TARSİM´DEN ZİRAAT ODASINA ZİYARET

TARSİM´DEN ZİRAAT ODASINA ZİYARET

TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat ÇUBUKÇU, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA´ yı makamında ziyaret etti.

TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat ÇUBUKÇU, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA´ yı makamında ziyaret etti.

Yapılan görüşmede çiftçilerin TARSİM´ den beklentilerini dile getiren Ziraat Odası Başkanı AKBUĞA ?Dünya genelinde etkisini gösteren küresel iklim değişikliği günümüzde en çok tarım sektörünü etkilemektedir. Tarımsal faaliyeti sekteye uğratan don, dolu, ani sıcaklık değişiklikleri, sel, hortum gibi doğal afetlere karşı çiftçimizin tek dayanağı TARSİM´dir. Akhisarlı çiftçimizin TARSİM konusunda diğer bölgelere göre daha fazla poliçe yaptırması, yaptığımız çalışmalarla çiftçimizin bu konuda bilinçli olduklarını göstermektedir ?dedi.

TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat ÇUBUKÇU ?Üreticimizin geçimlerini sağladığı tarım sektörü her zaman için iklim koşulları nedeniyle risk altındadır. Üreticilerimizin yıl boyu uğraşarak yetiştirdiği ürünlerde iklim şartları nedeniyle bazı yıllar verim ve kalite kaybı yaşanmaktadır. Bu kayıplardan zarar görülmemesi adına üreticilerimize mutlaka tarım sigortası yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Bu arada sigorta poliçesini Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) üzerinden yapan çiftçilerimize poliçe bedelinde %10´a kadar indirim yapılacaktır. Çiftçilerimize hayırlı olsun" dedi.

Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA´ nın zeytinlerin çiçeklenme döneminde de sıcaklık ve yağışlardan etkilendiği ve çiçeklenme döneminin de TARSİM kapsamında olması gerektiğini belirtmesi üzerine TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat ÇUBUKÇU ?Zeytin yetiştiriciliğinde karşılaşılan en önemli sorunlardan birisi olan periyodisitedir. Periyodisite nedeniyle zeytin ağaçlarının bir yıl meyve verip, ertesi yıl ya hiç vermemesi ya da çok az vermesi söz konusu olabiliyor. Bu sebeple çiçeklenme dönemi tam olarak verimi yansıtmıyor. Ama bu konuda çiftçilerimizden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir.? Dedi.

Görüşmenin ardından çiftçilerimizin zararsız ve bereketli bir yıl geçirmelerini temenni eden Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA ?Çiftçilerimizin değişen iklim şartları nedeniyle mağduriyet yaşamamaları adına tarım sigortası yaptırmalarını tavsiye ediyoruz? dedi.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU

NORM ENDER’DEN MANİSA’DA MUHTEŞEM KONSER

MİNİKLER BELEDİYE BAŞKANI OLDU

23 NİSAN’DA ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ