ÖZBEY’DEN SEZON DEĞERLENDİRMESİ

ÖZBEY’DEN SEZON DEĞERLENDİRMESİ

ESKİ BAŞKANALARA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Akhisarspor Kulüp Başkanı Evren Özbey kulübün resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yaparak eski başkanlara yüklendi. Arkamdan oyun çeviriyorsunuz diyerek hitap ettiği eski başkanlar, bilerek top oynamadılar dediği futbolcular ve takımın ekonomik durumu üzerine değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık 52 dakika süren açıklamada izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı.

Özbey yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Yaklaşık 2 yıldır kulübün başkanıyım. İlk geldiğim günkü gururumla, heyecanımla devam ediyorum. Hiçbir zaman bunun pişmanlığını yaşamadım ve hayatım boyunca da yaşamayacağım. Kimseyi yormadan kısa bir sezon değerlendirmesi yapacağım. Sezon süresince basın mensuplarının karşısına çıkmadım ve sadece işimize odaklanalım istedim. Bunun içinde sezon sonunu bekledim. Sezon istediğimiz gibi bitmediğinden dolayı, Akhisarspor’u sevenlerle buluşmamız biraz gecikti. Herkesin, taraftarların, takımı yakından takip edenlerin merak ettiği devam edip etmeyeceğimdir. Bırakıp bir yere gitmeye niyetim yok. Bu karar aklımdan hiç geçmedi. Görevimizin başındayız. Bildiğiniz gibi olağanüstü kongreyle biz buraya geldik. 3 yılda bir yapılması gereken kongremiz var. İnşallah bir ay içerisinde o kongremizi de gerçekleştireceğiz. Fakat geldiğimden beri bizi kabullenmeyen bir kitle var. O kitleye şu mesajı vermek istiyorum, görevimin başındayım, bırakmayacağım, beni istifaya davet eden kitleye şunu söyleyeyim; eğer gerçekten kulübü bizden iyi yöneteceğinizi düşünüyorsanız buyurun, gelin. Önce bana ulaşın, ben size bırakırım kulübü. Biz başaramadık, inşallah Akhisarspor sizlerle daha iyi yerlere gider. Tekrar eski günlerdeki gibi Süper Lig’de top oynar. Bunu başarabilecek biri varsa gerçekten ben mutlu olurum. Geldiğim günden beri üzüldüğüm bir konu, kulübün zorla başına geçmişim gibi bir hava yaratıldı. Daha önce de söyledim, rica edilerek ısrar edilerek geldik biz. Akhisarspor Play-Off Yarı Final’inde Karagümrük’e yenildikten sonra 1-2 ay kulübe başkan arandı. Bunu herkes bilir. Bu kulübe başkan aranırken biz bile İstanbul’dan yapabilecek biri varsa yönlendirelim diye baktık. Bu kulüp sahipsiz kaldı. Bu kulüp iki yıldır küme düşmüyor, zaten 2 yıl önce düşmüştü. Biz geldiğimizde geçen sezon için konuşuyorum Lig’in 2. haftasıydı. Bandırmaspor maçına futbolcular gitmiyordu. Yani bir tabir var ya ‘kulübün kapısına kilit vurulacaktı’ diye, kulübün kapısına kilit vuruluyordu. Biz o kilidi açtık. 2 yıldır futbolcularımız, personelimizle, çalışanların ekmek yemesine vesile olduk.

KULÜBÜ YAŞATMAK İÇİN BÜYÜK SAVAŞ VERDİK

Ama ne yazık ki yalnız kaldık. Bu yalnızlığı nasıl özetlerim; sezon boyu 17 deplasmana gittik, bize gelen takımlarla konuştuk, deplasmandaki takımlarla konuştuk, futbolda Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig diye profesyonel olarak adlandırılan Lig’ler var. Fakat benim şahsi fikrim, Süper Lig ve TFF 1. Lig’in altındaki tüm Ligler amatördür. Çünkü profesyonellik demek bir kulübün eğer geliri yoksa orada profesyonellik aranmaz. Profesyonellik olması için o kulübe önce gelir gerekiyor ki yöneticilerde bunu profesyonelce kullansın, takım yapsın, takımı daha iyi yerlere getirsin. Maalesef ki 2. 3. Lig’ler de böyle bir para, gelir yok. Bu sezon biz bütün futbolcularımıza asgari ücret ödesek, 1 yıllık maşları kulübün gelirinden daha fazla yapıyor.  Asgari ücretle kurulan tamamen profesyonel bir takımda yok, mümkün değil, olamaz. Yani maalesef ki bu liglere ben amatör gözle bakıyorum. Zaten bu Türkiye’de kabullenilmiş vaziyette. Özellikle şirketleşmemiş, dernek statüsünde yönetilen takımların tamamı şehrin iş adamlarıyla, belediyesiyle birliktelik yapıyor ve el birliği ile takıma herkes katkıda bulunuyor, bir bütçe oluşturuluyor. Bu Lig’de minimum 8-10 milyon lira para gerekiyor. Zaten TFF 1. Lig’e çıkmak için 15-20 milyondan aşağı mümkün değil. Türkiye’deki oyuncu havuzu da belli. Alt Lig’ler de yabancı oyuncu oynatma yasağı da var. O Türk futbolculardan da 5 gol atan kendini mükemmel oyuncu zannedip astronomik rakamlar istiyor. Yeni oyuncu alttan yetiştirmek çok zor, yetişse de şans bulamıyor. Son oynadığımız Amed maçında başkan ile sohbet ettiğimde 15 milyonluk takımı tamamen iş adamlarının idare ettiğini, kenetlenip Play-Off’a çıkma arzusunda olduklarını söylediler ve Play-Off’a da çıktılar. Konuştuğum çok takım var, Uşakspor, Nazillispor gibi. Ortalama 2 Milyon TL’ye konaklama, maaş, yol, prim mümkün değil. Bu sebeple bu lige amatör diyorum. Bizim bu yıl bu gelirimiz de yoktu. Benden önceki başkanımız, başkan da demeyeyim muhasebecimiz, önüne hazır bir para vermişler, al yönet demişler, muhasebecimiz de almış, parayı bitirmiş, 8 milyonda kredi çekmiş.

Gelelim Akhisarspor’a son 2 yıldır, 3 kişinin maddi imkanlarıyla dönüyor. Zekai Aktaş, Evren Özbey, Serhat Özbey. Şunu da söyleyeyim son 6 aydır bütün yük tamamen benim omuzlarımda. Bende bir insanım arkadaşlar. Hele ki insanlar son 1 yıldır zamlar sebebiyle kendi evlerini dahi zor geçindiriyorlar. Benim bu kulüpte 30 personel, 30 futbolcu, 60 kişinin ve bütün şehrin sorumluluğu omuzlarımda. Yani biraz elini vicdanına koyup düşünürlerse beni anlarlar. Geldiğimiz süreçte 2 yıldır düşüyoruz ama 2 yıldır rezalet yaşamıyor takımımız. Öne geçtiğimiz maçlar dönüyor, düşüyoruz. Bu yüzden düşüyoruz. Ben bu yıl tekrar üst lige çıkmak için çok hevesliydim ve bunun için çok çalıştım. Sezon başlarken Belediyemizden ve Birtan Taşkınlar’dan bir ricada bulundum. Besim Başkan’dan kulübümüzün ve tesisimizin asfaltını yenileyelim dedim. Oyuncularımızın moralleri düzelmesi açısından. Birtan Ağabey’e de yıllarca siz bu kulüp için çok çalıştınız, sponsor oldunuz, şimdide Akhisarspor’un size çok ihtiyacı var. Sizin öncülüğünüzde bir sponsorluk başlasın ve iş adamlarını gezelim ufak bağış yaparlar ve giderleri karşılarlar dedim. Birliktelik, bir sinerji yakalamak istedim. Yalnız kaldım yine. Sezona galibiyetle başladık evimize geldik ama ne yazık ki şunu gördüm, evimizdeki ilk maçta Özbeyler istifa, yönetim istifa, dediler. Bu sesler sezonun son maçına kadar kesilmedi. Oraya insanları özellikle yönlendiren insanlar olduğunu biliyorum. Bu konuda kendi yönetimimle ters düştüm. Seyircisiz oynasak daha iyi dedim, oyuncularımızın morali düşmemesi adına ama seyircimiz tüm sezon yönetim istifa dedi. Bu futbolcularımızın rahatlamasına mâl oldu. Tüm dikkatler yönetim üzerine çekildi. Onlarda CVsine maç ekletiyorlar mı ona baktılar. Şuanda da sonuç ortada. Seyirci olarak hiçbir oyuncu üzerine bir baskı yaratmadık maalesef. Son maçımızda bile protestolar yönetim üzerineydi. Birisi bana bunun sebebini anlatmalı. Bu kulübün 5 milyon Lira borcu var ve bu borcu yapan Akhisarlı yöneticiler. Bende geldim yaptığınız borcu ödemeye çalıştım. Birçok dosyayı kapattım. O tribünden maç izleyen 2 eski başkan var.

MAHKEME GÜZELLERİ

2 eski başkan var, mahkeme güzelleri, mahkemelere gidip ifade verenler. Bir önceki kongremizde aday yok ama usulsüz diye 2 üyemiz mahkemeye vermiş. Beni mahkemeye veren 2 üye ve eski 2 başkanımıza sesleniyorum, 4 kişisiniz. Gayet usule uygun ve Akhisarspor’un 50 yıllık tarihinde görülmemiş bir kongre yaptık. İnşallah tarafsız biri bunu görür. Bunu iptal etmek için dava açacağınıza geldiğimden beri bir kez hayırlı olsuna gelmediler. Ki bizim başkan olacağımız dönem, gittim rahmet Hüseyin Eryüksel’e söyledim eğer İşçi ailesine verilecekse ben başkan olmayayım diye. Ali Kuloğlu’da bizlere hayırlı olsun demiş.

YAPAMAYACAKSANIZ SUSUN, BİR KENARI ÇEKİLİN

Sürekli taraftarlara oynadınız, onlarla beraber maç izlediniz. O son düşme maçında taraftarın yanında neden yoktunuz. Buradan size sesleniyorum. Kulübün 5 milyon TL borcu var. Sizin yaptığınız borçlar, sizin dönemdeki borçlar. Bizim haberimiz yok, Hüseyin Başkan yapmıştırı falan geçin. Bütün menajerler Süleyman İşçi’yi tanıyor. Bütün transferlere sen bakıyormuşsun.

BU KADAR BORCUMUZ YOK DEDİLER

Bu arada beni de yanılttılar kulübe gelirken, bu kadar borcumuz yok dediler. Gekas davasını kazandık dediler, Barbosa davasını kazandık, dediler. Hepsi döndü. Hepsi şuan Akhisarspor’un borç listesine eklendi. Gelin bu 5 Milyon TL’yi ödeyin,  kulübü düzlüğe çıkartın. Benimde harcadığım 13 milyon TL’yi ödeyin, bende gideyim. Ben sizin harcamanız gereken parayı harcadım. Koltuğa zorla yapışmış değilim, yine tekrarlıyorum.

GELELİM TAKIMA NEDEN DÜŞTÜK?

Takım ikiye bölündü. Bunun sebebi de Kaptan yaptığımız forvet oyuncusu Bertuğ Bayar’ın Ocak ayında takımdan ayrılmak istemesiydi. Ben buna müsaade etmedim. Sen bizim oyuncumuzsun, Play-Off oynamak gibi niyetimiz var ve buna sadece 4 puan var, dedim. ‘Ben burada 300 bin TL’ye oynuyorum bana 1 milyon TL teklif var.’ dedi. Yazın gitmesini istedim, göndermedim. Ne kadar alacağı varsa onu da verdim. Hiç borcum yoktu, gidip sigortadan iptal etmeye çalıştı. SGK’mı tam ödüyorlar mı diye baktı. Onu da tam ödediğimizi gördü. Daha sonra gidemeyeceğini anlayınca takımın içinde sürekli problemlere başladı. Bu konuda şahsi olarak hakkım varsa helal etmiyorum. Takımın geleceği ile oynadı. Takımda onu seven arkadaşlarını da kendine çekti. Takım zaten 10 kişi oynuyordu, koşmuyordu. Birçok pozisyonu bilerek kaçırdı. Rakibe dirsek atıp 3 maç ceza yedi. Anladık ki, bilerek yapıyor, kadro dışı bıraktık. Oğuzcan’ı yerine aldık, o da 1 gol atabildi. Bizim gençlere olan inancımızı açıkçası yıktılar. Ben bu işe başlamadan önce gençlere çok inanıyordum. İlk yarı 21 puan toplayan takım, primleri daha çokken ikinci yarı sadece 10 puan topladı. Bu futbolcu arkadaşlarımızdan yüreği ile sonuna kadar çalışanlarda oldu. Takımın bir numaralı sorunu ve düşme sebebi Bertuğ ve arkadaşlarıdır. Takıma en kaliteli otelleri tuttum, prim ödedim. En kaliteli yemekleri ayarlattım. Onca takım var, bunların sadece 5-6 tanesi düzenli maaş ödemesi yapıyor. Üç, dört ay geriden geliyor diye maaşlar sürekli gündeme getirildi, futbolcularda bunu kullandı, oynamadı. 120 takımın 5-6’sı düzenli ödeme yapıyordur. Süper Lig dahil. Geçen yılda yerli ve yabancı oyuncular arasında büyük problemler çıktı. Mehmet Altıparmak’ın 70 bin TL alacağı kalmış. Eski başkan madem 8 milyon kredi çekmiş bari bunu ödeseydi.

 

NEDEN HERKESTEN ÖNCE KENDİ PARANI ALIP KAÇTIN

Alacağın hakkın tamam ama neden herkesten önce kendi paranı alıp kaçtın. Sürekli neden benden bahsediyorsun, diyor ama arkamdan sürekli sen iş çeviriyorsun. Hala kulüpten para kazanıyorsun, otoparkları bırak diyoruz onu da bırakmıyorsun. Geçenlerde kurucu başkanımızı arayıp 3. Lig’de ben yönetmek istiyorum demiş. Gel ver paramı bırakacağım ve izleyeceğim senin kulübü tekrar iyi yerlere nasıl götüreceğini. Kim yapmak istiyorsa kulübe üye ya da değil, bir hafta içerisinde bana ulaşsın bende üzerime düşeni yapacağım. Önümüzdeki kongrede tekrar seçilirsek üst liglere bizi taşıyacak bir yönetim kuracağım.

Ama kimse de yoksa bu işin başındayım. İnşallah kongreden sonra kulübü tekrar daha güçlü yönetime

sağlam temellere dayanan bir yönetim ile hatalarımızı görerek tekrar üst liglere taşıyacak bir ekip

yapacağız. Ben kulübe başkanlık için gelirken kimseye ‘Ben kulüp için 100 milyon TL para harcayacağım. Kulübü şöyle yapacağım böyle yapacağım.’ diyerek yalanlar söylemedim. Biz bu kulübe gelip ilk yıl gelir gider dengesini oluşturup ligde kalıp ikinci yıl oyuncu satıp kaynak oluşturup o kaynak ile beraber borçları ödeyip üst lige çıkmayı istedik. Ama tam tersi oldu. Her geçen gün kan kaybettik. Hatalarımız tabi ki var. Değerli eski yöneticilerin açmadığı transfer tahtası vardı ya biz sizin yaptığınız borçları ödeyip açtık. Kulübün borcunu düşünüp tecrübeli oyuncu az aldık takıma. Fakat biraz daha tecrübeli oyuncu almamız gerekiyordu. Stoper hattına tecrübeli oyuncu alsaydık küme düşmezdik diye düşünüyorum. En büyük hatam bu.”

Akabinde yayını izleyen kitlenin yönelttiği sorularını yanıtlayan Özbey transfer yasağı sorusuna “ Süper Ligden kalma bir borcumuz var. Borcu eritip açmıştık transfer sezonunu. Ben kulübü sahipsiz bırakmayacağım.” dedi.

Gelecek sezonda teknik direktör koltuğunda belirsizlik olduğunu Özbey belirtti. Benden önceki borçlar var diyen Özbey; “Ben ödemek istedim. Bütün yabancı oyuncularımızdan indirim isteyeceğiz. Taraftarlarımızdan benim gibi mücadele etmesini birlikte düzlüğe çıkaralım istiyorum. Oyuncu konusuna değinecek olursam birçoğu ile devam etmek istemiyorum. Cihat’a anlayışı için teşekkür etmek istiyorum. Çok yardımcı oldu. Çoğu oyuncu ihtar çekmeye gitti, bizi zor durumda bırakmak için. Futbolcu yaptığım gençler bunu yaptı bize. Gelecek sezon ligi bilen iyi oyuncular alacağız. Ben borçlar için sizlerden destek bekliyorum. Organize Sanayide birçok firmamız var onlardan destek bekliyoruz. Biz kendi çabamızla İstanbul’dan sponsor bulmaya çalışacağız. Şu an tek derdim Akhisarspor’u iyi bir yere taşımak. Akhisarspor FK’da çok zor ama aklımızda bulunsun diyorum. Kongreyi de Haziran bitmeden yapmayı düşünüyoruz.”


Haber Kaynak : haber merkezi


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP