman ÇEKİCİ

YENİ MAH. 43737 SK. NO :56/A
Yunusemre/MANİSA

0 236 232 10 01

 

Not : Yetkili Muayene servisleri damgalama ve muayene ücretlerini öğrenmek için ; 26 Aralık 2018 ve 30637 sayı numaralı Resmi gazeteye bakmanızı, Belediyemizde yapılacak damgalama ve muayene ücretlerini öğrenmek için ise 7 Mayıs 2005 ve 25808 sayılı Resmi gazeteye bakmanızı rica ederiz.

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


İLÇE TARIM SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

ATSO'DAN BAŞKAN DUTLULU'YA TEBRİK ZİYARETİ

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

AKHİSAR AVCILAR DERNEĞİ’NDEN KURŞUN ATIŞI ETKİNLİĞİ

EKONOMİST İSLAM MEMİŞ AKHİSARLILARLA BULUŞACAK

BELEDİYE BAŞKANI DUTLULU GAZETEMİZE KONUŞTU

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI