SPOR

SPOR Haberleri

SON BEŞ KARŞILAŞMA

SON BEŞ KARŞILAŞMA

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig takımlarından Akhisarspor´un karşılaşmalara ara verilmeden önceki son 5 mücadelesi, aldığı puanlar ve ligdeki gidişatı.

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig takımlarından Akhisarspor´un karşılaşmalara ara verilmeden önceki son 5 mücadelesi, aldığı puanlar ve ligdeki gidişatı. TFF 1. Lig 2019-2020 sezonunun ortasında kısır döngüye giren ve gol atma konusunda sıkıntı çeken Akhisarspor, Teknik Adam değişikliğine gidip Deneyimli Teknik Direktör Yılmaz Vural ile anlaşmaya varmasının ardından takımda mücadele hırsı yeniden kazanıldı. Hatta lige Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan, Dünya Sağlık örgütü tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs salgını sebebiyle ara verilmeden önce şampiyonluk yarışında kendinden söz ettiren duruma geldi. 

SERİ BAŞLADI

26 Şubat Çarşamba günü seriyi başlatan galibiyetini alan Akhisarspor, virüs salgını sebebiyle ara verilinceye kadar mağlubiyet yüzü görmedi.  26 Mart Çarşamba günü saat 16.30´da Spor Toto Akhisar Stadyumu´nda Giresunspor´u Theodor Elmar Bjarnason´un ve Erhan Çelenk´in golleriyle 2-0 kazanan ve kısır döngüyü yavaş yavaş yok ettiğinin belirtilerini veren Akhisarspor bu galibiyetin ardından deplasman da Eskişehirspor´u da 2-1 mağlup edip uzun aradan sonra art arda ilk galibiyetini aldı. Lig üzerine umudunu yetiren taraftar grubu da bu galibiyetlerin ardından beklenti içerisine girdi. 8 Mart Pazar günü Osmanlıspor Futbol Kulübü´nü de kendi sahasında 3-2 mağlup eden yeşil siyahlı ekip taraftarında gönlünü yeniden kazandı. İzleyiciler ?Bu bile bize yeter.? derken galibiyet hırsı takımda iyiden iyiye yer buldu ve oyuncular arası forma yarışı baş gösterdi. Tarih 11 Mart Çarşamba gününü gösterdiğinde ligin zirve yarışında yer alan Adana Demirspor ile 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu´nda karşılaşacak olan Akhisarspor teknik ekibi, oyuncuları ve yönetimi şampiyonluk yolunda olduklarını, kazanmak için sahaya çıkacaklarını dile getirdi. Mücadele sonunda 3 gol bulup rakibini 3-2 mağlup eden Akigolar şampiyonluk yarışında artık bende varım dedi ve liderle arasındaki çift haneli puan farkını tek haneye indirdi. Taraftar grubu da galibiyetler üzerine şaşkınlık içerisindeyken takımın gerçek desteğe ihtiyacı olduğunu anlayıp takımını yalnız bırakmaması gerektiği üzerine yürüyüşler yaptı.

MÜCADELELERE TARAFTARIN ETKİSİ

Türkiye´de koronavirüs salgını sebebiyle spor müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiği kararının alınması üzerine ligin 2. sırasında yer alan Erzurum BŞB´yi evinde konuk eden Akhisarspor 0-0 berabere kaldı ve taraftar desteğinin ne kadar önemli yere sahip olduğunu bir kez daha gösterdi. Son 5 karşılaşmada 4 galibiyet 1 beraberlik alarak şampiyonluk yarışına dahil olduğunu ilan eden Akhisarspor, Altay karşılaşması hazırlıklarını Yılmaz Atabarut Tesisi´nde çıktığı antrenmanlarla devam ederken salgın sebebiyle Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tüm spor müsabakalarının ikinci bir karara kadar ertelendiğini duyurdu. Deneyimli Teknik Adam Yılmaz Vural yaptığı basın açıklamalarında bu arayı iyi değerlendirip karşılaşmalar yeniden başladığında galibiyet serilerini devam ettirmek istediklerini de her fırsatta dile getirdi.

GENEL SONUÇ

TFF. 1. Lig takımlarından Akhisarspor´un son beş haftasındaki genel sonuçlara bakıldığında, 4 galibiyet ve bir beraberlik ile hanesine 15 puan yazdırdığı, gol yollarındaki sıkıntıları aştığını gösterdi. Ligin zirve mücadelesindeki takımları da geride bırakmayı başaran Akigolar, taraftar desteğinin ne denli önemli olduğunu da Erzurumspor BŞB mücadelesiyle ispatladı. Koronavirüs salgını sebebiyle lige verilen arayı da değerlendirip rakibi Altay karşısıda galibiyet almak istediklerini seriye devam etmek istediklerini ve seneye hak ettiği Süper Lig´de boy göstermeyi amaçladıklarını her fırsatta dile getirdi.




AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP