Sınıf tasarlayan, Rap müzikle ders veren, Tedx İstanbul´da Atatürk´ü anlatan ve Gölge kitabını yazan Öğretmen; ?Ahmet Naç?

Sınıf tasarlayan, Rap müzikle ders veren, Tedx İstanbul´da Atatürk´ü anlatan  ve Gölge kitabını yazan Öğretmen;  ?Ahmet Naç?

Felsefesi ?Atatürk ve Akhisar sevgisi?

Akhisar´ın Sazoba mahallesinde yaptığı birçok sıra dışı eğitim faaliyetiyle ödül kazanan 12 yıllık başarılı eğitimci Ahmet Naç farklı eğitim anlayışını okurlarımız için anlattı. Eğitim dalında almış olduğu ödüllerle dolu odasında, dokuzuncu baskısı çıkan Gölge kitabını ve yaşam serüvenini konuştuk.

-Sayın Naç, yaptığınız farklı bir takım uygulamalarla gündeme geldiniz. Belki sizi eleştiren de oldu. Fakat eğitim alanında yaptığınız başarılı birçok yeni uygulama ve edebi kazanımlar var. Bu konulara gir neden önce bize  ?Ahmet Naç kimdir´ kısaca tanıtır mısınız?

?Ahmet Naç sadece bir öğretmendir. İnsanlar beni sınıf tasarlayan, Atatürkçü ve Atatürk´ü anlatan, rapçı öğretmen ve en çok da hoşuma giden Akhisarlı öğretmen olarak bilmeleridir. İsmimin başında öğretmen olması benim için en anlamlısıdır. Akhisar´ın Sazoba mahallesinde yaşıyorum.12 yıllık eğitimciyim. İlk görev yerim Güneydoğuda bir mezradaydı. Oradaki çocuklara 5 yıl öğretmenlik yaptım. 7 yıldan beride İstanbul Esenler´de devlet okulunda öğretmenlik yapmaktayım. Eğitimci bir ailenin oğluyum. Kardeşim de Akhisarspor´da tercüman olarak görev yapmaktadır.

-Sizi Farklı Kılan Nedir?

Ben eski nesil bir öğretmenim. Mustafa Kemal Atatürk´ün gönüllü öğretmenlerinden ilham alarak görev yapıyorum. Bunu fark olarak görüyorsak geçmişimizi iyi incelememişiz demektir. O zamanın öğretmenleri dünyadan 100 yıl kadar ileri seviyededirler. Savaş zamanı Milli Eğitim Şurasını toplayan Mustafa Kemal´in gönüllü öğretmenlerinden biriyim. Zorluklar beni yıldıramaz.

-Kitabınız Gölge ´de Ne Anlatıyor?

2016 Aralık ayında ilk baskısı çıkan kitabım roman tarzında ve Mustafa Kemal Atatürk´ü anlatan kişisel gelişim tarzında bir kitaptır. Benim vizyonum Mustafa Kemal Atatürk´tür. Altıncı ayda 9.baskıya ulaştık. Şimdi Sazoba´da yıllardır kurguladığım korku türü romanımı yazıyorum. Bir sene içinde bitirmeyi düşünüyorum. Akhisarlı korku romanı yazarı olarak ta bilinmek isterim. Yılın iki ayı köyüm Sazoba´da tatil yapmaktayım. Bugüne kadar Türkiye´nin çeşitli illerinde kişisel gelişim hakkında seminerler verdim. Bu yıl da bunlara devam edeceğim. Bunlardan bir tanesini de Akhisar´da vermek en büyük hedefim. Cumartesi günleri CNN´de programa çıkıyorum.

-Aldığınız Ödüller Neler?

İki kez Türkiye´de yılın öğretmeni, bir kez Türkiye´de Eğitim İnsani, bir kez tüm meslekler içinde fark yaratan meslek başarı ödülü, yılın En Sihirli Eli Ödülü, bir kez Sabancı Vakfında Fark Yaratanlar Ödülü aldım. Erg´de 3 defa Türkiye birincisi oldum ve JCI TYOP Türkiye 10 başarılı gencin birinciliği ödülünü, Eylül 2017´de Amsterdam´da yapılacak olan JCI TYOP´un İnsan haklarına katkı dalında sunum yapıp dünya ödülüne talibim. Akhisarlı olmak benim için ayrıcalıktır. Yetiştiğim topraklardır burası. Çocukluğumdan beri aldığım Atatürk sevgisidir Akhisar. Ne kazandıysam şimdi bunları yansıtıyorum. Atatürk sevgisi ve Akhisar sevgisi benim için hayat felsefesidir.?


Haber Kaynak : semih gürmen


AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ

“ATATÜRK ÇOCUKLARI UZAYDA”

06 ŞUBAT DEPREMİ SENEİDEVRİYESİNDE OKULLARDA ANILDI