GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

ORGANİZASYON O’NUN İŞİ

ORGANİZASYON O’NUN İŞİ

İnsanların hayatlarında yadsınamaz güzellikte anlar vardır.

Kimi için düğün günü kimi için kınası kimisi içinde tüm bu evrelerin ilk başlangıcı olan evlilik teklifi gibi.
İnsanlar bu mutlu zamanların unutulmaz olması için bazen destek alır. Biz de bu anlarda destek alabileceğiniz bir isim olan Akhisar Organizasyon sahibi Berk Şenol ile görüştük. Mesleğine ilk İzmir’de başladığını söyleyen Şenol, mesleğin içinden yetiştiğini belirterek konuşmasına başladı.
“12 Yıldır Bu İşin İçindeyim”
“Yaklaşık 12 yıldır organizasyon mesleği icra ediyorum. İzmir’de başladığım bu işe 8 seneden beri Akhisar’da kendi mekânımı işleterek devam ediyorum.”
İşini severek yaptığından bahseden Şenol, üniversitede Elektronik Haberleşme  okuduğunu belirterek okuduğu bölümden ayrı bir iş yaptığını ifade etti.
“Pandemi Bizden Bir Şeyleri Aldı Ama Bazı Şeyleri De Verdi”
Koronavirüsün işine etkilerini konuştuğumuz genç organizatör, “Pandemi ciddi anlamda bizi olumsuz etkiledi. Tamamıyla bizim işi etkileyen bir süreç oldu. Bizim pandemiden önce düşündüğümüz bir sistem vardı. Bir şeyin evrilmesi gerekiyordu. Mesela nişan organizasyonların daha lüks olması daha küçük ama daha lüks organizasyonlar gibi. Pandemi bizden bir şeyleri aldı ama bazı şeyleri de verdiğini düşünüyorum. Ben kendi işimle alakalı bu şekil kanısındayım.
Şimdi daha sıcak daha keyifli organizasyonlar yapıyoruz onu gördüm.
Biz evrilmesi gereken yeri aslında bu pandemi süreci ile birlikte fark ettik.
“İki Sezon Bir Sezonda”
Şu an sıkıştırılmış bir organizasyon süreci yaşıyoruz. İki sezonu bir sezona sıkıştırmaya çalışıyoruz. İnanılmaz bir yoğunlukta atlatmaya çalışıyoruz. Eylül ayının sonuna kadar bu şeklide gideceğiz. Çok hızlı ve yoğun bir şekilde gidecek diye tahmin ediyorum. ”dedi.
“Organizasyon İşini Ciddi Bir İş”
”İşin çekirdeğinden yetiştiğini belirten Şenol, organizasyon işinin ciddi bir iş olduğunu ve kendilerinin bu bilinçte olan insanlarla çalıştığını dile getirdi. “Bizi bilen kitle ile çalışma taraftarıyız” diyerek sözlerini sürdüren Şenol, “Yaptığımız karşıdan bakıldığı kadar kolay bir iş değil. Herkesin işini saat zaman uydurduğu takdirde almaya çalışıyoruz. Bizde müşterimize daha iyi hizmet vermek adına uğraş veriyoruz. Misal elimde 60’ın üzerinde bindallı modeli var. Bize gelen insanlara daha iyisini verebilmek adına çalışıyoruz.”
“Düğün İçin Gerekli Her Şeyi Sunuyoruz”
İşinin fedakârlık gerektiğini belirten Şenol,”Biz hayatımızdan ciddi anlamda fedakarlık gösteriyoruz. İnsanlar eğlenirken biz çalışıyoruz. Ve bunun karşılığını alıyoruz. Hiçbir organizasyonumuzdan teşekkürsüz dönmedik. Çünkü hepsinin ayrı bir kol olduğu bilincindeyiz. Kaftan bindallı ayrı bir kol düğün kına ayrı bir kol ve artık kına organizasyonu daha çok rağbet gören bir gece. Ve biz ekip olarak düğün için gerekli her şeyi müşterimize sunuyoruz.”
“Daha İyisi Olmak İçin Çok Çalışıyoruz”
Organizasyon işi sadece masa sandalye olmadığı söyleyen Şenol, “Müşterimizin rahatlığını düşünüyoruz her açıdan. Gelin ve damadı daha iyi anlayabilmek için bir kadın bir erkek gönderiyoruz mesela organizasyona o heyecanı anlamak açısından. Bence organizasyon gün boyu fotoğraf çekmek ve benzeri değil bunun bizim için anlamı yok.” Yolun başında olduklarını söyleyen Şenol, daha iyisi olmak için ve müşterilerine daha iyi imkan sunmak için ekip olarak çalıştıklarını dile getirdi.
Müşterilerinin isteklerinin de kendilerini bir adım öteye götürdüğünü ifade eden Şenol, “Dünyaca ünlü sitelere bakıp bize bunu yapar mısın diyorlar yaparız ama o ürünler Türkiye’de yok. Biz de istediklerini farklı bir biçimde onlara sunuyoruz. Ve o da bizi bir adım sonrasına götürüyor.”
“Tercihlere Göre Fiyat”
Eline makinesini alan bu işleri yapmamalı diyerek dert yanan Şenol,  “Sonuçta biz bu işin vergisini veriyoruz. Burada bir düzenleme yapılmalı. ”dedi.
Bizim işin bir fiyatı yok diyen Şenol, “Tercihlere göre fiyat belirliyoruz. Örneğin evlilik teklifi deniz kenarında olursa başka Akhisar’da olursa başka yani mesele bin liradan başlayıp 100 bin liraya kadar yapıyoruz. Biz genelde evlilik teklifi organizasyonu yaptığımız müşterimizin kınası düğününü fotoğraf çekimini de yapıyoruz. Tarihleri uymayanların düğünün bizim yaptığımız kınasını yapamadığımız oluyor. Benim öngörüm bu saatten sonra pandemi ile birlikte nişan organizasyonları konsept organizasyonları yaygınlaşacak. Ve gerçekten bu şekilde oluyor. Önceden evlilik teklifi kına, düğün organizasyonları yoktu. Şu an her geçen sürede bir şeyler ekleniyor. Bu iş zevk işidir. Benim alanım nişan kına düğün festival bu şekilde.
“Bunu Bilenler Bizimle Çalışmaya Devam Ediyorlar”
Öte yandan organizasyonun  bir ürünü mağazadan çıkarıp düğün salonu veya herhangi bir yere götürmek olmadığını defalarca söylemek istiyorum. Organizasyon bir işi başından sonuna kadar insanların sevincine mutluluğuna ortak olup güzel bir şekilde sonuçlandırmak diye düşünüyorum. Bunu bilenler bizimle çalışmaya devam ediyorlar. ”dedi.
“İlk İşimde Güvenmediler”
Müşterileri ile aile gibi olduklarını belirleten Şenol, mesleğine dair başından geçen ufak bir anısını bizimle paylaştı. “İlk ofisi açtığımda içeri ilk kim girecek diye merakla beklerken bir anne kız içeri girdi. Daha o zaman ofis boştu ve ben daha 21 yaşındaydım. Sünnet düğünleri varmış oğullarının ve yapabilir misin dediler. Yaparım dedim şu an malzemelerim yok gelecek ama bana güveniyorsanız size fotoğrafları göstereyim oradan seçin ve ben sizin organizasyon işinizi halledeyim dedim. Ve tabi ki güvenmediler ve gittiler. 3- 4 sene sonra diğer kızının kınası için geldiler ve kendilerini tanıttılar.  Biz o gün güvenememiştik diye şu an işi büyütmüşsünüz dediler ve işi verdiler birlikte çalıştık bizden çok memnun kaldılar. Diğer kız kardeşinin düğününü de yaptık o da çok güzel geçti. Unutamadığım anılarımın en başında bu gelir.” diyerek yüzleri tebessüm ettirerek sözlerini bitirdi.

 


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ