REŞAT BEY ANITINDA BAKIM ÇALIŞMASI

REŞAT BEY ANITINDA BAKIM ÇALIŞMASI

Akhisar Reşatbey Mahallesi Barış ve Gençlik Parkı içerisinde Heykeltıraş Eray Okkan tarafından yapılan Kurtuluş Savaşı Kahramanımız Reşat Bey´in anıtının bakımı yapıldı.

Akhisar Reşatbey Mahallesi Barış ve Gençlik Parkı içerisinde Heykeltıraş Eray Okkan tarafından yapılan Kurtuluş Savaşı Kahramanımız Reşat Bey´in anıtının bakımı yapıldı. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu´nun talimatları doğrultusunda Tesisler Müdürlüğüne bağlı ekiplerce Reşat Bey ve ekinde bulunan kabartma anıtlar temizlenerek boyatıldı.

Reşat Bey kimdir?

Akhisar´da yunan işgaline karşı ilk direnişi başlatan Reşat Bey (Saruhan) 1881 yılında Akhisar´da doğdu. Saraç Mustafa´nın oğludur. Öğrenimini Akhisar´da tamamladı. Ziraat Bankası Akhisar sandığında çeşitli görevlerde çalıştı. Birinci Dünya Savaşı sonrası İzmir işgal edilince Akhisar´a gelerek Kuvay-i Milliye´de çalıştı. Akhisar´daki papazlı saldırıda başından yaralandı. Balıkesir Kongresinde Menzil Müfettişliğine seçildi. Akhisar işgal edilince Saruhan Müdafaayı Hukuk Başkanlığı yaptı ve Celal Bayar ile çalıştı.

Saruhan milletvekili seçilerek 7 Haziran 1920´de Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde 1. Dönem ve 2. Dönem milletvekili seçildi. Atatürk´ün verdiği özel görevlerde çalıştı. Atatürk 5 Şubat 1923´de Akhisar´a geldiğinde Türk Ocağında Reşat Bey ile görüşmüştür. Atatürk hükümetine 1922-1923 yıllarında Nafia vekilliği (Bayındırlık Bakanlığı) yaptı. 20 Şubat 1926´da Fransa´da vefat etti. Cenazesi 22 Şubat 1926 tarih 213 sayılı meclis kararı ile Akhisar´da toprağa verildi. Evli ve üç çocuk babasıydı.

Milli mücadeledeki fedakarlıkları ve katkıları için Atatürk ve 24 arkadaşı 23 Kasım 1925´de TBMM´de özel törenle Kırmızı Yeşil Şeritli İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


HALİL MANDACI İLKOKULU MENDİL KAPMACADA İLÇE BİRİNCİSİ

MUHTARLAR MAZBATALARINI ALDI

ZEYTİN ÜRETİCİLERİ İLAÇLAMAYA KARŞI UYARILDI

HASAN ACAR ORTAOKULU’NDAN BOCCE İL BİRİNCİLİĞİ

MÜFTÜLÜKTEN POLİS HAFTASI KUTLAMASI

ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

İLÇE TARIM SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR