Selçuk Özdağ; ?Manisa şehircilikte sınıfta kalmıştır?

Selçuk Özdağ; ?Manisa şehircilikte sınıfta kalmıştır?

Manisa Şehzadeler İlçesi´nde Adakale Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Ruhunda hiçbir şey yoksa, şehir de konuşmaz, sanat da konuşmaz, mimari de konuşmaz; Cihan imparatoru Fatih Sultan Mehmet Han´ı

Manisa Şehzadeler İlçesi´nde Adakale Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Ruhunda hiçbir şey yoksa, şehir de konuşmaz, sanat da konuşmaz, mimari de konuşmaz; Cihan imparatoru Fatih Sultan Mehmet Han´ın yetiştiği şehir Manisa Şehzadeler kenti. Tarihi, tarımı, sanayisi ve kültür turizmiyle ilgili çok önemli bir şehrimiz ama günümüzün Manisa´sı maalesef Şehircilikte sınıfta kalmıştır. Öncelikle çok ciddi imar ve alt sorunu hala devam ediyor. Manisa merkezde 22 mahallenin imarı hala yok. Bu şehircilik anlamında ayıplı bir durumdur. Biz Manisa´yı şehircilikte de hakkettiği noktaya getirmek ve örnek şehirler arasına dahil etmek istiyoruz. Allah o günleri de bize ve kadirşinas Manisalılara göstersin inşallah" diye konuştu.

Adakale Mahalle Muhtarlığı, AK Parti Adakale Mahalle teşkilatı ve Adakale Mahalle esnafının birlikte düzenlemiş olduğu kahvaltı programında katılan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ çarpıcı açıklamalarda bulundu. ?Gençlerimiz iş ve aş sahibi olsunlar diyerek Organize Sanayi Bölgeleri kurduk şimdi de yenilerini kurmaya devam ediyoruz? dedi.

ELEKTRİKSİZ VE SUSUZ YAŞAM DÜŞÜNÜLEMEZ

Manisa´nın çevre İlçelerinde toplam 15 Bin kişinin OSB´lerde çalışarak evine gitmenin huzur ve mutluluğunu yaşadığını kaydeden Özdağ, ?Bu sayıyı 2019 sonuna kadar 35 Bine çıkarmayı hedefliyoruz. Kolin şirketler grubu Soma ilçemizde çok önemli bir elektrik santrali kurdu, malumunuz bizim elektrik santrallerimiz az. Bu nedenle elektrik santrallerinin sayısını çoğaltmak istiyoruz. 520 megavatlık elektrik üretilecek burada. Kolin´in kurduğu bu santralde ilk başlangıç 500 kişi çalışıyor. Bu santralin kurulma aşamasında bazı ağaçlar kesildiğinde bazı kesimler adeta gök kubbeyi başımıza yıkmak istediler. Peki, bu santralin kurulması fena mı oldu? Santral kuruldu ve tamamlandı. Yaşamda en az su kadar elektrikte çok önemli. Evlerimizde, sanayide kullandığımız birçok malzeme elektrikle çalışıyor. Sadece bir gün elektriklerin olmadığını düşünün. Bekilli, Akhisar, Gördes´te bir yandan rüzgar enerjileri var bir diğer yandan da Alaşehir´de yine bunları teşvik ediyoruz? şeklinde konuştu.

DÜNYA´NIN EN BÜYÜK PİL FABRİKASI MANİSA´YA KURULUYOR

Dünya´nın en önemli ekonomi dergilerinden Finansal  Times´ın yatırım yapılabilir en önemli 10 şehir arasında gösterdiği Manisa´da yine Dünya´nın en büyük şirketleri yatırım yapmaya devam ediyor. Bunlardan biri olan Mitsubishi firması geçtiğimiz günlerde Manisa´da bir klima fabrikası kurdu. Yine Toyota firması mürekkep kurdu geçenlerde onunda açılışına katıldık. Bu fabrikalar 400´er kişi istihdam ediyor. Dünyaca ünlü yine bir firma Manisa´da bir fabrika kuracak ve bu fabrikada bin kişi istihdam edecek. Gördes´te nikel madenleri işlenmeye başlandı burada da 500 kişi çalışıyor.  Şimdi oraya Amerikalılarla birlikte pil fabrikası kuruyoruz. Türkiye maalesef pilini üretemiyor. Türkiye´de ilk defa pil burada üretilecek ve burada da bin kişi çalışacak. Gördes´e dünyanın en büyük pil fabrikasını kurmuş olacağız? diye konuştu.

MANİSA´NIN ÇOK CİDDİ İMAR VE ALT YAPI SIKINTISI VAR

Manisa´da şu ana kadar 900 köyü ziyaret ettiğini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa´nın en ücra köşesine dahi defalarca gittiğini vurguladı. Özdağ sözlerine şöyle devam etti, ?Ekibimde bulunan arkadaşlarımızla birlikte toplam 8 kişi günde ortalama 300 ile 400 telefon aramasına cevap veriyoruz. Bu 8 kişinin 4´ü Ankara´da 4 kişi ise Manisa´da taleplere cevap vermeye, sorunlara çözüm bulmaya gayret gösteriyor. Ama şunu maalesef itiraf etmeliyim ki; şehircilik konusunda Manisa sınıfta kalmıştır. Manisa´nın dışında Turgutlu, Akhisar, Soma, Salihli ve diğer ilçelere yeni Organize Sanayi Bölgeleri açıyoruz neden? Çünkü Manisa merkeze çok fazla göç olmasın diye. Neden göç olmasın? Artık şehir taşımıyor, yollar taşımıyor, alt yapı taşımıyor. Her geçen gün sosyal ve toplumsal olaylarla karşılaşıyoruz. Sabah ve akşam saatlerinde özellikle trafik karmaşası baş göstermekte ve yaşanmayacak duruma gelinmektedir. Sadece Manisa OSB´de 75 Bin kişi çalışıyor. O nedenle şehircilik konusunda bu şehir sınıfta kalmıştır. Bu şehrin çok ciddi alt yapı, imar problemi vardır. Manisa´da 22 mahallenin imarı hala yoktur. Bu şehircilik anlamında ayıplı bir durumdur. 21. Yüzyılda imar sorunu derhal halledilmelidir. Eğer halledilmezse daire fiyatları çok daha yükselir. Kiralar Bin 500 TL´yı bulur ve bu şehir yaşanmaz hale gelir. Ama 22 dairenin imar sorunu çözülürse hem insanlar bu şehirde yaşamakta huzur bulurlar, güvenli bir şekilde yaşarlar hem de ev dolayısıyla kira fiyatları düşer. Biz Manisa´yı şehircilikte de hakkettiği noktaya getirmek ve örnek şehirler arasına dahil etmek istiyoruz. Allah o günleri de göstersin. Biz Manisalılara güveniyoruz. 16 yıldır AK Partiyi iktidara taşıyan millet iradesine güveniyoruz. Bu aziz ve asil millet bizi 12 seçimdir başımızı gökkubbeye değdirecek kadar en üste, iktidara taşıdı. O nedenle şükranlarımı sunuyorum.?

MANİSA ŞU ANKİ HALİYLE MARKA KENT DEĞİLDİR

"Manisa şu anki haliyle maalesef marka bir kent değildir" diyen Özdağ, "Manisa imar ve altyapı sorunu dışında yeterli otoparkı, parkı, sosyal donatıları olmayan, güneş görmeyen, rüzgar almayan, ufku seyredemeyen, göremeyen bir kent durumundadır. Mesir Festivalinde bile kortejde on kişi dahi yan yana yürüyemiyoruz. Manisa´nın meydanı ve parklarına neler yapılabilmiş? Gediz, Nurlupınar, Kazımkarabekir ve Barbaros Mahallelerinde kentsel dönüşüm olarak ne yapılabilmiş? Manisa evet 2014 yılında Büyükşehir oldu ama 2014 yılından bu yana Büyükşehir Belediyeciliği adına neler yapıldı? Yapılmayanlara yapılmadı, yapılanlara yapıldı diyeceğiz. Öyle makyajla, "şunu yaptım bunu yaptım" demekle şehircilik de, belediyecilik de olmaz. Ben Selçuk Özdağ olarak diyorum ki; Manisa´nın meydanı var mı? Manisa´nın yeterince otoparkları var mı? Acaba gelip Sultan Camiinin arkasında, Alaybey´de, Adakale Mahallesi´nde, Dere Mahallesi´nde, Karaköy´de, bir yangın çıktığında vatandaşların arabalarından dolayı yangın söndürme aracı, itfaiye aracı ve ambulans ne derece rahatlıkla oralardan geçebiliyor? İnsanların sosyal tesisleri ve donatıları yeteri derecede var mı? Engellilerle, çocuklarla, yaşlılarla, vatandaşlarla ilgili hakikaten Manisa yaşanabilir bir kent mi?? açıklamasında bulundu.  


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”