SÜPER KUPA AKHİSARSPOR´UN TARİH YAZDILAR

SÜPER KUPA AKHİSARSPOR´UN TARİH YAZDILAR

Akhisarspor, Süper Kupa maçında Galatasaray´ı penaltılarda yenerek tarihi başarıya imza attı.

Akhisarspor, Süper Kupa maçında Galatasaray´ı penaltılarda yenerek tarihi başarıya imza attı.  

Akhisarspor,Süper  Kupa finalinde  Galatasaray ile normal sürede yenişemeyince maç uzatmalara gitti, 120 dakika sonunda skordaki denge bozulmayınca penaltılara gidildi; fakat penaltılarda Galatasaray´ı yenerek Süper Kupayı aldı. 

Maçın başlama düdüğü ile atak bir oyun sergileyen Akhisarspor,daha maçın ilk dakikalarında Elvis Manu´nun yakalamış olduğu pozisyonda Seleznov´u gol ile buluşturdu. Akhisarspor, maçın başında 1-0 öne geçti. Daha sonra kontrollü oyununu devam ettiren Akhisarspor, maçın ilk yarısında hakim oyununu devam ettirdi. İlk yarının son dakikalarında Seleznov´un yine direkten dönen topu vardı. Akhisarspor, ilk yarıda göstermiş olduğu başarılı futbol ile Galatasaray´a karşı Süper Kupa finalinde etkili bir oyun gösterdi. Ve başarılı bir şekilde oynadığı oyununu ikinci yarıda da göstereceğine dair sinyaller verdi. Maçın uzatma dakikalarında son adam olarak yakalanan Akhisarsporlu futbolcu Dany, sarı kartla cezalandırıldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, ilk yarıda başarılı bir yönetim gösterdi.  

İkinci yarı denk kuvvetlerin mücadelesi ile başladı.Akhisarspor´da  oyuna sonradan giren Lopes ve Seleznov´un kaçırdığı pozisyonlarla farkı kaçırırken Galatasaray ise oyuna sonradan dahil olan Eren Derdiyok, Rodrigues´in asisti ile topu ağlarla buluşturdu. Ve skora denge geldi. Daha sonraki dakikalarda iki takımın da birbirine galip gelememesi nedeniyle maç uzatmalara gitti.  Uzatma dakikalarda Akhisarspor´un ve Galatasaray´ın çabaları gol getirmeyince maç penaltılara kaldı. Penaltılarda Galatasaray´ı yenen Akhisarspor, Süper Kupanın sahibi oldu. Gomis´in kullandığı penaltıyı kurtaran Fatih´te maçın yıldızı oldu. Maçın oyuncusu da Futbol yazarları tarafından Seleznov seçildi.

Tarihinde ilk kez Süper Kupayı kazanan Akhisarspor 12. Kupanın sahibi oldu.

 


Haber Kaynak : semih gürmen


UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI

MANİSA BBSK’DEN AKHİSAR BELEDİYESPOR’A DESTEK