RANDEVUYLA HASTA MUAYENESİNE DEVAM!!!

RANDEVUYLA HASTA MUAYENESİNE DEVAM!!!

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Covid-19 Pandemi süreci normalleşme çalışmaları kapsamında Haziran ayında da polikliniklerde randevuyla hasta bakmaya devam edecek.

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Covid-19 Pandemi süreci normalleşme çalışmaları kapsamında Haziran ayında da polikliniklerde randevuyla hasta bakmaya devam edecek.

Konuyla ilgili bilgi veren hastane başhekimi Op Dr Erol KARACA  ? Hastanemizde salgın başlangıcı döneminde 30 Mart itibarıyla başlattığımız  -acil durumlar dışında polikliniklerde sadece Randevu ile hasta muayenesi uygulamasına -  Haziran ayında da devam edeceğiz. 1 Haziran tarihi itibarıyla başlayan Normalleşme Çalışmaları ve Kontrollü Sosyal Hayat uygulamaları kapsamında ve Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda tüm branşlarda poliklinik hizmetlerini sürdüreceğiz.  Gerek hastalarımız gerekse tüm çalışanlarımızın sağlıklarını ön planda tutarak, hastane kapalı alanlarında hasta yoğunlaşmalarını engelleyecek tedbirleri aldık ve almaya da devam edeceğiz.

Vatandaşlarımızdan beklentimiz mağduriyet yaşamamaları için mutlaka MHRS ´ ye ( Merkezi Hekim Randevu Sistemi ) kayıtlarını yaptırarak ya da Alo 182 yi arayarak hastaneye başvurmalarıdır.

Hastaneye gelirken, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda mümkün olduğu kadar refakatçi getirilmemesi, refakatçi ihtiyacı varsa da bir kişiyle sınırlandırılması, maske kullanılması,el hijyenine ve bekleme alanlarında en az 1.5 metre olan sosyal mesafeye dikkat edilmesi, asansör kullanımı, oturma alanları, tetkik alanları vb hastane içi kurallara uyulması, randevu saatlerine dikkat edilerek hastane içinde uzun bekleme yapılmamasını rica ediyoruz.? dedi.

NORMALLEŞME DÖNEMİNDE SAĞLIK KURUMLARINDA ÇALIŞMA REHBERİ

Hastane Ortak Kullanım Alanlarında Alınması Gereken Önlemler

» Hastanelere kontrollü giriş sağlanmalıdır.

» Mümkünse refakatçi kabul edilmemelidir. Refakat gerekiyorsa en fazla bir kişi ile sınırlandırılmalıdır.

» Tıbbi tanıtım elemanları ve ziyaretçilerle ilgili kısıtlamalara devam edilmelidir.

» Hastane içinde bulunan herkes (çalışan, öğrenci, hasta, refakatçi gibi) bulunduğu süre boyunca maske takmalıdır.

» Hastanede verilen hizmetler acil durumlar hariç randevulu olmalı, randevular birimlerde yığılma oluşmasını engelleyecek şekilde düzenlenmeli, hastaların hastanede bekleme süreleri en az olacak şekilde düzenlemeler yapılmalıdır.

» Kronik hastalığı olan hastaların hastaneye gelişleri en aza indirilmeli ve bu hastaların hastaneye gelişlerini düzenleyecek bir sistem kurulmalıdır.

» Randevusu olmayan hasta polikliniklere alınmamalıdır.

» Randevusuz gelen hastalar acil değil ise randevu sistemine yönlendirilmeli, acil olmayan hastaların muayene, tetkik veya görüntüleme amacıyla acil servise yönlendirilmesinden kaçınılmalıdır.

» Hastane içinde genel alanlarda dahil olmak üzere uygun alanlara alkol bazlı el antiseptiği yerleştirilmelidir.

» Hastaların hastane içinde gereksiz dolaşmasını önleyecek şekilde yönlendirmeler yapılmalı, kalabalığın en fazla olabileceği tüm tanı üniteleri (görüntüleme, laboratuvar gibi) randevu ile çalışmalıdır.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER

ÖZEL MEDİGÜN HASTANESİ’NDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİNE ZİYARET

ÖZEL MEDİGÜN’DEN YAŞLILARA SAYGI HAFTASINDA ANLAMLI ZİYARET

“RAMAZANDA ORUÇ TUTANLAR İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ”

DERMATOLOJİ UZMANI DR. HAROVA MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

"AYAKTAN KEMOTERAPİ ÜNİTESİ” HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER