ŞİİR OKUMA YARIŞMASI İL BİRİNCİLİĞİ MANİSA´DA YAPILDI

ŞİİR OKUMA YARIŞMASI İL BİRİNCİLİĞİ MANİSA´DA YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bin yıllık kültürümüzün ayrılmaz parçası olan Türk müziği, şiir ve tiyatronun gençlerce benimsetilmesi, yaşatılması ve değerlerimizin sahneye taşınması amacıyla hayata geçirilen Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bin yıllık kültürümüzün ayrılmaz parçası olan Türk müziği, şiir ve tiyatronun gençlerce benimsetilmesi, yaşatılması ve değerlerimizin sahneye taşınması amacıyla hayata geçirilen Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışması İl Birinciliği Manisa´da yapıldı. Yarışmada, anne-baba sevgisi temalı şiirleri okuyan gençler büyük beğeni toplarken,duygu dolu anlar yaşandı.
Şehzadeler Belediyesi tarihi Bedesten Salonu´nda yapılan yarışmaya, 14-17 ve 18-25 yaş grubu arası erkek ve bayan kategorisinde Akhisar Gençlik Merkezi olarak 12 gencimiz katıldı. Jüri üyeliklerini, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal DEMİR, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris AVŞAR, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bilal ELBİR ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Orhan Haşim ELMALI´nın yaptığı yarışmayı, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus ÖZTÜRK, Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Ömer KUTLU, gençlik merkezi liderleri ve yarışmacı gençlerin aileleri de salonda yakından takip etti.

Birbirinden güzel şiirlerin seslendirildiği yarışma sonunda;

14-17 Yaş Kız Kategorisinde Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden

 Fatma AKGÜN  Birinci

 Büşra AYTEKİN İkinci;

 

14-17 Yaş Erkek Kategorisinde Akhisar İmam Hatip Anadolu Lisesinden

Yusuf  TOKTAY  Birinci,

Altay KARA    İkinci

 

18-25 Yaş Erkek Kategorisinde Akhisar İmam Hatip Anadolu Lisesinden

Oğuzhan DEMİREL Üçüncü olmuştur.


Akhisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin OKTAY ?Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışması İl Birinciliğine ilçemizden gençlerimizin bu denli fazla katılım sağlamaları bizleri gerçekten çok mutlu etti.Bizleri her zaman destekleyen Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Süleyman MERMER´e ve okul müdürlerimize teşekkür ederiz.Milli duygularımızı ve kültürümüzü en iyi şekilde anlatan Türk Müziği, Tiyatro ve Şiir´in yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışmalarında , Akhisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak dereceye giren ve katılım gösteren tüm gençlerimizi tebrik eder, farklı kategorilerde birinci olarak ilimizi İzmir´de yapılacak grup finali yarışmasında temsil edecek  gençlerimize şimdiden başarılar diliyoruz?dedi.

Yarışmada birinci olan gençlerimiz nisan ayında İzmir´de düzenlenecek olan grup yarışmasında Türkiye finaline katılmak için yarışacaklar.

 

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


İLKNUR KULOĞLU, İLK IŞIK KİŞİSEL SERGİNİ AÇTI

MASKİ VE MİLLİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİNDE ÖĞRENCİLER AKHİSAR AAT’Yİ GEZDİ

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ YARIYILDA YOĞUN ÇALIŞTI

ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENDİLER

AKHİSAR’DAN DAĞILACAK

AKHİSAR'DA EDEBİYAT RÜZGARI: YAZARLAR İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

AKHİSAR'DA “ESARETTEN ÖZGÜRLÜĞE” TİYATRO OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI