SEĞİRDİM MAHALLE HAYRINDA BİNLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

SEĞİRDİM MAHALLE HAYRINDA BİNLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

Akhisar´a bağlı Seğirdim Mahallesi geleneksel hayrı yoğun bir katılımla yapıldı.

Akhisar´a bağlı Seğirdim Mahallesi geleneksel hayrı yoğun bir katılımla yapıldı. Çevre köy, mahalle, Akhisar´dan gelen  çok sayıda vatandaş aynı sofrayı paylaşıp ortak duaya el açtı.Hayır yemeğinde Hilaliye Kur´an Kursu öğretmeni Yakup Açıkgöz, İnciler Camii müezzini Ahmet Şen, Akçaalan Mahallesi cami imamı Nevzat Birlik, Yeniköy camii imamı İbrahim Aydın, Seğirdim Mahallesi Camii imamı Mustafa Cebe tarafından Kur´an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Amacımız bu güzel geleneği yaşatmak

Seğirdim mahalle muhtarı Ahmet Doğru üç yıldan beri düzenledikleri mahalle hayrının daha önceleri de yapıldığını yüz yılı aşkın bir geçmişe sahip, geleneksel bir hayır olduğunu belirtti. Bu yıl katılımın oldukça yoğun olduğunu belirten Ahmet Doğru katılan herkese teşekkür etti. Doğru ? bizim geleneksel kültürümüzde hayırda, düğünde, cenazede, toplumsal her olayda bir araya gelip sevinci ve kederi paylaşma  geleneğimiz var. Önceleri yüz yılı aşkın devam etmiş bir gelenek her nedense kesintiye uğramıştı. Bizlerde elimizden geldiğince mahallemiz halkı ile birlikte bu geleneği yaşatmak için üç yıldan beri devam ettiriyoruz. İnşallah gelecek nesiller de bu güzel geleneklerimizi yaşatır. Bu güzel birliktelik dostluğu, kardeşliği pekiştiriyor. Aynı sofrada aynı duada birleşiyoruz. Amaç bir olup güçlü olmak. Katılan herkese ve emeği geçen herkese  teşekkür ediyorum, Allah hayırlarımızı kabul etsin inşallah ?dedi.

Sofra geleneği ve yemek kültürü de yaşatıldı

Geleneksel Türk yemeklerin ön planda olduğu hayır sofralarında en çok beğenilen yufka ıslama (tirit) oldu. Türk mutfağının en önde gelen geleneksel yemeklerinin bulunduğu menü, çorba, yufka ıslama, keşkek,pilav,  irmik helvası, cacık ve karpuzdan oluştu. Özellikle şehirlerden gelen misafirler için el yapımı yufkayla hazırlatılan ve geleneksel türk yemekleri arsında önemli yeri olan yufka ıslama (tirit) ilgi çekti.

Toplumun her kesiminden yoğun katılım oldu

Seğirdim mahallesi yakınında eski ilkokul binası mevkiindeki tepelik alanda yapılan hayıra toplumun her kesiminden katılım olduğu görüldü. Ak Parti ilçe başkanı İbrahim Sayın ve AK parti ilçe yönetimi, MHP ilçe yönetimi belediye meclis üyeleri, CHP ilçe yönetimi, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve Ziraat odası personeli, mahalle muhtarları ve bin beş yüzü aşkın  vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

 


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ