SİYASET

SİYASET Haberleri

SİYASETTE İPLER GERİLDİ

SİYASETTE İPLER GERİLDİ

Geçtiğimiz günlerde CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu´nun mecliste yapmış olduğu açıklamalara cevap veren AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, konuşmasında sert ifadelere yer verdi ardından da Bakırlıoğlu açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde CHP  Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu´nun mecliste yapmış olduğu açıklamalara cevap veren AK Parti Manisa Milletvekili Uğur  Aydemir, konuşmasında sert ifadelere yer verdi ardından da Bakırlıoğlu açıklama yaptı.

Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Ak parti ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

 ?Biz her zaman olduğu gibi hayıra gaz şerre fren olmaya devam edeceğiz?
Aydemir, ?Son günlerde yapılan açıklamalarda yaptığımız işlerin ağır eleştirildiğini görmek durumundayız. Biz Akhisar Belediyesi ile ortak çalışıp Akhisar´ımıza hizmet etmeye yanaşırken onlar, bizim yaptığımız işleri araştırıp soruşturmadan eleştiriyorlar. Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu´nu bu konuda sağduyulu olmaya davet ediyorum. Amacımız Akhisar´a hizmet etmek olacaksa yerelde sataşmayı ortadan kaldırmamız gerekiyor.?
?Birileri hâlâ muhalefet peşinde?
Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu´na serzenişte bulunan Aydemir,? Akhisar Demiryolunu şehrin dışına taşırken Akhisar´ımızın değerli halkının %80´i yanımızdaydı. Herkes bizden bu hizmeti bekliyordu. Fakat Akhisar´ın çok küçük masa başı kesimi bu konudan rahatsız oldu. Neden? Çünkü Akhisar´a hizmet geliyor ve bu hizmeti biz getiriyoruz. Onlara göre problem bu. Ayrıca Demiryolu uzaktaymış diyorlar. Neyden bahsediyorsunuz kardeşim? Demiryolunu Salihli´ye mi taşıdık? Turgutlu´ya mı taşıdık? Taşıdığımız yer eski demiryoluna yürüyüş mesafesinde. Ama konuşulması gereken hizmetler varken bazı kesimler elinde gaz lambasıyla sorun arıyor.?
?Vehbi Bey´in bu söylemleri eski Türkiye´de kaldı?
?Akhisar´da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)´nun binasını yenilememiz Vehbi Bey´ce göze batmış. Fakat soruyorum: şu anda Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu´nun bizzat yöneticiliğini yaptığı Akhisar Üniversitesini kurmaya yönelik bir dernek var. Eğer Başkan Dutlulu bu üniversiteyi Akhisar´a getirmeyi başarırsa, Milletvekili Bakırlıoğlu bu öğrencileri evinde mi ağırlayacak?  Biz hizmetlerden dolayı teşekkür beklerken onlar genel müdürlere çıkıp şikayet ediyorlar? dedi.

 

Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir´in basın açıklamasına cevaben CHP  Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Park Kulüp aile çay bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Konuşmasına kapanan Özel Lise´nin ardından açıkta kalan öğrencilerin mağduriyetini dile getirerek başlayan Bakırlıoğlu, yenilenecek  KYK binası konusuna da değindi. Milletvekili Uğur Aydemir´in; ?Ak Parti mağduriyetlere sebep olmaz.? açıklamasının ardından cevabı geciktirmeyen Bakırlıoğlu; ?Ortada bir mağduriyetin olmadığını dile getiriyorlar, o zaman 80-90 öğrenci şu anda neden okul arıyor. Ortada bir mağduriyet , bir sorun varsa önce bunu kabul etmeli ardından da çözüme kavuşturmalıyız. Onlar mağduriyeti kabul etmediği sürece biz açığa çıkaracağız. Sadece Akhisar´da  değil Türkiye´nin çoğu yerinde bu mağduriyeti yaşayan çocuklarımız var, biz bunların çözüme kavuşması için uğraşacağız. Aralarında 1 yaş bulunan aynı sokakta aynı apartmanda yaşayan iki çocuğun sırf sistem değişikliği sebebiyle birinin dışarda kalmasına izin vermeyeceğiz.Nasıl olsa bu aileler de para var başka özel liseye göndersinler şeklindeki tutumlarına karşıyız.?  şeklinde sözlerini dile getirdi. Konuşmasına KYK binası kapanma gerekçesinin kamudaki verimliliğin arttırılması üzerine Bakırlıoğlu, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir´e seslenerek, ?Ben neden yeni yurt açılıyor diye birşey söylemedim, ben kapasitesi dolmadığı için kapatılan KYK yurdunun yerine 20 milyon maaliyetle 500 kişilik yurt yapılıyor, bu tutum absürttür, biz şunu talep ediyoruz. Yeni yurt açılasıya kadar eski yurdun faaliyetine devam etmesini istedik. Ayrıca burası KYK kurumu, biz bu kurumlarda kâr etmek, zarar etmek gibi tutumları kabul etmiyoruz, eğitimde tekrar mağduriyet ön plana çıkıcak burada kalan 40-50 öğrenciye Kırkağaç´a git, Soma´ya git denilecek, yurdun kapatılması öğrencilerin Akhisar´ı tercih listesinden kaldırır, sınavsız geçiş hakkının kaldırılmasının ardından 1500 öğrenciye sahip meslek yüksek okulumuzun şu anki sayısı 250´lere düştü.´´ dedi. Katılımcılar arasında Akhisar Chp İlçe Başkanı İsmail Fikirli, Özel Lise´nin kapatılmasının ardından açıkta kalan öğrenciler, aileleri ve basın mensupları yer aldı.


Haber Kaynak : semih gürmen


DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’A YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN DUTLULU’DAN GENÇLERE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

BAŞKAN DUTLULU’DAN 3 MAHALLEYE KREŞ MÜJDESİ

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK