PARKEDE İLK MAÇTA YÜZLER GÜLDÜ

PARKEDE İLK MAÇTA YÜZLER GÜLDÜ

Türkiye Basketbol 1. Liginde sezonun ilk maçında Akhisar Belediyesi konuk ettiği Yalova belediyesini 77-69 mağlup etti.

Türkiye basketbol 1. Liginde 2017-2018 sezonu ilk hafta maçlarıyla başladı. Akhisar Belediye spor salonunda oynanan maça takımlar, Akhisar Belediyesi (Nash, Holmes, Serhat, Cenk, Çağdaş) ilk beşiyle; Yalova Belediyesi ise ( Hopkins, Murat Can, Mustafa, Melih, Starks) ilk beşiyle parkeye çıktı.

Hakemin hava atışını çelen Akhisar Belediyesi maça ilk başlayan taraf oldu. Maçta ilk sayıyı Akhisar Belediyesi Nash ile buldu. Nash pota altından yüklenerek atışında basket bir de faul aldı. Serbest atışı Nash sayıya çevirdi ve Akhisar Belediyesi ilk dakikalarda 3-0 öne geçti. İlk çeyrek tempolu ve karşılıklı sayılarla geçti. Akhisar Belediyesi ilk çeyrekteki son hücumu iyi değerlendiremedi ve ilk çeyrek 20-17 Yalova Belediyesinin üstünlüğü ile bitti.

İkinci çeyrekte oyuna Yalova Belediyesi başladı.  İkinci çeyrekte ilk sayı Akhisar Belediyesinden geldi. İkinci çeyrekteki ilk teknik molaya Yalova belediyesi 20-19 üstün girdi.  Mola sonrası Yalova Belediyesi Doğan Deniz´in elinden 2 sayı buldu.  İkinci çeyrek ´in ortası 24-24 eşitlikle geçildi. Çeyrek ´in bitimine 2 dakika kala Akhisar Belediyesi 29-27 öne geçti.  Son 30 saniyede Yalova Belediyesi Starks ile 2 sayı buldu. Yalova Belediyesi son 2 saniyeyi iyi kullanamadı ve ilk yarı 33-29 Yalova Belediyesi üstünlüğüyle sona erdi.

Üçüncü çeyreğe Akhisar Belediyesi başladı. Nash ile 2 sayı bulan Akhisar Belediyesi skoru 33-31´e getirdi. Üçüncü çeyrekte 3 buçuk dakika geride kalırken Akhisar Belediyesi 39-38 öne geçti. Çeyreğin ortalarında Yalova Belediyesi tekrar öne geçti 41-39. Akhisar Belediyesi Cenk ile 2 sayı buldu ve skor eşitlendi(41-41). Akhisar Belediyesi Çağdaş ile 2 sayı bularak tekrar öne geçti(43-41).

Akhisar Belediyesinde çeyreğin bitimine 4.34 dakika kala Nash´in smaç basket attıktan sonra dengesiz şekilde yere düşmesiyle oyun uzun süre durdu. Sağlık ekipleri hakemler tarafından ilk yardım amacıyla sahaya çağrıldı. Kısa süreli baygınlık geçiren ve kafasında delinme olan Nash sağlık görevlileri eşliğinde sedye ile hastaneye götürüldü.

Maç kaldığı yerden devam etti. İlk hücumu Yalova Belediyesi gerçekleştirdi. Akhisar Belediyesi Cenk ile serbest atış çizgisinden ½ isabet buldu. Üçüncü çeyreğin son 2 dakikasına Akhisar Belediyesi 10 sayı farkla 51-41 önde geçti. Yalova Belediyesi son 1 buçuk dakika kala hücumu değerlendiremedi. Akhisar Belediyesi Sercan ile ½ serbest atışlardan isabet sağladı. Çeyreğin bitimine 5 saniye kala Yalova Belediyesi 2 sayılık isabet buldu ve çeyrek Akhisar Belediyesinin 52-43 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın son çeyreğine Yalova Belediyesi hücumu ile başlandı. Karşılıklı basketlerle geçilen 2 dakika sonrası skor 57-50 Akhisar Belediyesi üstünlüğüyle geçildi. Akhisar Belediyesi mert ile 3 sayılık isabet buldu. Ardından yine Akhisar Belediyesi Sercan ile 2 sayı buldu ve fark çift sayılara çıktı (62-52). Son 3 buçuk dakika 68-55 Akhisar üstünlüğü ile geçildi.  Yalova Belediyesi Hopkins ile 2/2 serbest atıştan sayı buldu. Skor 70-57´ye geldi. Kalan dakikalar karşılıklı basketlerle geçildi. Akhisar Belediyesi son çeyrekte üstünlüğünü korudu ve parkeden 77-69 galip ayrıldı.

Akhisar Belediyesinde Reginald Holmes attığı 22 sayı ile maçın en skor eri oldu. Maçı tamamlayamayan Nash 19 sayı buldu.

Yalova Belediyesinde Starks 20 sayı, Hopkins 16 sayı ve Murat Can Esen 12 sayı ile maçı tamamladı.


Haber Kaynak : erhan çelik


OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI