ŞEHRİMİZİN TAKIMI AKHİSAR BASKETBOL

ŞEHRİMİZİN TAKIMI AKHİSAR BASKETBOL

Akhisar Basketbol Takımı Başkan Alper Ayan, Altıeylül Gazetesine konuştu.

Akhisar Basketbol Takımı Başkan Alper Ayan, Altıeylül Gazetesine konuştu. Takım hakkındaki planlarından, finansmanlardan, taraftar grubunun desteklerinin esirgememelerinden, yeni formalardan, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO´su Ömer Onan ziyaretinden ve daha birçok merak edilen husutan bahsedildi.

Alper Ayan kimdir? Deneyimleri, yaptıkları ve kariyeri nelerdir?


Sözlerine Akhisar Altıeylül Gazetesini ve Akhisar halkını selamlayarak başlayan ayan; ?´Merhabalar, konuşmalarıma şöyle başlamak isterim, Akhisar Belediyesi Basketbol Takımı Başkanıyım aynı zamanda Akhisar Belediye Meclis Üyesiyim. Bu işe ilk olarak Akhisar Anadolu Lisesi okul takımında basketbol oynayarak başladım. İki sene orda oynadım. Ardından üniversite kariyerim oldu. O dönem sporcu değil de izleyici olarak yer aldım. İstanbul´da o dönem Euro Lig´de oynayan hangi takımımız varsa hepsinin maçlarına giderdim. Televizyondan iyi bir basketbol seyircisiydim. NBA dahil. Senede yaklaşık dört maç izlemişimdir ortalama her sene. Basketbol içimizde hep bir sevdaydı.31 Mart seçimlerinde Belediye´yi Cumhuriyet Halk Partisi olarak kazandıktan sonra böyle bir fırsat doğdu. Hüseyin Başkanımızla görüştük. Ortak payda da buluştuk. Kulübü bize devretti sağ olsun. Bizde bayrağı devraldık ve Akhisarlılara bu güne kadar yapılan hizmeti çok daha iyi yere götürmek için elimizden geleni canla başla  yapmaya çalışıyoruz. Bakalım umarım muvaffak oluruz diye ümit ediyoruz. Çünkü ekibimizle, yönetimimizle ve oyuncularla  iyi çalışıyoruz. Herkes canla başla çalışıyor elinden geldiğince. Bunun sonucunda başarı gelmesi kaçınılmaz olucaktır. Maç maç önümüze bakarak devam edeceğiz. Bu bizi şampiyonluğa götürürse ene âlâ. Biz bu görevi devraldığımızda sürekli ve sürdürülebilir bir başarı için devraldık.Önce sağlıklı sağlıklı yapımızı oturtup ardından başarı kaçınılmaz olarak bizimle beraber gelicektir.Onun için çalışıyoruz.10-12 gündür antrenman programlarımız başladı. Yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor.´´ Dedi.


30 Eylül- 7Ekim tarihleri arasında Federasyon Kupası´ında yer alacak Akhisar Basketbol Takımının hedefi final

Federasyon Kupası A grubu temsilcisi Akhisar Basketbol takımının gruptaki hedefinin kupayı almak olduğunu dile getiren Ayan sözlerine şu şekilde devam etti. ?Evet, 30 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında Federasyon kupasında yer alıcaz.Bu bağlamda Eskişehir´e gidicez. Orda önce A Grubundaki 4 takımla karşılaşıcaz, ordan Allah´ın izniyle çıktığımızda devam edicez. Ama bizim için asıl önemli olan lig. Bu karşılaşmalar bizler için de bir hazırlık etabı  olucak. Hem oyuncularımızın kaynaşması hem teknik açıdan yorumlamak için. Akabinde lige çok zorlu iki maçla başlayacaz. Bu yıl herkesin favori gösterdiği iki takım. Birisi Socar Petkim, diğeri Konyaspor. Önce Petkim deplesmanıyla başlıyoruz sonrasında Konya´yı evimizde ziyaret edicez. Bizim için zorlu başlayacak ama bi taraftanda gücümüzü görmüş olucaz.Önemli bir fikstür bizim için.? Dedi.


Transferler oynadığı oyun ve karakter yapısına göre seçildi


Yeni transferler ve takımın durumu hakkında düşüncelerini dile getiren Basketbol Takımı Başkanı Alper Ayan, sözlerine genel menajerleri üzerinden giriş yaptı. ?Transferler Özhan hocamız ve Emre hocamız, genel menejerimiz tamemen onların kontrolünde gerçekleşti.Yönetim olarak onlara bir bütçe koyduk. O bütçe doğrultusunda haraket ettiler.Onlarada çok teşekkür ediyorum ama oyuncuların tercihi tamamen kendilerine ait.Şahsen ben tüm transferlerde bulundum, hocamız bizden ne isterse onu yaptık.Uygun bulunan oyuncularla anlaşmaya vardık. Bizim için ve başkan olarak benim için en büyük kriter oyuncuların karekterlerinin düzgün olmasıydı.Çünkü biz burda bir aile ortamı yaratmak istiyoruz ve bu kardeşliğe, aile yapısına uyabilmeliydi yapılacak transferler.Şuan Allah sakatlık vermesin çok iyi gidiyoruz. Antrenmanlarımız yeni transflerimiz, oyuncular arasındaki uyum çok iyi gidiyor.? Dedi.
Yeni transferler hakkında Akhisar Basketbol Takımı Yönetiminin memnuniyetinide dile getiren Ayan ?Amerika´lı oyuncumuz var onun ufak bir sorunu vardı, 10 gün kadar izin istedi bizlerden.Eylül´ün ikinci haftası oda aramıza katılacak ve takımımız eksiksiz durumda? dedi.

Federasyon ziyareti hakkında


Geçtiğimiz günlerde Türkiye Basketbol Federasyonu CEO´su Ömer Onan´la yapılan görüşme üzerine ?Türkiye Basketbol CEO´su Ömer Onan sağolsun, bir randevu talep ettik geri çevirmediler. Gittik yapımızı anlattık.Malüm değişen bir yönetim değişen bir organizayson var.Her anlamıyla A´dan Z´ye.Kendimizi anlattık onlara.Bu işin içindeki hevesimizi, isteklerimiz anlattık. Uzun vadeli bir organizasyon olucağımızı anlattık.Akhisar´ımızdaki maddi durumlardan bahsettik.Akhisar´ın sosyokültürel, her bağlamdaki yapısını da anlattık. Salon konusunda bazı taleplerimizi ilettik kendilerine. O konuda kendilerinden destek istedik.Uzun vadede başarı hedefimiz var ve o başarı geldiği taktirde bu salonun bize yetmeyeğceğide aşikar. Bununla alakalı, uzun vadeli planlarımızda görüştük.Çok keyifli geçti sohbetimiz.Umarız Federasyon bazında, Bakanlık bazında Akhisar´ımızın daha itibar gören bir yer olması için çalışıyoruz.? Eddi.


Biz bir aileyiz ve bu aile içinde Akhisar Belediye Başkanı, Akhisar Meclis üyelerini ve Akhisar halkıda var

Muhakkak. Bu yolda hep beraber haraket edicez. Zaten Besim Başkan´ımızın desteğini almasaydık bu yola çıkmamızda problemli olucaktı. Desteğini bize hissttirmesi, bu işin arkasında hep beraber olduğumuzun hissini vermesi bizler için büyük güç ve büyük destek.Sağolsun meclis üyesi arkadaşlarımda bizleri bir an olsun yalnız bırakmıyorlar.Gelebilen geliyor, gelemeyen arıyor.Manevi desteklerini her anlamda hissediyoruz.Bundan sonra daha da çok hissedicez çünkü parti ayırt etmeksizin söylüyorum bunu bu takım hepimizin  bu takım Akhisarlıların. Bu bağlamda geçen gün formalarımızı tanıttık sosyal medyada orda bir açıklamamız vardı bizim. ?´ Senin şehrin, senin forman´´ diye.Biz bu takımı Akhisar´ın takımı yapmak istiyoruz.Akhisarlılarla beraber yönetmek istiyoruz. Mesela formalarımızı tasarlayan bizim bir taraftarımız.Ragıp kardeşim sağolsun bu işte son derece başarılı.Formalarımızı ona tasarlattık. O da bu işten keyif aldı. Taraftarımızın tüm isteklerini belli bir professiyonellik çerçevesinde değerlendiricez.Dışardan gelen tüm uyarılar bizim için son derece önemli hususlar. Hep beraber başarılı olucaz.

Akhisar Basketbol Takımının finansal durumu


Maddi durum olarak şuan zaten daha yeni kurulduk. Oyuncularla anlaşmalarımızda ay bazında.Ödemelerimizi dönem dönem gerçekleştiriyoruz. Maddi olarak br sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Belediye desteğini de alıyoruz,takımın isminde dahi belediye ibaresi var ama şöyle bi durum var.Yanlış anlaşılmasın, bu takım kuruldu belediye bu takımın  finansörü böyle bir dururumuz yok.Akhisar mevcut kurumsal bir sürü yapı var. İş adamlarımız var. Yönetim kurulu üyelerimizin büyük desteği var.Yani bir imece usülü şeklinde bu takımı yürütücez.Amacımız belediyeden hiç para almamak bu bağlamda kapılarını hiç çalmamak.Çünkü belediyemizin de Akhisarlılara hizmet etmesi gereken çok farklı alanlar var.Asfalt dökülmesi, parklar bahçeler yapılması, sokakların temizlenmesi, kreş yapılması gibi. Bit taraftan meclis üyesiyim tüm bunlara hakimim, seçim öncesi vaad edilen bir sürü projemiz var. Otoparkımız yok gibi çoğaltabiliriz bu söylemleri.Belediyenin bu işleride yapması gerekli bu yüzden biz Akhisar Belediyesine yük olmadan beş kuruş para almadan bu işi götürmeye çalışıcaz.Çok sıkıştığımız ilerleyemediğimiz dönemde belediyeden tabikide borç alınır o olur bu olur, bir formül bulunur.Akhisar´daki, Organize Sanayi´deki, Zeytin Organize Sanayi´deki, ülke çapında hatta uluslar arası çalışma yapan firmalarımız var bunların büyük bir kısmıyla görüştük.Görüşmeyede devam ediyoruz.Destek olanlar var, olmayı düşünenler var.Burdan hepsine tekrar çağrıda bulunmak istiyorum gelin bu şehrin takımına hepimiz sahip çıkalım, herkes sahip çıksın.Bir beraberlik sağlayıp beraber bir takım olalım. Amacımız bu.? Dedi.

Akhisar Basketbol Takımı hakkında tüm merak edilenler ve bilinmeyenleri cevapladı.


Haber Kaynak : semih gürmen


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP