ÖZBEY:"BİZ ÇAĞIRILDIĞIMIZ İÇİN GELDİK"

ÖZBEY:

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor´un mevcut Başkanı Evren Özbey ve Yönetim Kurulu üyeleri Serhat ve Bışar Özbey yerel basın mensuplarıyla bir araya gelip gündem üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor´un mevcut Başkanı Evren Özbey ve Yönetim Kurulu üyeleri Serhat ve Bışar Özbey  yerel basın mensuplarıyla bir araya gelip gündem üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Akhisarspor Yılmaz Atabarut Spor Tesisi´nde Akhisarlı yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Kulüp Başkanı yaptığı basın açıklaması ile transfer yasağının kaldırılması, altyapı oyuncuları, puan silme cezası, yeni projeler, üyelik işlemleri gibi her konuda merak edilenleri cevapladı. Sözlerine basın mensuplarını, tüm Akhisarlıları ve taraftar grubunu selamlayarak başlayan Kulüp Başkanı, transfer yasağının kaldırılması üzerine çok çalıştıklarını, sona yaklaştıklarını fakat mantıklı hareket etmek gerektiğini dile getirerek bu sürecin Ocak ayına değin ertelendiğini ifade etti. Paulo Henrique haricinde Akhisarspor´dan alacağı bulunan futbolcularında sorunlarının çözüldüğünü belirten Özbey, Henrique´nin işlemlerinin henüz sonuçlanamadığını bununda masa da çözüldüğü fakat tekrar futbolcu kaynaklı başa sardığını söyledi. Henrique´nin takımdan alacağı hususunda direkt ödeme usulüne gitmemelerinin sebebinin de takım içindeki huzursuzlukların kaldırılması adına öncelik olarak bu sorunlar üzerine yoğunlaşmaları gerektiğini düşünerek bu yönde atılım yaptıklarını belirtti. 
TRANSFER YASAĞI ÜZERİNE
Akhisarspor Kulüp Başkanı Evren Özbey transfer yasağını Ocak ayı gibi kaldırmayı planladıklarını, şuan altyapıdan takıma katılan isimlerin performans anlamında geyet iyi olduklarını ve bu bağlamda aslında transfer yaptıklarını ifade etti. Hatta transfer yapmamalarının Türkiye futboluna Göksu, Onurcan gibi kaliteli futbolcuların fark edilmesinde rol aldığını söyledi.
TAKIM ÜZERİNE
Transfer yasağının takım üzerinde pek etkisi olmadığını ifade eden Özbey, şuan ekipteki tek sorunun kanatlar olduğunu ifade etti. Kulüpte daha önce Teknik Direktörlük görevi icra eden Yılmaz Vural ve Mehmet Altıparmak´a da  atıfta bulunan mevcut Başkan, şuanki kaliteli ve lezzetli futbolu, futbol seyrini onların futbolcu anlamında çok fazla alternatifi olduğu halde yaşatamadığını dile getirdi. 
PUAN CEZASI ÜZERİNE
Transfer yasağını kaldıramadıkları halde Eskişehirspor, Ankaraspor gibi puan silme cazını almamak için ciddi anlamda ödemeler yapıp ikili ilişkileri sayesinde de bu sorunun üzerinden geldiklerini ifade etti. Sürekli basın mensupları karşısında konuşmadıklarını belirten Başkan, Akhisar ve Akhisarsor´un menfaati için elinden geldikleri kadar çalıştıklarını söyledi. Bu hususta kendi ceplerinden para harcadıklarını, düşünülenin aksine buradan para kazanmaktan ziyade para harcadıklarını ifade etti. 
ÜYELİKLER ÜZERİNE
Kulüp Başkanı üyelikler üzerine de ?Hukuki olarak kulübün başkanı Evren Özbey´dir sormuş olduğunuz sorunun cevabı olarak bunu söylüyorum. Üyelikler için de bizim herkese kapımız açık kongreden sonra tekrardan konu ele alınacak. Dediğim gibi bizim kapımız herkese açık üyelik iptali gibi bir durum da yok ortada hukuki olarak ben tekrardan incelemelerde bulunacağım. Sonuçta belli bir ücret verip sonradan iptal edildi gibi bir durum olmayacak sonuçta insanlar o kadar para vermiş durumdalar. Sonuçta üyelik almak ciddi bir iştir sonuçta kongreye gidilecek ve biz seçilmezsek gelen yönetim demeyecek mi siz ne yaptınız diye haklı olarak bu kulübü etkileyecek bir şey sonuçta. Yine dışarıdan söylenenlere göre otobüsü biz satmışız deniliyor biz gelmeden önce zaten otobüs satılmıştı biz geldiğimizde de zaten otobüs parası da gitmişti.? dedi.
TAKIM EKONOMİSİ ÜZERİNE
İstedikleri takdirde transfer yasağını hemen kaldırabileceklerini belirten Özbey ?Transfer yasağımız var ama niye var onun hakkında bir açıklama yapmak istiyorum. Oyunculara zamanında paralarını ödeyememişiz problemler olmuş geçmişte demek ki kasada para yokmuş ki paralarını ödeyememişiz. Şimdi yaklaşık Euro´nun artmasıyla birlikte toplam borç 20 milyon TL, gelecek 7 milyon TL daha var ama Euro´nun artması veya düşmesi durumunda tahmini 30 milyon TL olarak düşünüyoruz. Şimdi biz bu sezon 10 milyon TL artıda bitiriyoruz 10 milyon borç ödüyoruz aslında. Yani transferi açtık borcumuz sabit kaldı 30 milyon Akhisar´a bir fayda sağlamıyor ki bu durum ama 30 milyonun 10 milyonunu ödedik ne kaldı 20 daha akılcı daha mantıklı yaklaşmak istiyoruz. Küme çıktık küme düştük biz ekonomi de kümeye düşmeyelim çıkacaksak da ekonomik olarak çıkalım? dedi.
Akhisarspor´u tekrar Avrupa Lig´lerinde boy gösteren eski dinamik günlerine döndüreceklerinin sözünü veren Özbey, bu bağlamda ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederken taraftarlar grubu ve Akhisar halkının bu yolda yanlarında durmalarını ve onlara güvenmelerini istedi. Konu üzerine konuşmasına devam eden Başkan ?Şuna inanın geldiğimizden beri bu kulübün tüm her şeyi bizim şahsi cebimizden karşılanıyor. Maalesef ki kulübün geliri yok. 15 gün önce biz de insanız hani ne kadar ekip olsak da birbirimizi motive etsek de bir an dedim ki hem para vereceğim hem de bana sosyal medya üzerinden kötü mesajlar hakaretler gelecek. Çekilip gideyim kulüpten de bir gün paramızı alırız diye düşündüm sonra dedim ki 1 ay öncesini düşündüm biz buraya gelirken çok düşündük biz hedefler hayaller kurarak geldik şuanda ufak tefek konuları konuşuyoruz transferi açabilir miyiz? Bir gün inşallah gelecek biz bu kulübün tekrardan UEFA Avrupa ligi değil Şampiyonlar liginde oynayabilecek seviyeye getirmek istiyoruz belki şehirdeki vatandaşlarımız bu söylediğim cümleye gülecekler ama inşallah o günler geldiğinde o gülenlere başardığımızı göstermek istiyoruz? ifadelerini kullandı. 
BAŞKANLIĞA GEÇİŞ SÜRECİ
Akhisarspor Kulüp Başkanlığına Evren Özbey´in gelişi üzerine kamuoyunu bilgilendirmek istediğini belirten Özbey ?Bu işin ilk başlangıcı Ali Kuloğlu ve Fatih Karabulut ile oldu. Bışar kulübün avukatı oldu. Avukat olmasıyla kulüple daha yakından bilgi sahibi olduk. Bu süreçte başkan bir arayışta olduğunu söylüyordu biz yönetemiyoruz bırakacağız diye. O dönemde arayıştalardı hatta o zamanlar Bışar´a başkan (Fatih Karabulut) gel sen kulübü yönet dedi. Biz tabi bu teklif karşında baya şaşırdık. Defalarca telefonlar aldık gelin yapın diye sonra Serhat ben bir kulüp almak istiyorum ama Avrupa´dan istiyorum Türkiye´den almayacağım dedi. Sonraki süreçte aramızda çok konuştuk ve hedeflerimiz ve hayallerimiz doğrultusunda buraya geldik. Aslında bizim kafamızda buraya gelmek yoktu Fatih Karabulut bizi defalarca aradı gelin diye biz Fatih abi devam etsin biz dışarıdan destek verelim dedik ama kendileri tarafından destek gördük gelin yapın diye bu ısrarlar sonucu bizim gelmek ihtimalimiz yüzde 15´lerden yüzde 70´lere çıktı. Biz Akhisar´dan başka birileri varsa gelsin en son biz gelmeyelim dedik yine destek oluruz diye en son Fatih Karabulut siz gelin dedi.? İfadelerini kullandı.
YENİ PROJE ÜZERİNE 
Akhisarspor´un A takımındaki futbol modelinin alt yapılara da uygulanacağı söyleyen Özbey, Kulübün Yılmaz Atabarut Spor Tesisi içerisine yapılan yeni tesislerin otel olarak kulübe gelir kaynağı yaratacağını belirtti. Kulüp üzerine çeşitli yeniliklerin olacağı sinyalide verildi. 
 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI

MANİSA BBSK’DEN AKHİSAR BELEDİYESPOR’A DESTEK

50 YAŞ MASTERLARDAN AKHİSARSPOR’A ZİYARET

ORYANTİRİNG İL BİRİNCİLİĞİNDE ZEYNEP GÜLİN ÖNGÖR MTAL İMZASI

YENİŞEHİRLİOĞLU AVRUPA ŞAMPİYONU AKTÜRK’Ü MİSAFİR ETTİ