SAĞLIK ÇALIŞANLARI GÖREV BIRAKTI

SAĞLIK ÇALIŞANLARI GÖREV BIRAKTI

“SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, HİÇ BİR YERE GİTMİYORUZ”

Türkiye Tabipler Birliği öncülüğünde bir araya gelen sağlık sendikaları ülke genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirip basına ve kamuoyuna yönelik açıklama gerçekleştirdiler.

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi(Eski SSK) bahçesinde Poliklinikler bölümü önünde 15 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 12.30’da gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında; AHEF, AHESEN, BİRLİK DAYANIŞMA, GENEL SAĞLIK-İŞ, HEKİMLER BİRLİĞİ SENDİKASI, HEKİMSEN, KADHED, SES, TABİB-SEN, TDBTÜRK TABİBLER BİRLİĞİ temsilcilikleri yer aldı.

Akhisar Demokrasi Bileşenleri Platformu ile CHP Akhisar İlçe Başkanı, CHP Akhisar Kadın Kolları Başkanı ve yönetimleri de basın açıklamasında hekimlere destek verdi.

Manisa Tabipler Odası Delegesi Dr. Bülent Kundak ve Hekim Birliği Sendikası Akhisar Temsilcisi Uzm. Dr. Göktuğ Karataş tarafından okunan basın açıklamasının tam metninde şu ifadeler yer aldı;

“Biz, ‘Başka Kamil Furtun’lar Ersin Arslan’lar olmasın, yaşatmak için yaşamak istiyoruz.’ diyenler, Biz, gecesi gündüzü olmayanlar. Biz, hastalandıran bu sağlık sistemine göz yummayan, toplum sağlıksızken nefes alamayanlar. Biz, bu gördüğünüz binalarda sistemin tüm başarısızlığının altında bırakılanlar. Biz, aylardır oyalama taktikleri ile yok sayılan, emeği hiçleştirilen, mesleği değersizleştirilenler. Biz, KHK ve güvenlik soruşturmalarıyla, aile hekimliği ceza yönetmeliğiyle baskı altına alınmaya çalışanlar. Tüm bu olumsuzluklara rağmen; biz ‘giderlerse gitsinler’e boyun eğmeyenler. Mesleğinin beyazını karanlığa ışık yapanlar; emek bizim, söz bizim, diyoruz. Uzun mesailerde, yorucu nöbetlerde, kışkırttığınız sağlık taleplerine yanıt vermeye çalışan emeğin sahibi olarak bizler, milyonlar; yoksulluk sınırı altı ödemelere, bizleri ölümüne çalıştıranlara, sağlıkta şiddeti üretenlere karşı sözümüz var, diyoruz. Yeni yasa teklifiyle yeniden farkına vardığınız gibi Meclis’te, ekranlarda yürüttüğünüz senaryolarınız; hem bizlerin hem de toplumun gözünde artık hükümsüzdür. Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle emeğimizle yeniden alay ettiniz. Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken, nitelikli şekilde ve baskı altında olmadan çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken, sizlerin bize reva gördüğü performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayrılması gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmek oldu. Sizin bizlere dayattığınız sağlıksızlığa karşı bizler bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek için birlikteyiz. Bugünkü görev eylemimiz son değil. Bu bir itirazdır! Meclis’te yürütülen senaryoyu reddediştir! Hakkımız olanı alana kadar hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gaspınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelen milyonlar olarak biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz. Emek Bizim Söz Bizim.

Hepinizin malumudur ki: Aralık ayında Sayın Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanı’mızın tüm kamera ve medya organları önünde hekimlerin özlük haklarında iyileştirme olarak açıkladığı meclisten oy birliği ile geçen sonrasında ne sebeple olduğunu hala anlayamadığımız anlamakta zorlandığımız bir sebepten geri çekilen yasa üzerinden 6 ay geçti. Daha iyisini yapacağız diyerek çıktığınız yolda hazırladığınız ve sağlık komisyonuna sunduğunuz ve maalesef ki hiç bir hekimin memnun olmadığını her fırsatta üzüntüsünü dile getirdiği yasa tek virgülü bile değiştirilmeden sağlık komisyonundan geçerek meclise sunuldu. Biz hekimler daha iyisini beklerken; maddi kazancımızı, hiçbir kamu sektöründe benzeri dahi olmayan yıllardır katlanmak zorunda olduğumuz, hasta başı hekime puan veren hekimleri süper mariolara dönüştüren performans sistemine bağlayan bu yasayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz hekimler nitelikli hizmet vermek istiyoruz, sadece bakılan hasta sayısını önemseyen hastalara verilecek hizmeti önemsemeyen bu yasayı reddediyoruz. Buradan; sistemin duymayan kulaklarına görmeyen gözlerine kararmış vicdanına sesleniyoruz;

Biz hekimler sadece bize ait olanı, hekimlik hak ve hukukumuzu istedik, dikkate almadınız.

Sadece insan gibi, hekim gibi yaşamayı istedik. Kafanızı çevirdiniz, gece yarıları, bizleri çoluğumuzdan, çocuğumuzdan, eşimizden, ailemizden ayıran geçici görevlendirmelerin sonlandırılmasını istedik. Duymazdan geldiniz, günler, geceler süren nöbet ve icap sürelerinin azaltılmasını istedik, daha da arttırdınız. Bizi doldur boşalt şeklinde hasta bakmaya zorlayan mhrs problemlerinin çözülmesini istedik, daha fazla hasta bakılması için genelgeler çıkarttınız. Kafamızı gözümüzü kıran, her geçen gün daha fazla şiddet görmemize neden olan performans uygulamasının düzenlenmesini istedik, her şeyi performansa bağladınız. Havasız loş sıkış tepiş laboratuvarlar, ameliyathaneler, acil ve genel poliklinikler, diş poliklinikleri ve diğer hastane ünitelerinin onurumuza yakışan şekilde düzenlenmesini istedik, elimizde olanları da aldınız. En önemlisi kendi vatanımızda kutsal mesleğimizi kovulmadan, ötekileştirilmeden, sürülmeden yapmak istedik, bizi üvey evlat muamelesine maruz bıraktınız. Gerçekten merak ediyoruz, vicdanınız belli ki bağlandı, aklınızı da mı kaybettiniz? Bugün 15 Haziran tarihinde Türkiye'nin dört bir yanında hekimlik onuru ve gururu için 100.000 hekim iş bırakıyoruz ve uyarıyoruz, bizler lütuf veya güzellik istemiyoruz, yıllardır hak ettiğimizi ve alamadıklarımızı yani hekimlik haklarımızı istiyoruz. Alana kadarda meşru anayasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


OSTEOPOROZ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

DOÇ. DR. İBRAHİM HALİL ÖZDEMİR KALP SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

KUT “SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURALIM”

INFLUENZA’DAN KORUNMANIN YOLLARI NELERDİR?

FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER

ÖZEL MEDİGÜN HASTANESİ’NDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİNE ZİYARET