TEKSTİLDEN KULA´YA İKİNCİ BÜYÜK YATIRIM

TEKSTİLDEN KULA´YA İKİNCİ  BÜYÜK YATIRIM

Kula Belediyesi 6 milyon TL Yatırımcı Firma 6 milyon TL Toplamda 12 Milyon TL lik yatım Kulaya kazandırılıyor, yatırım sonucu en geç Aralık 2018´e kadar 1000 kişiye iş imkanı doğacak.

Kula Belediyesi  6 milyon  TL  Yatırımcı Firma 6 milyon TL  Toplamda 12 Milyon  TL lik yatım Kulaya kazandırılıyor, yatırım sonucu en geç Aralık 2018´e kadar 1000 kişiye iş imkanı doğacak.

 

Belediye başkanı Hüseyin Tosun, yaptığı açıklama da; ?Akar tekstilin yönetim kurulu başkanı Hayrettin Akar burada, yardımcıları burada, belediyemizin çok değerli meclis üyeleri, daire müdürleri burada. Basınımız burada. Kula için önemli bir yatırımın ilk adımını atmak için buradayız. Bu heyecanlı, bu önemli günde bir arada olmaktan çok keyif aldım. Bugün günlerden Cuma, böyle hayırlı bir günde hayırlı bir yatırım için buradayız. Belki Kula´da bu güne kadar, kültürel açıdan, sosyal açıdan, hatta siyasal açıdan, çeşitli gelişimler ve değişimler oldu. Kula´da maalesef, işsizlik adına, istihdam adına ciddi bir sıkıntımızın olduğu ortada. İşsizlik aslında tek Kula´da değil, Türkiye´de, hatta dünyanın önemli sorun. Bu sorun Kula´da her geçen gün daha da artarak büyümektedir. Dolayısıyla kentleri, şehirleri yönetenler projelerini, hedeflerini, politikalarını, işsizlik üzerine yapmak, işsizliği nasıl azaltırım üzerine geliştirmek zorundadırlar.

Bir şehirdeki işsizlik, o şehre sorunları beraberinde getirmektedir. Yoksulluğu getirmektedir. İşsizlik bir şehrin yaşam standartlarında ki kaliteyi ortaya koymaktadır. Bir şehirde ki işsizlik, beraberinde göçleri getirmektedir. İşsizlik maddi sıkıntılar nedeniyle boşanmaları getirmektedir. Beraberinde ortaya çıkan toplumsal bir problemi getirmektedir. Biz Kula belediyesi olarak istiyoruz, halkımızın yaşam standartlarının yüksek olduğu, işsizlikten kaynaklı sorunlarının olmadığı, yaşam kalitelerinin arttığı bir toplum olarak yaşamalarıdır.

 

KULA MENSUCATTAN SONRA, KULA´YA EN BÜYÜK TEKSTİL YATIRIMI GERÇEKLEŞİYOR

 

Belediyelerin tek işi, tek sorumluluğu, caddeleri güzelleştirmek, parklar yapmak, sokakların temizliği ile ilgilenmek değildir. Sosyal ve kültürel alanlar kurmak, yeşil alanlar kurmak değildir. Belediyeler vatandaşının daha kaliteli, daha güzel yaşaması için girişimlerde bulunurlar. İlçeye gelecek yatırımcılara destek verir,  alt yapılarını yaparlar. Belediyelerin bir diğer sorumluluğu da yatırımcılara yardımcı olmak, alt yapılarını yapmaktır. Biraz sonra imzalayacağımız sözleşme ile Kula mensucattan sonra, Kula´ya en büyük tekstil yatımı gerçekleştirmiş olacağız.

Kula maalesef sürekli göç veren bir ilçe durumunda. Hayat şartlarından kaynaklı verilen göç bir daha geri dönmemesinden dolayı, 1946´lı yıllarda merkez nüfusunun elli binlerde olduğu Kula´mız bugün tüm mahalleleriyle birlikte bu rakamı tutmuyor. İşsizliğin arttığı son günlerde de böylesine ciddi bir yatırımın, yatırımcının ilçemize gelmesi, yönetici olarak bizlerin yüzünü güldürmüştür. Halkımızın da yüzünün güleceği günler yakındır.

Bu çalışma bugün ortaya çıkmadı. 2015 yılından bugüne yapılan bir çalışma, bir proje. Akar tekstilin yönetim kurulu başkanı Sayın Hayrettin Akar beyle sürekli istişarelerde bulunduk. Zaman zaman biz ona gittik, zaman zaman kendileri bize gelerek iletişimimizi koparmadık. Bugün Kula adına tarihe not düşülmesi gereken bir gün. Kula´da ilk etapta 750 sonrasında ise 1000 kişiye iş imkanı oluşturacak bir yatırım imkanı doğdu.  Nasip bugüneymiş. Bu gün Akar tekstil ile sözleşme yapacağız. Belediye olarak 10 bin 6 yüz metre kare kapalı alan yaparak kendilerine teslim edeceğiz. Projelerimiz hazır. İhale yapım aşamasın da. En geç Aralık ayına kadar iş başı yapılacak şekilde işlemleri tamamlamayı hedefliyoruz. Akar tekstil burada kuracağı işletme de Kulalı bin hemşehrimize iş imkanı verecek. Akar tekstil yönetim kurulu başkanı Hayrettin Akar´a, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

KULA ŞANSLI, KULALILAR ŞANSLI

 

 Akar tekstil yönetim kurulu başkanı Hayrettin Akar, yaptığı açıklamada, ?Kula şanslı, Kulalılar şanslı. Böylesine çalışkan, böylesine heyecanlı ve vatandaşın refahını bu kadar çok düşünen bir başkanları olduğu için. Söylediği gibi yaklaşık 2 seneden beri başkan ile diyalog halindeydik. İşletmenin kurulabilmesi için, yapılacak binanın masrafları için çalmadık vali kapısı, gitmediği siyasi kalmamıştı. Büyükşehir belediye başkanının neredeyse kapısında nöbet tuttu. Sonuç olarak 10 bin 6 yüz metre kare kapalı alanı yapma imkanı buldu. Bizimde böyle bir tesise ihtiyacımız vardı. Biz Akar tekstil olarak yaklaşık 2 bin çalışanımız ile yılda 70 bin Euro ihracat yapan bir firmayız. Ülkemiz için hayırlı işler yapmayı planlıyoruz. Kula´da açacağımız işletmemizde bin kişi çalışacak. Bunun yanı sıra Mardin ilimizde kuracağımız işletmemizde de 2 iki bin kişi iş imkanı bulacak. Hedefimiz büyümek, ilkemize güzel işler yapmak, hayırlı yatırımlar yakmaktır. Başarıyı yakaladık, bundan sonraki hedefimiz başarının peşinde koşmaktır. Kula için, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bizde çalışan 120 Kulalı var. Bizim Kula´ya yatırım yapmamızda en büyük referans bu çalışanlarımız olmuştur. Kulalılar hem güvenli, hem de çalışkan insanlar. Kulada güzel işler yapacağımıza inancımız tamdır. ilçemizde yeterli kalifiye tekstil ara elemanı bulunmaya bilir. İş başı yapmadan çalışmak isteyenleri önce eğitime alacağız? dedi.

 

KULA BELEDİYESİ 6 MİLYON TL YATIRIM YAPACAK

 

Kula belediyesi 10 bin 6 yüz metre kare kapalı alan ile 6 milyon TL yatırım yapacak. Yapılan bu yatırım sonucu 1000 Kulalı´ya iş imkanı doğacak. 6 milyon TL´de Akar tekstilin yapacağı yatırım sonrası Kula yaklaşık 12 bin TL yatırım kazanacak.

İmza töreninin ardından başkan Tosun, akar tekstil yönetim kurulu başkanına dokuma kula halısı hediye etti. Karşılıklı yapılan konuşmaların ardından imzalar atıldı. Belediye ile akar tekstil sözleşme imzaladı. Belediyenin yapmış olduğu yatırımla, Akar tekstil Kula´da 1000 kişinin çalışacağını bildirdi.

İmza törenine katılan Jeopark Kula Belediyespor voleybol takım başkanı Vedat Yılmaz, Akar tekstilin Kula´da yaptığı yatırıma jest yaptı. Yılmaz, bundan böyle Jeopark Kula belediyespor takım formalarında Akar Tekstil´in adını yazacaklarını belirtti. Kula´ya yaptıkları yatırımlardan dolayı Akar tekstile teşekkür etti.


Haber Kaynak : erhan çelik


SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK